Zašto ne bi prošlo?... ako imaš uredno poslovanje unatrag par godina,plaćaš uredno poreze i doprinose i nemaš nikakvih dugovanja prema državi...Napravio sam si ugrubo plan gdje da skrkam 15.000 EU novaca od mjere 6.3, dakle rabljeni traktor 4.000 eura, malčer 2.500 eura, restrukturiranje postojećeg vočnjaka 1.000 eura, sadnja pola hektara lješnjaka 1.500 eura, kupnja jednog hektara zemlje 1.500 eura, kupnja plastenika 3.000 eura, strojevi za plastenik, freza i slično 1.500 eura. Što mislite jel bi to prošlo?
Blago tebi onda...malo me zbunilo,jer si na drugoj temi tvrdio da se ne mora plaćati mirovinsko i zdravstveno za OPG...Sve je uredno,jedino me taj rabljeni traktor muči, uzeo bih nešto jače od IMT 539, ali ak ne može rabljeno...
Vidim da ne treba bankovno jamstvo za podmjeru 6.3, dakle 7,5 tisuća eura dobijem odmah, a ostatak ću morati negdje izmisliti.
4. Rabljena poljoprivredna mehanizacija se mora nabaviti od ovlaštenih prodavatelja iste
Vau, od kud si ovo izvukao.
Gle, bil bi bedast kad ti tvoj bratić ili susjed ne bi prodal gramipovu at20 frezu za 30 000kn.
Po 15 000EUR dobivaju sva mala poljoprivredna gospodarstva čiji dugoročni poslovni plan prođe na natječaju...Jel obavezno bit nezaposlen osoba??
Sta ako se dobije, jel to znaci da ce za 15 000 pit krv iducih 5 godina?
Dakle,sve na što se potroše novci mora ići preko žiro računa od OPG-a,mora se kupiti i ugraditi od ovlaštenih trgovaca ili distributera (uvoznika) strojeva i opreme...