• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Ja sam spomenul kamatu...a 3 % kamata bu samo za one koji nisu rizicni a oni kojinsu rizicni mogu im staviti kamatu koju sam prije spomenul...tak mi rekla zenska koje je razgovarala sa zenskom iz habora...jer je poljoprivreda rizicna grana

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Jel ide itko sutra u Osijek na predavanje?

Ja sam bio danas u 13h, pošto u 11h nisu puštali više, bilo je stvarno puno zainteresiranih.

pixa93

Novi član
Tu od
1 Stu 2014
Poruka
23
Bit će to jako zahtjevno i mislim da ce 30.1 popadat njih vecina i da ce se te bolesti sad na prvom natjecaju ispravit pa oni koji ce ic na drugi da ce im bit malo lakše jer će naučit iz tuđih primjera, tako barem ja planiram ić na drugi.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
A kad bi bil drugi natjecaj?
I da li bude vise natjecaja posto pise da je do 2020.

pixa93

Novi član
Tu od
1 Stu 2014
Poruka
23
pa svake godine po2 kolko sam ja upučen, jedan pocetkom godine i drugi tam poslje sredine godine

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
E jbg, da si se javio jučer, možda bi i ja došo. A ovo što sam do sada pročitao (80% malih neće biti u prilici sudjelovati zbog uvijeta i slično) ne daje baš previše nade, pa pretpostavljam da će EU i ovo otkantat jer se opet pokušava pogodovati velikima. To se zove mlaćenje kopriva tuđim penisom.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Svaki dan sam u Osijeku više manje pa sam skoknio između ostaloga i na to predavanje.
A viditi ćemo, šta će i kako biti, hrpa njuški je bilo tamo, biti će još jedno predavanje u organizaciji udruge Život 6.2 također, mislim da će biti konstruktivnije pa ćemo vidjeti.
Natječaj bi trebao biti 60 dana otvoren.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Znači ja koji nisam u sustavu PDV-a nemam uopče nikakva prava na te natječaje za ruralni razvoj?

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Nigdje se ne spominje obaveza biti u PDV-u, postoji granica ekonomske veličine koju određuje Agencija. Za povrtlare je minimum 6.ooo eur-a a za ostale min 8.000 eura. Postoji tablica na netu po kojoj si možemo okvirno procijeniti da li smo u toj grupi ili ispod, naravno to je samo okvirno. Vjerojatno će biti pun kofer problema kad se krene u Agenciju po potvrdu. Budem potražila na netu tablicu pa stavim večeras, sad moram sijati papriku. Usput, ako je netko krenuo u akciju za novcima bilo bi dobro iz prve ruke znati koji su problemi (bilo bi lakše napisati koji NISU kao i sve kod nas). Ajmo si pomoći međusobno, drugi nitko nam sigurno neće.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
ja imam sve uvjete ...al mislim da bu problem banke i to bu puno ljudi odustalo...ja koliko sam shvatil bil sam na razgovoru u banci u vezi toga ak ides na natjecaj moras garantirati za vijeli iznos koji idem ,znaci ako idem na miljun kuna moram dati hipoteku na dva miljuna..tak da ja mislim da odustajem od toga...nase banke vole poljoprivrednike pogotovo HPB

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
A što je s ovom mjerom 6 što je Jakovina spominjao? Osobno bih možda i ušao u neki poslić al nisam siguran što, najsigurnije bi bilo ulaganje u turizam na moru, rentam sobe i euri kapaju al kako doći do love za tu namjenu :)

pixa93

Novi član
Tu od
1 Stu 2014
Poruka
23
Ma svima ce bit problem likvidnost kod toga, prolazit ce samo oni izrazito cisti po mome bez blokada,dugova poreznoj itako to

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Banke ce pratiti one sto propusti Agencija za placanje,ako prodjes natjecaj,banka ce te pratiti,tak da ne ovisimo samo o banci.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Nema sanse da te banka prati ako ne zadovoljavas kreditne uvjete banke. Ja imam odobren program iz IPARD najecaja od 2012. godine i sa bankama se natežem vec dvije godine i nikako da mi odobre kredit.

U dosadašnjim natječajima je bio problem kaj banke nisu uzimale u obzir odobreni iznos od agencije. Npr. imas investiciju od 500 tis kn , agencija ti odobri i potpises ugovor na bespovratnih 250 tis kn ali banka taj ugovor nije uzimla u obzir.
Priča se da će banke sad malo "olabaviti" i odobrena nepovratna sredstva uzimati kao dodatni kolateral. To bi stvarno bilo super mada sumnjam u to.

Posljednje uređivanje od moderatora:

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Problem je v tome kaj bankama smo mi poljoprivrednici rizicni i zato se tak ponasaju prema nama...ja mislim da bum moral promjenit banku ...a vec 10 godina imam sve prek nje...

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Znači ja koji nisam u sustavu PDV-a nemam uopče nikakva prava na te natječaje za ruralni razvoj?

Upravo tako, nažalost, puno ljudi neće moći aplicirati zbog uvjeta pdv-a ali to je samo u ovom natječaju. Bit će i natječaja u kojem uvjet neće biti da si u sustavu pdv-a, jer to bi bila jasna diskriminacija, i to mislim da ne prolazi u EU, jer postaješ isključiva skupina, a na to su oni posebno osjetljivi, pogotovo kad se radi o ruralnom razvoju i stupnju razvijenosti regije.

Nigdje se ne spominje obaveza biti u PDV-u

Na ovom linku su te mjere ako sam dobro shvatio o čemu pričate
http://www.eufondovi.hr/

a kad malo razradite dalje mjera 4.2
http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/104
jasno piše da opg mora biti u sustavu pdv-a

također i mjera 4.1 morat ćete biti u sustavu pdv-a
http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/103

I još moram reći da se ovdje radi o natječajima u kojima ova jadna država ima koliko toliko iskustva, s obzirom da su za poljoprivredu dobili 370 primjedbi.

Za moje šumarstvo se već piše pravilnik, ali samo 128 milijuna eura. I dio toga će mi biti dosta.

Nadam se da sam pogodio s linkovima, jer su to još natječaji u najavi.
Ako sam fulao ispričavam se, nije mi namjera širiti dezinformacije.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bemu misha...znači uvjetuju sa sustavom pdv-a, naravno u njihovu korist, jer ako nisi u sustavu nisi im toliko dužan dati, logično!, no taj film neče gledati. Ja mogu biti zadovoljan i s malo, ali barem je moje!

A jel nužno mora biti kredit od banke??

Jel nemogu ja npr uložit svojih 100.000 kn i na to tražiti povrat 50%??

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Postoje mjere i za manja gospodarstva koja nisu u sustavu pdv-a.Vjerovatno se radi o nekim manjim sredstvima (ne u stotinama i milionima) koja će bit točno ciljana na takva gospodarstva....Jedino nisam siguran dal sad u ovom krugu natječaja il će ić malo poslje...
Al siguran 100% da postoje,imformacije iz prve ruke!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh