• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Vidim već i da veće firme koje prodaju polj. mehanizaciju reklamiraju da ujedno sređuju i potrebnu dokumentaciju za povlačenje sredstava....kod nas sam vidio da" Lateran d.o.o" ...znači ako kod njih kupiš oni sređuju papirologiju ,normalno ako udovoljavaš uvijetima.
Jel ko probavao šta na ovaj način i zna šta o tome?

To je u planu,,al neznaju ni oni jos nista,,razgovaro sa njima,u vezi traktora,al znaju isto sto i ja,,jos se sve ceka,,kad bu otvoren natjecaj,,tad bu sve jasno,,to sto ja znam,,,za sada je,da ce se morat dici cijeli iznos,,financiras sve,,pa cekas,,,al i to upitnik,,tak,,da treba cekat jos,,:icon_e_surprised:

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Do 2020. Bi trebal trajati.
Prvi natječaj ide 30.1 i traje oko 60 dana.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Evo ja danas se informiral...ja nisam mladi poljoprivrednik jer imam opg duze od 5 godina...tak dacsamo 50% mogu dobit iznosa...krediti bujunisli do 14 godina uz pocek od 3 ...i da kamate buju oko 7 - 8 % ...poljoprivreda je rizicna

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
Da li ce se moci kupiti recimo neka mehanizacija a prijaviti naknadno? Recimo kupim nesta nakon sto se ovaj prvi zavrsi pa prijavim u sljedecem kada bude?

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
To kuzim, ali me zanima ako sam kupim recimo prikljucak nakon sto zavrsi ovaj prvi natjecaj da li se mogu za to kupljeno prijaviti kada izade sljedeci natjecaj?

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
Vidim da se ne razumijemo ali nema veze..... probat cu ti opet napisati.
Sada kada se raspise natjecaj koji traje cca 60 dana ne kupujem nista. Nakon toga natjecaja sto je zavrsen kupim prikljucak i zanima me da li se mogu kandidirati na prvom sljedecem natjecaju kada se raspise?

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,134
Prvo moraš proć na natječaju pa onda kupuješ priključak..
A ne kao prije što je bilo,prvo kupovina pa onda natječaj.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Tako je code Mislim da nije toliko komplicirano...jedino je problem banka..ioi ak imas svoja sredstva onda nije nikakav problem

pixa93

Novi član
Tu od
1 Stu 2014
Poruka
23
Fric znaci od 30.1 60 dana ima vremena da se prijaviš?. Pa onda bi možda stigao s papirima i na ovaj prvi natječaj :)

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Netko je u postu spomenuo kamatu 7-8%, pa to je lihvarski. Poljoprivreda je rizik ali za nas kmetove, a ne za banke, naplate se oni sigurno. Malo sam protrčala po pravilniku, jel ga netko pročitao na tanko, mislim da stoji kako za ulaganja do 200.000,00 kn ne treba raditi poslovni plan. To znači da mogu sama prikupiti dokumentaciju i izbjegnem postotak nekoj agenciji. Ne želim (čitaj ne mogu) dizati kredite s tako visokom kamatom. Nisam u PDV sistemu znači 25% je moj trošak + 50 % moje ulaganje, a 50% bi bila bespovratna sredstva (koja ulaze u dohodak i oporeziva su na kraju godine u poreznoj prijavi), od tih 50% bespovratnih sredstava 25% vraćam kao porez na dohodak i još da me banka opauči takvom kamatom, hvala lijepa. Bilo bi mi drago da me netko uvjeri da nisam u pravu za ovakvu matematiku. Razmišlja li netko povući postotak od cca 100.000,00 kn i otkud treba krenuti - agencija za poljoprivredu???

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Habor ima 3% kamata i oni su jedini bili.
Mislim da malo previše ljudi sanja o tom ruralnom.
Nisu to kapitalna kaj si napravil zahtjeva ako je sto falilo zvali su te i dobio pare...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh