• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,134
Ja mislim da bi bilo previše muljanja kad bi išli polovni strojevi..

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ne odobravam kupovanje polovnih strojeva. Pa bili bi svi blesavi da od familije ne pokupujemo staro željezo za jebene novce. Zamislite šta bi bilo da se ne financira zemlja samo do 10% projekta.

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
Polovna mehanizacija se nemože uzimati isključivo nova.
Troškovi konzultanta se pribrajaju u sveukupan trošak projekta i ulaze u povratna sredstva projekta, tako je nama rekao jedan konzultant iz Rovinja koji je kod nas držao prezentaciju u Gospiću a njegova usluga je (omah) 750 eura +PDV i 3% (poslje) ako projekat bude odobren.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
A koju to novu mehanizaciju mogu uzeti u podmjeri 6.3 gdje je najveći iznos subvencije 15.000 eura? Mada mi pričamo ovdje kak se EU ne može smuljati, a poljaci su im uzeli lovu da ti pamet stane, od ovih 15.000 uštedit par tisuća i kupit ono što mi treba, ionako oni napuhnu sve te investicije, mogu si mislit koja je cifra za ograđivanje voćnjaka, sigurno par tisuća eura, a ja to mogu u praksi za puno manju lovu odraditi itd.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
U mjeri 6 se može uzet rabljena mehanizacija. Mene zanima kolko dugo bi se čekalo na povra novca od EU to nisam čuo od konzultanta.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Važno je da ti platiš.
A povrat kad dođe

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Mišljenja sam da nije fer što se potiče samo kupnja novih strojeva ,mogli su spustiti malo kriterije pa dati ljudima i nepovratne pare za kupnju polovne mehanizacije i to ne starije od npr 5 godina za mehanizaciju i 10g za traktore i kombajne i naravno ne mora taj iznos biti kao za nove ali neka su i upola manje pomoglo bi onim ljudima koji ne mogu da kupe novu ali zato mogu dobru i jeftiniju polovnu koja također može da posluži dobro tok taj opg nestane na malo bolje noge da si može kupiti novo .

Ovako po meni pravimo dodatni pritisak na ionako već mali broj onih koji pozitivno posluju da se zadužuju ,što naravno može biti a i ne mora pozitivno ,a diskriminiramo ove druge koji trenutno nisu možda u mogućnosti da budu u tom društvu ,kao ni početnici .

Pogotovo je problem s ljudima početnicima ,protiv njih je sve ,imaju dobru ideju imaju volju ali nemaju adekvatnu i realnu podršku ni od države ni od banaka a ako i imaju onda se kreditiraju i daju im se nepovratna sredstva samo novo ,što po meni nekada nije dobro ,jer vjerujem da se neki poslovi mogu s rabljenom i upola manje vrijednom opremom isto tako mogu postići dobri rezultati ili pak ne mogu?

Pa eto što vi mislite o tome ?
Kreće se od krivih pretpostavki,da nama netko nešto poklanja besplatno...
Već sam napomenuo da smo mi u EU tvorevinu ušli spuštenih gaća i članstvo u istoj svake godine masno plaćamo...neke velike koristi od svega toga nemamo,ali zato trpimo ogromnu štetu...ovim se mjerama ne pomaže našem seljaku,već se pomaže njemačkoj,talijanskoj,francuskoj itd industriji...a njihovu industriju pomažeš samo ako kupiš njihov novi stroj,nikako rabljeni...probaj kupiti neki od naših traktora preko ruralnog razvoja,pa ćeš vidjeti da je to nemoguća misija...

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
U mjeri 6 se može uzet rabljena mehanizacija. Mene zanima kolko dugo bi se čekalo na povra novca od EU to nisam čuo od konzultanta.

Ako nije u kratkom roku ništa od toga, za 5 godina će mi banka uzet i gaće na štapu.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Jedno je sigurno novac morate imati bilo putem krede bilo keš,zato polako i racionalno.

zumbul

Član
Tu od
9 Velj 2015
Poruka
90
Ja mislim da bi bilo previše muljanja kad bi išli polovni strojevi..
Pa muljalo se i muljače se

Koda nije bilo muljanja i s novom mehanizacijom kada su bila kapitalna ,ode lik kupit berač dobije račun za isti i kapitalna a vrati se doma s autom pa nikom ništa ,koliko je samo puta dobiveno kapitalnih na jedan te isti stroj i da ne nabrajam dalje kako se sve muljalo .

Pa i ribari su dobivali kapitalna za kupnju polovnih brodica pa zašto i mi nebi dobili za polovne kombajne i traktore pa ništa nisu skuplje njihove brodice od naših kombajna i traktora starih 5 godina .
Naravno da bi se trebalo dati nešto manje novca nazad za polovni stroj npr ako daju za novi 50% neka za polovni daju 25% i opet bi se nekom s plićim đepom i početinicima pomoglo ,zašto samo debelim guskama mazati vrat?

Neznam po meni bi to bilo fer .

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kreće se od krivih pretpostavki,da nama netko nešto poklanja besplatno...
Već sam napomenuo da smo mi u EU tvorevinu ušli spuštenih gaća i članstvo u istoj svake godine masno plaćamo...neke velike koristi od svega toga nemamo,ali zato trpimo ogromnu štetu...ovim se mjerama ne pomaže našem seljaku,već se pomaže njemačkoj,talijanskoj,francuskoj itd industriji...a njihovu industriju pomažeš samo ako kupiš njihov novi stroj,nikako rabljeni...probaj kupiti neki od naših traktora preko ruralnog razvoja,pa ćeš vidjeti da je to nemoguća misija...

Cilj svega toga je pokretanje ekonomije,poljoprivreda vuče za sobom još puno drugih grana. Kupovinom novog stroja zarađuje trgovac,koji u svojoj tvrtci ima zaposlenu administraciju i radnike,servisere,dakle nekoliko obitelji koje žive od toga. Od kupovine rabljenog koristi ima samo jedan čovjek. I ne pogoduje se samo EU industriji,jer nitko ne brani da se kupuju proizvodi iz bilo kojeg dijela svijeta...
Naši traktori? To postoji? Ja znam jedino za Tuber,a i on je 90% Kinez...

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Pa i za polovni treba dijelove.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Pa muljalo se i muljače se

Koda nije bilo muljanja i s novom mehanizacijom kada su bila kapitalna ,ode lik kupit berač dobije račun za isti i kapitalna a vrati se doma s autom pa nikom ništa ,koliko je samo puta dobiveno kapitalnih na jedan te isti stroj i da ne nabrajam dalje kako se sve muljalo .

Pa i ribari su dobivali kapitalna za kupnju polovnih brodica pa zašto i mi nebi dobili za polovne kombajne i traktore pa ništa nisu skuplje njihove brodice od naših kombajna i traktora starih 5 godina .
Naravno da bi se trebalo dati nešto manje novca nazad za polovni stroj npr ako daju za novi 50% neka za polovni daju 25% i opet bi se nekom s plićim đepom i početinicima pomoglo ,zašto samo debelim guskama mazati vrat?

Neznam po meni bi to bilo fer .

Čovjek mi na predavanju rekao da će bit provjere ko će kupit stroj ili gradit neki objekat,i dobit ćeš neku naljepnicu koja mora bit na stroju odnosto neka tabla na objektu. To moraš imat 5 godina,ako se strga naljepnica moraš kupit novu,jer ako je nećeš imat nećeš dobit povrat novca.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Cilj svega toga je pokretanje ekonomije,poljoprivreda vuče za sobom još puno drugih grana. Kupovinom novog stroja zarađuje trgovac,koji u svojoj tvrtci ima zaposlenu administraciju i radnike,servisere,dakle nekoliko obitelji koje žive od toga. Od kupovine rabljenog koristi ima samo jedan čovjek. I ne pogoduje se samo EU industriji,jer nitko ne brani da se kupuju proizvodi iz bilo kojeg dijela svijeta...
Naši traktori? To postoji? Ja znam jedino za Tuber,a i on je 90% Kinez...
Ekonomiju ne možeš pokrenuti ako godišnje izdvajaš 600 milijuna eura za članstvo u nekoj umjetno stvorenoj tvorevini od koje nemaš ama baš nikakve koristi...
Što je to krenulo na bolje u ovoj državi otkako smo članica EU,pogotovo u poljoprivredi?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,582
Osim kubote i rusa koji traktor nije proizveden u eu? A prodaju se u zanemarivim kolicinama. A kombajn ni jedan izvan.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
Ako ce biti povrata za rabljene strojeve,odu ionako napuhane cijene rabljenih u nebo...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ekonomiju ne možeš pokrenuti ako godišnje izdvajaš 600 milijuna eura za članstvo u nekoj umjetno stvorenoj tvorevini od koje nemaš ama baš nikakve koristi...
Što je to krenulo na bolje u ovoj državi otkako smo članica EU,pogotovo u poljoprivredi?

Samo gledaš na crne strane... Novci odlaze,ali i dolaze. A to što mi više dajemo nego uzimamo,to možemo zahvaliti našoj Vladi,i sebi samima... Druge države su se pokrenule,dok mi stagniramo,ili čak padamo,i krivica je na svima. Prvi korak prema tome je takvo negativno razmišljanje.
Što se tiče stanja u poljoprivredi,ne znam,koliko vidim,propadaju oni koji su trebali propasti prije dvadeset godina,i čini mi se da se čisti žito od kukolja,jer se 50% naših poljoprivrednika tim poslom nikad nije smjelo baviti,država je bila krava muzara,a političari su kupovali socijalni mir posuđenim novcima.Sad je došlo vrijeme naplate,a grijehe pojedinaca plaćamo svi,samo ne znam koliko je EU tome kriva. Ni ne sjećam se baš da su Hrvatska poljoprivreda i gospodarstvo strelovito rasli prije ulaska u EU... Ja sam osobno više-manje zadovoljan,najviše me uništavaju vremenske neprilike. Ajd,cijene repromaterijala bi mogle biti malo niže,ali to je uglavnom to...

Ako ce biti povrata za rabljene strojeve,odu ionako napuhane cijene rabljenih u nebo...

Moj kolega se već jedno vrijeme priprema na kupnju novog traktora, i prati cijene,kaže da su u zadnje vrijeme već skočile za 15-20% radi ruralnog... To bude svakako povuklo i cijene rabljenih strojeva...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
Ja se nadam da ce pasti cijene rabljenih,to me jedino "drzi".
a bome ovi konzultanti lijepe pare deru i ruku na srce ja mislim da si sam mozes napraviti jednako kvalitetan program za sudjelovanje..

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Čovjek mi na predavanju rekao da će bit provjere ko će kupit stroj ili gradit neki objekat,i dobit ćeš neku naljepnicu koja mora bit na stroju odnosto neka tabla na objektu. To moraš imat 5 godina,ako se strga naljepnica moraš kupit novu,jer ako je nećeš imat nećeš dobit povrat novca.

On će dobiti novac od EU. Ako mu dođe kontrola i on neće imati te naljepnice na stroju ili tablu ispred objekta da je financirano iz EU programa ruralnog razvoja, imat će deset dana za nabavku/odnosno ispravku tog nedostatka.
Ako ni onda ne nabavi onda mora vratiti cijeli iznos potpore.
Ako mu propadne, odlijepi se ili mu netko ukrade mora postaviti novu. Mora ih imati sljedećih pet godina.
Jer će što se tiče programa 2014-2020 kontrole biti rigorozne baš iz razloga što smo sada članica i imamo na raspolaganju toliko novca. Oni koji se misle igrati neka to zaborave.
Ako piše da je prihvatljiv samo novi stroj, onda ne smijete uzeti onaj koji ima jedan radni sat, kamoli stariji.
Ako dođete na crnu listu onih koji su varali na EU fondovima, deset godina ne smijete aplicirati na iste. Vjerujte mi kad vam kažem da će kontrole biti rigorozne.
Ne znam je li netko čuo za OLAF. To vam je EU USKOK. Nikada, ali nikada nisu imali "dane otvorenih vrata". Došli su u Hrvatsku i održali su "dane otvorenih vrata", za članove razvojnih agencija, konzultatne...
Eto samo da znate da i oni znaju što smo sve u stanju učiniti.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Ma da dojde i Olaf, i Majka Božja, mi Hrvati smo takvi da bi i Boga zajebali. Prvo smo dobro zajebali sami sebe (politika), pa nam je sad ostalo da zajebemo ostale da se nekako izvučemo iz onog našeg prvog zajeba.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh