Posljednji stavak na obje stranice upućuje na str. 17, gdje se pod 7.3 navodi da je osnovica za doprinose u slučaju ukupnih godišnjih primitaka do 85.000 (nisu oporezivi) je 12.750 kn. Znači trebalo bi za doprinose platiti 382 kn mjesečno. Ovako ja razumijem ovo napisano.
Slažem se s tobom, i meni je to malo mutavo... aj razumijem da se većima isplati na dvije tri rate, ali mali su tu totalno zakinuti... ili je to forsa da se diže kredit dok se dočeka isplata...
To su ubacili u definiciju mladog poljoprivrednika i znači da moraš imat:
1. ili završen diplomski (Ms) ili preddiplomski (Bs) studij agronomskog ili veterinarskog smjera
2. ili završenu srednju školu iz područja poljoprivrede ili veterine
3. ili 2 godine radnog iskustva na poljoprivrednom gospodarstvu i potvrdu o stručnom obrazovanju i osposobljavanju iz područja poljoprivrede ili veterine koji je priznat od strane nadležnog tijela
(sve piše u kriterijima u prilogu)
Za tebe to znači sljedeće:
Ako imaš nešto od toga PRIJE prijave projekta onda ćeš dobit bodove za to i to ti je super...a ako nemaš onda nećeš dobit bodove ali se svejedno možeš prijavit na tu mjeru.
Točnije, ako spadaš u ovo drugo, onda u poslovnom planu MORAŠ navest kao aktivnost da ćeš ići na taj tečaj i ne može ti se isplatiti zadnja rata potpore (službeni završetak projekta) dok ne završiš to i dok ne ispuniš uvjet 2 godine radnog iskustva na tom poljoprivrednom gospodarstvu.
Točno piše u članku 5:
...
3. isplata treće rate u iznosu od 20% nakon provedenih aktivnosti prikazanih u poslovnom planu i stjecanja stručnih znanja i vještina ukoliko iste nije imao prilikom podnošenja zahtjeva za potporu.
Ugl nije ništa ograničavajuće ali je dobro za uzet u obzir kad planiraš svoj projekt.
Pozdrav
Kako potvrditi da netko ima 2 godine iskustva na .poljoprivrednom gospodarstvu. konkretno ; bio sam u radnom odnosu u nepoljoprivrednom poduzeću ali sam poslije posla radio na očevom opg-u kojem je on nosioc a ja član gospodarstva. Sada sam nezaposlen i planiram preuzeti očev opg te ostvariti uvjete za mjeru 6.1.
Potvrdu o osposobljavanju za zanimanje ratar imam.
hvala na odg.
Pozdrav svima,ako netko zna molio bih da uskoči trebam pomoć,idem na mjeru 6,3 zanima me što sve ulazi u pozitivan utjecaj na okoliš,koje se boduje sa 5 bodova.Da li u to može ići traktorska prskalica velika nova od 12000 kn,da li samo muzilice i paneli ulaze u to il može i prskalica ili nešto drugo,jer bez veze je kad se moraju bacati novci na panele ako se može utrošit novac u nešto potrebnije,molim ako netko zna da napiše ,jer mi je jako hitno pozz