Još nisam napisao a palo mi na pamet..dal opg vrijednosti 2001euro može dobiti 15k eura kredita u banci a da nema prometa nikakvog na žiro računu?malo sutra...nemože ni na 15 godina a kamoli na 5 koliko se obvezuje baviti time ako prođe...
Komer je sve odlično obrazložio,
no po meni problem leži dublje, osobno sam se uvjerio prošlo ljeto,prodavao sam izričito svoje povrće na štandu, u mjestu su bila još četiri štanda koji su prodavali zakupljanu robu (siva ekonomija),prijavljeni su kao OPG a zasađeno ništa.
Kratko i jasno takvi će zasigurno dobiti bilo koji natječaj i potpore,jer su navikniti na muljanje
Sad vi zamislite od 5 štandova jedan radi legalno,a što je onda na nivou RH.
Nije problem biti u RPO samo da nije ovih što se bave sivom
ekonomijom i gledaju kao zaje.. državu.
Komer je sve odlično obrazložio,
no po meni problem leži dublje, osobno sam se uvjerio prošlo ljeto,prodavao sam izričito svoje povrće na štandu, u mjestu su bila još četiri štanda koji su prodavali zakupljanu robu (siva ekonomija),prijavljeni su kao OPG a zasađeno ništa.
Kratko i jasno takvi će zasigurno dobiti bilo koji natječaj i potpore,jer su navikniti na muljanje
Sad vi zamislite od 5 štandova jedan radi legalno,a što je onda na nivou RH.
Nije problem biti u RPO samo da nije ovih što se bave sivom
ekonomijom i gledaju kao zaje.. državu.
...samo im ti daš 100% rabata giggle):...ali mogu reći da su pošteni, njih troje dođe i svaki pazari za stotinjak kuna :icon_pidu:
Pisali smo o tome već hrpu puta..meni isto nije jasno kako netko tko ima vrijednost opga 2001euro a aplicira na 6.3.1 i dobije 15k eura i onda se čudi što će možda morati u RPO...istovremeno za 4.1 mjeru možeš aplicirati uz maximalni iznos 3 protekle godine koliko si prometa imao po računu...tako netko npr ništa ne proda preko računa i prođe na natječaju..dobije 15k eura i sretan,e netko kako je kolega Bobić napisao sa vizijom,planom i perspektivom ostane kratkih rukava...
I kakvu ti mirovinu očekuješ sa uplacenih 580 kn mjesečno?Ma sve je to jadno. Mislim ja i tako placam doprinose sad ali 580 kn. Ali bome ako budem morala 1100 i nesto i porez 5 godina onda sorry sta ce mi ostati.