Plemeniti
Dobro znana faca
- Tu od
- 16 Pro 2008
- Poruka
- 1,728
Slazem se s tobom.Evo ja sam mladi poljoprivrednik i bavim se svinjogojstvom i poceo sam i ovcarstvom.Jos prije godinu dana uredio sam sve papire za mjeru 6,3 educirao se,ma mogao bih ja predavati o toj mjeri,koliko sam duboko proucavao raspitivao se ,napravio plan i usparao novaca za prvu ratu i odustao.Neka njima njihovi novci ako sam do sad uspio bez njih i opet cu,pa ako novi zakon nebude mi isao na ruku zatvorim opg i tocka.Ovako njima budem tko zna sto duzan i njihov sam rob 7 godina.Svaka cast ko ide na to zelim mu svu srecu,bodova imam 35,znaci da bih prosao na mjeri 100 posto
Steta da nisi imao snage i volje za ici do kraja,,,
Koliko vidim mlad si i educiran sa jasnom vizijom onoga sto zelis i onoga sto mozes napraviti sa vlastitim sredstvima,,,
Slicnu viziju sam imao i sam ali nazalost sa premalim brojem bodova,,,
Vec sam pisao na koji nacin ja vidim tu potporu, meni bi sluzila kao odskocna daska da sve radnje odradim prema pravilima struke,,,
Pocevsi od meliorativne gnojidbe, rigolanja, nivelacije terena (za vocnjak), ograde (plastificirano pletivo umjesto galvaniziranog, betonski stupovi umjesto agacijevih kolaca), novog veceg atomizera i jos niza drugih stvari kao sto je navodnjavanje itd.,,,
Ja cu kao i ti ipak navedena ulaganja odraditi o vlastitom aranzmanu ali vjerovatno nece biti na nivou kao da sam dobio tu financijsku injekciju,,,
Zapravo mozda ce i biti na tom nivou ali nece biti u tako kratkom vremenskom roku,,,
Ne brinu me uopce porezi niti doprinosi niti ulazak u RPO, danas-sutra niti ulazak u sustav pdv-a jer ja se tim poslom i dalje imam namjeru baviti,,,
Previse imam godina da bi razmisljao o odlasku u tuđinu jer tamo se jede kruh sa sedam kora i svak laze' tko drugacije kaze,,,
Nas mozda nije sa sedam kora ali je star barem tri dana, garant,,,:icon_weed: