Počela berba pome, ubrali 25kg za stol na tržnici. Cijena odlična 20kn.(uvozni 14kn). Kako je kod vas situacija?
Eh...prvo, žena mi je odnila aparat u Split a slike s ovim gejfonom su bože sačuvaj...drugo, ona biljka što je baš zahvatilo pri dnu na 1. i 3. slici, je pokojna...kad sam doša u vrtal, ona je bila na podu s puknutom stabljikom.
Možda je i koja od mačaka pripomogla ali štaš..tako da sam sve ostale biljke zatrpao koliko god sam mogao, iako ni jedna nije imala onakva oboljenja pri dnu.
Jedna ima ali po sredini stabljike, i tu ne mogu ništa...:s:
i treće,nabavia sam Ridomil, jedva, jer ovdje ga prodaju samo na lopate majko mila, pa sam žicao po susjedstvu :icon_e_biggrin:
Stavio punu žličicu na 7 litara...i tako 3 puta...svaka biljka je dobila po 3-4 dcl,skinia sam sve bolesne dijelove i to je to...
Brod mi je u 13.45, moram s posla trčat po pasa i stvari i odoh,susidi će palit i gasit vodu...ostaje mi samo molit bogove da kad se vratim, zateknem zeleni a ne smeđi vrt.:8):
A onda ćeš mi reć kad bi ljetovala:icon_razz:
@Mateuss: ljepo napreduju obzirom da je na otvorenom i da je 05.mj bio oblačan i kišovit. Možeš slikati iz daljega da se vidi cijela biljka, čini mi se da nema lisnu masu koja će ishraniti plodove i sačuvati ih od direktnog udara sunca(ožegotine).
temp.iznad 30*C par dana za redom a to znači kod vas u Dalmaciji i 15.06. Ožegotini su podložniji plodovi koji su u zriobi i pred berbu i svakako ih treba pokriti lisnom masom a grozdove koji strše nekako osjenčiti(pokriti travom ili slamom)
Evo par slika od cijele biljke, prošle godine sam imao Cinto od RZ-a i isto nije bio baš bujan.@Mateuss: ljepo napreduju obzirom da je na otvorenom i da je 05.mj bio oblačan i kišovit. Možeš slikati iz daljega da se vidi cijela biljka, čini mi se da nema lisnu masu koja će ishraniti plodove i sačuvati ih od direktnog udara sunca(ožegotine).
Johabice....situacija je pod kontrolom, botritis se pojavi još tu i tamo ali biljka napreduje i ne hebe ju to previše, plamenjača također, tu i tamo koji list ali ništa strašno...stradao je jedino San Marzano...3 komada sam izvukao jer su baš bili gotovi....sad ću ponovit postupak.
Malo Teldorom poprskat i Ridomil u zemlju, vidim da to funkcionira...
Onda...kad dolaziš?
Preporučam od 15.8 pa nadalje, tada je užitak...