asestic
Član
- Tu od
- 12 Sij 2010
- Poruka
- 601
ima svega i naravno da je svašta moguće,ali ipak oni ( prekupci ) zarade na toj našoj robi skoro više nego mi i ne sekiram se ja da neće doći po nju,a to da će on vani kupiti jeftiniju robu nego kod nas ovdje nije baš u potpunosti istina,volio bih vidjeti koliko zaradi taj neki stranac koji će njemu prodati recimo rajčicu po kunu i pol,a da nepričam koliko su troškovi prijevoza,pa carina,pa kaliranje,nije to baš tako jednostavno kako mi to mislimo. oni svi otkupe većinu na našem tržištu prije nego se krene u uvoz,e sad naravno da ima ljudi koji nemogu prodati svoje proizvode,toga je uvijek bilo i bit će,za to postoji čitav niz razloga i to nije globalni problem,nego problem pojedinaca. recimo meni kad dođe breskva Red Haven neće je nitko jer je ima najviše,ali kad ja dođem i pokažem kako ta moja breskva izgleda ( bez oštećenja,sve jednake,krupne )i kad ju dam umjesto 5kn za 4 i 3kn da vidiš kako im odjednom treba,a ja sam i tako zaradio,pa da sam je po kunu prodao zaradio sam,ali netko kaže ja ću ju radije baciti nego prodati za kunu,ili mu je kvaliteta loša pa neće nitkoi onda takav kaže da se breskva nemože prodati nigdje,pa takav i nemože. dakle,ako čovjek ima robu,i naravno da proizvodi ono što se traži,takav če uvijek sve prodati i dobro zaraditi,nemojte me krivo shvatiti,naravno da se može desiti da se i ne proda nekad nešto ali u postotku gledano to je rijetko.
Evo malo da vam složim vašu raćunicu većina računa koliko je zaradila a nitko koliko je mogao tj koliko je uzgubio imaš određene robe npr. 10 t koju predaš 3 kn/kg umjesto 4 kn/kg
nisi zaradio 30 000 kn nego si izgubio 10 000 kn ja se pokušavam držati ovog drugog koliko sam mogao zaraditi jer to je sve naš trud a ako ga sami ne cijenimo neće ni drugi.
Pozdrav!
Posljednje uređivanje: