- Tu od
- 20 Svi 2010
- Poruka
- 6,906
Sa kojim ciljem si sadio 150 sadnica paradajza?
Za plasman? Nije valjda tolika količina za osobne potrebe?
.
Kaj ti je to čudno,mi uvijek sadimo preko 100 paradajza i oko 200 paprika za svoje potrebe.
Sa kojim ciljem si sadio 150 sadnica paradajza?
Za plasman? Nije valjda tolika količina za osobne potrebe?
.
Pa volimo ih jesti,pa je onda tu zimnica,skuhaj ovo,skuhaj ono i tak malo po malo i ode sve.Ajmeeeee.......kud pojedoste to.........:icon_e_wink:
Tješi se kolega happy):alo johaba, smiri doživljaj...to ti u prosjeku na svakoj biljci mtd-jac ima po jedan dobar plod, ostalo je bubano, ili sunce popeče...devil):
A koja sredstva su najbolja sada,Ortiva recimo i sta jos?Da, dobro si našao, to je baršunasta plijesan, jako je opasna - odi odmah sa tretmanom,. jako zaraženo lišće poskidaj, samo sistemik i preventivni zajedno.
Ako je ne kojemu listu jedna plojka zaražena, otkini je., sve skupljaj i iznesi iz plastenika,.
Neki hibridi su jako osjetljivi na nju, takvi se izbacuju iz proizvodnje. Ja je već desetak godina nisam vidjela, kod sebe, zadnji puta mi je jedan hibrid, pola plastenika, u devetom mjesecu u kompletu kiksnuo. (ma ja sam platila neiskustvo i nemar pomalo, daklem, ljudski faktor je u igri bio),
To je nedostatak kalcija i zalijevanja...paradajz treba dobiti vodu jednom,a ponekad čak i dva puta dnevno...Molim pomoć?Tko ne zna pita? Ako je bilo ovakvih odgovora bar me uputite gdje su!
Slika 1-nedostatak na rajčici ???
Slika 2-U kojoj koncentraciji se dodaje kalcijev nitrat i smije li se miješati(dodavati) sa kristalnim gnojivom?