Evo ovako;Daconil je na redu za koji dan,ovisi o vremenu. idem sa Vertimecom protiv pauka danas ili sutra. to je otprilike petina hektra.
Ako ide kroz sustav fertirigacije, onda 1x tretman (to je 750 gr. B/ha; jako visoka doza), i to je onda to.i koliko puta da bacim to?
Ako ide kroz sustav fertirigacije, onda 1x tretman (to je 750 gr. B/ha; jako visoka doza), i to je onda to.
Ako ide folijarno onda dva tretmana u razmaku 7-10 dana (sada sa Daconilom i onda sa Vermitecom).
I ne više.
Hej, ovo su doze za folijarnu primjenu!?!?!?! Oprez !!!!!...
Moja preporuka je bila organski bor (bor-etanol amin; bez obzira na proizvođača) i ide:
1. otvoreno polje: 2 lit./ha u 1.000 lit. vode ili 300 grama B/Ha
2. plastenik: 0,1 lit/100 lit. vode (problem visoke temperature i vlage u zaštićenom prostoru, pa je potrebno paziti na koncentraciju otopine)
...
Krivo; folijarno u zaštićenom prostoru je 0,1 lit/100 lit. vodefolijarno isti omjer,1l na 100 litara vode? budemo probali i to pa da vidimo. danas sam gledao i na malima se pojavljuje koji su se tek formirali,zabilježio sam neki dan pa sam danas išao gledati,dakle nastavlja se i dalje.
dečki jel zna netko pošto je trenutno rajčica na veliko na zelenoj u zagrebu, hvala
Krivo; folijarno u zaštićenom prostoru je 0,1 lit/100 lit. vode
Vani je doza 2 lit./ha u min. 1.000 lit. vode; ako ideš sa manje vode nemoj dizat koncentraciju; na 500 lit. vode ide 1 lit. gnojiva.ok,znači deci na 100 litara vode? i to mi je vani,a ne u zaštićenom prostoru.
Vani je doza 2 lit./ha u min. 1.000 lit. vode; ako ideš sa manje vode nemoj dizat koncentraciju; na 500 lit. vode ide 1 lit. gnojiva.
Kod mene je rajčica uz manje probleme(siva pjegavost lista rajčice) vrlo dobro uspjela: prinosi i kvaliteta zadovoljavajući. Moram napomenuti da smo, u uvjetima velikih vrućina tijekom zadnja tri mjeseca, zadovoljni sa stanjem nasada jedino ostaje malo gorčine zbog cijene koja je rano pala ispod 4,00kn.
Evo stanja rajčice trenutno.
prskao sam Daconilom i nakon pola sata palo dosta kiše,jel da ponovim,i koliko uopće mora biti bez kiše nakon tretiranja,jel to ovisi o sredstvu ili ima neko univerzalno pravilo?
Daconil u sebi ima vezivno sredstvo tako da ga kiša teško sapire, pitanje je dali je pola sata bilo dovoljno da se sredstvo osuši na listu(jeli biljka bila suha prije prskanja).Da je prošlo sat vremena sigurno bi bilo ok. ovako nisam siguran - budem se raspitao. A plavičasti listovi na rajčici je privid jer je slikano predvečer a i kamera je tko zna kako namještena - normalno zeleni su.