400 grama u 100 lit. vode je poprilično riskantno, jer će većina biljaka stradati... shake):
Bobo ništa nije riskantno, Samo treba uzet "pravo" gnojivo i može i više.
400 grama u 100 lit. vode je poprilično riskantno, jer će većina biljaka stradati... shake):
Ja probao i ništa! 100 lit. vode i pola kile gnojiva,a zatim samo čista voda400 grama u 100 lit. vode je poprilično riskantno, jer će većina biljaka stradati... shake):
Dithana si normalno stavio po propisu?
dakle ovako. temperatura je oko 20-25,neznam točno,prskao jednom sa Dithanom,jučer drugi puta uz dodatak Calypsa za uši( iako ih nema),supstrat Brill4,nemože smznuti,imam grijanje,dakle nema mraza i hladnoće,kao ni velike razlike u temperaturi jer imam plastenik u plasteniku i samo jedan otvaram da prozračim svaki dan,voda je uvijek dan prije pripremljena radi klora,i nalazi s u plasteniku sa grijanjem,znači donekle topla voda. supstrat je uvijek vlažan,ne previše(barem mislim). nisam do sada sa ničim prihranjivao. a šta kažete na mogući nedostatak dušika, mikoelemenata kao što je Molbiden idr? i dali je moguće zbog visoke temperature ovo,imam jednu teoriju pa pitam?
svaki dan,voda je uvijek dan prije pripremljena radi klora,i nalazi s u plasteniku sa grijanjem,znači donekle topla voda.
Kaj klor ishlapi ako stoji jedan dan?
nitko nema riješenje za ovu moju pojavu na rajčici??
Mogao bi biti nedostatak molibdena (Mo) (najčešće kao posljedica kiselosti supstrata; svi su treseti izvorno kiseli, i samo otkiseljavanje kod različitih proizvođača ne daje uvijek iste rezultate; čak unutar iste serije ima razlike). Međutim, teško ćeš to i utvrditi, jer koliko znam kod nas na tržištu nema gnojiva na bazi molibdena (govorim o proizvodima koji imaju bar 5-25% Mo; ne tipa Fertine koje sadrže 0,001% Mo; više molibdena ima u ljudskoj mokraći...:icon_hang:; čak i u IT ima svega 5 takvih gnojiva). Ja sam u IT dosta radio sa Molytracom 250 (250 gr. Mo/1L proizvoda), i mogla su se nabaviti samo mala pakiranja od 250 mL koja su doza za 1 Ha !!!! znači 2,5 mL/100 m2 .dakle ovako.... a šta kažete na mogući nedostatak dušika, mikoelemenata kao što je Molbiden i dr?