Sorta Linda F1, Sakata, determinantna - niska sorta, krupnih i ukusnih plodova, za vanjsku proizvodnju.Radio ju je moj susjed i ukratko ću opisati kako je on podigao i sačuvao plodove od diranja u tlo i propadanja. Prvo, posadio je na crnu foliju dva reda rajčice(u redu 50cm). Drugo, između folija položio je staru foliju i pritisnuo je zemljom u najlon vrećicama. Treće, umjesto kolaca zabio je lukove pored svake sadnice (4 sadnice u križ) i povezao je sadnicu za luk. Četvrto, lukove međusobno povezati špagom na tri-četiri mjesta i kako poma raste prebacivao je grane preko tih špaga. Evo to je to i moram priznat lijepo je to izgledalo.Slike nemam.Kako vežete vanjski paradajz,ja prošle godine sadio Lindu i jako sam zadovoljan i ukusom i urodom ali kako ju uredno povezat kad raste u grm,jedan dio sam sadio bez potpore pa plodovi dodiruju tlo i miševi ju diraju i trune a drugu sam vezao al to nije to ,ako sve obuhvatim i svežem oko kolca plodove koji su unutra teško je ubrati,možda neko radi drugačije pa može opis ili slika
mislim da sam razumio ,samo mi reci ti lukovi, od čega su
svi ste se hvalili svojim paradajzima, pa ni ja nebum ostal dužan...doduše slike su iz ranije faze vegetacije...prava rozi jabučar, druga Medeno srce...
]