Flanci priozvedeni, veli čovjek, isto od takvih velikih plodova koje je dobio,izvadio sjeme...Koja je sorta to? Ak je domaća onda ok ( po izgledu je), ali ak je nekakvi hibrid moze se očekivati svašta
BotritisJel ovo sirenje plamenjace na stabljiku skupa s alternarijom ili?
Gledao sam simptome na internetu, zucenje listova od dole i obzirom da sam zaljevao preko dana nekako mi je najvise djelovalo kao fuzarino venuce, zahvatilo je par stabljika vecina je ok, problem je rosa koje ima svako jutro al odrzavam nekako s ekstrasolom..Botritis
Meni se @zoran89 smije, a eto, nisam jedini kojem ro smeta.Kod nas tog iskuhavanja nema. Mozda vrlo malo.. tek toliko i to više u obliku sataraša. Ženi to smeta za probavu pa to ne koristimo u jelima. Msm na kuhani paradajz.
Pa sad ispada tako da joj smeta, ali i inače se u našoj kuhinji ne upotrebljava baš nešto puno. Ne sjećam se da bi mi to kuhali doma ili upotrebljavali te šalše, piree ili sokove od paradajza iako smo imali svoj. U biti mislim da je to u naše krajeve došlo u moderno doba, doba talijanske kuhinje.. a kod nekih se to, vidim, koristi kao vegeta.. ide u sve. Meni osobno ne smeta ako ga nije ono "tu mač" kak znaju nekad u menzi napraviti.