temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Re: propast hrvatske poljoprivrede
Strši poprilično velika obavijest o njihovom mesu,kako je uzgojeno i što sadrži...
A onda kad skužiš da im je meso proizvedeno u skladu sa famoznim Codexom Alimentariusom (Zakonom o hrani),prouči kaj to znači,imaš temu i ovdje na forumu...
Drugi put svakako pročitaj kaj piše na kauflandovoj mesnici...Kako si lijepo ovo rekao - čista realnost.
A evo što je meni napredak danas donio - ostala ja bez mesa,ručak se skuhati mora,a i blagdanski dani su pred nama.Pa sjela ja u auto i put Kauflanda. Vidim,na akciji teleća rebra sa potrbušinom - uzmem dvije i pol kile,tako bio komad,pa piceki sviježi,nezamrznuti - pa uzmem dva - jedan za juhu i jedan za u ledenicu.I bio na akciji svinjski but. Uzmem tri kile,i zamolim nek mi nareže na šnicle. Evo sam ja to maločas počela spremati - teletina se peče,jedan picek kuha,a but sam imala namjere spremiti u ledenicu - mi to do Nove Godine pojedemo.Ali....raspakiram ja to,oću malo oprati prije neg u vrečice pomečem,i šta vidim - meso je već na pola pocrnilo.Dobilo tamnu boju,onako,smeđkastu.A kupila sam ga samo zato,iako mi je cijena od 28 kn opasno zvonila na uzbunu,jer je bilo tako prekrasne svijetlocrvene boje,onako,više bijekaste u vitrini.Naravno, u komadu,ne narezano.U tih sat vremena od rezanja do sada ovo je pravi kameleonski prevrat.
Eh sada dok postam ovaj post idem odmah potražiti broj udruge za zaštitu potrošača,pa nek oni vide mogu li koga pitati za zdravlje - jer ovo meso nije staro godinu dana ili dvije,ovo je vjerojatno od drugog svijetskog rata .
A stavila sam ga u dio ledenice u kojem je sve što kuham psu.Iako se mislim bih li uopće i njoj to dala.
Strši poprilično velika obavijest o njihovom mesu,kako je uzgojeno i što sadrži...
A onda kad skužiš da im je meso proizvedeno u skladu sa famoznim Codexom Alimentariusom (Zakonom o hrani),prouči kaj to znači,imaš temu i ovdje na forumu...