Re: propast hrvatske poljoprivrede
ono što se u ukrajini događa je samo nastavak povijesnog slijeda od 200 godina koliko rusi hebu ukrajinu u zdrav mozak. vrhunac je bio 30-ih godina, tkz. golodomor, kad je od gladi umrlo između 3 i 7 milijuna ukrajinaca (brojke variraju od izvora do izvora) kao posljedica nasilne kolektivizacije i kolonizacije rusa na prostor ukrajine. ukrajinu su prvo razoružali (nuklearno naoružanje je ukrajina 1994 predala rusiji uz američko-britansko-rusku garanciju da će se čuvati ukrajinska neovisnost, a kud ćeš bolje od ruske i engleske garancije) i zato ih danas šamaraju kako hoće. a zapad zaboli briga. zato im i "pomažu" ovi protiv kojih smo mi ratovali u tome. 200 godina se zatire ukrajinska kultura i pokušava prikazati kao dio ruskog etnikuma.
mi ne znamo iskoristit prednosti eu i za to ne možemo nikoga kriviti osim sebe. mi nismo u tuđoj državi, bio je referendum o ulasku u eu, nikto nikome nije branio da izađe i glasa protiv. nisam eurofil, ali mi je draga da smo se maknuli iz močvare regiona, koliko god nas domaći demagozi gurali u njega. a dokaz njihove nesposobnosti je upravo i ovo s gorivom. i prodajom autocesta, i koncesijom na aerodrom i sa sto drugih gluposti koje se sve svode na prodaju obiteljskog zlata u bescijenje. npr, dnevna koncesija punionici vode na cetini je 200 kn. pa di to ima? treba se trgnuti i dovesti prave ljude na prava mjesta. a takvi postoje. samo nisu u strankama. npr, gradonačelnik osijeka, metkovića, omiša, dr. pavuna... ima ljudi koji bi htjeli pomoći da se pokrenemo s mrtve točke, ali ih mi, kao narod, ne doživljavamo ozbiljno.
@temptation, ne pijem alkohol, a nisam bio u rusiji. ne znači da neću u skorašnje vrijeme, inače sam brodostrojar po struci, pa je svašta moguće. dovoljno rusa sam upoznao kroz turizam da mi bude jasno kakva stoka upravlja s rusijom. toliku dozu bahatosti i primitivizma nisam ni kod rvata u bijelim čarapama sretao. idu ljudi radit u rusiju. da, išli su i srbi do nedavno kad su ih počeli masovno varati i izrabljivati uz obavezno oduzimanje dokumenata. daj, ako je nekome rusija uzor, treba se ozbiljno zapitati.