• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Propast Hrvatske poljoprivrede

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
Re: propast hrvatske poljoprivrede

Sve si mislim sto ce todoric vozit lexione i fendove na benzinske...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192

Ujutro zovem ove budaletine u carinu i baš me zanima kakav odgovor budem dobio.broj telefona za ovo oko goriva je 01 6511543 i 6511546,budem ih pitao neka me prosvijetle da ne lutam po mraku

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192

POVLAĆI se zabrana točenja imate na stranicama HPA,jesu danas mnogi izvukli zadnje kune da toče gorivo u bačve,koja gamad ,samo da ljude ogule,http://www.komora.hr/index.php

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863

Eto prilike. Treba skupiti 20 traktora pa ajmo svi na benzinsku. Natočimo po 10 lit pa polako do kuče, pa opet na benzinsku i tak cjeli dan. Usput pozvati tv ekipu da naprave reportažu o našim pametnjakovićima koji su to smislili. Baš me zanima oče li Malnar dobiti kakvu kaznu kad sa ona 2 kombajna krene na benzinsku po plavi. Mislim da u Sisku takav kombajn nemože ni priči do pumpe sa plavim.
Malo sam okasnio sa pisanjem ali nema veze. More se i obrisati

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242

Ako je ovo za naftu istina, onda najbolje da propadne i poljoprivreda i ova cijela usrana drzava..
Pa ja imam 30 l rezervoar na traktoru i u sezoni ga dva puta dnevno punim, pa kud bi ja stigao kad bi isao za svako punjenje na benzinsku, a najbliza mi je 8 km daleko..
Nesto je trulo u drzavi hrvatskoj (namjerno sam napisao s malim slovom, da znam manje h napisati napisao bi ga..)

Edit ZJ:Jel sad "h"dobro?

Dobro je ZJ, hvala..

A za ovaj plavi, bas ovih dana moram ici na benzinsku po plavi i da nisu povukli tu zabranu, al bi se lijepo napsoval i navikal na pola pumpe, makar bi me i pola mjesta culo.. (sad budete rekli da nisu prodavaci krivi, ali ne zanima me, ko i dok me j**u da moram baku voziti sa sobom dok idem po naftu kad je ona nosioc opg-a)
I onda bi otisao na Lukoil koji je udaljen 2 km od ine i tamo natocil..
Zapravo, vise necu za inat na ini tociti, sram ih bilo, gamad lopovska..

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447

Evo ja baš sutra moram po gorivo. Ivan KC zakaj moraš baku voziti? Kod mene ćale nosioc gospodarstva. Uzmem sa sobom karticu gospodarstva, karticu za plavi i od tate osobnu i svoju osobnu, sam pogledaju jel ista adresa i nikad nikakovih problema. Većinom točim na Ini, jer u kž plavi ima još jedino KTC, a kod njih dosta skuplje neg na Ini.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804

@ivankc kolko je razlika u cijeni između lukoil-a i ine i ima li razlike u kvaliteti plavog

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411

Kak je skuplje?
Pa kaj cijene nisu iste? Doduše, s gorivom iz KTC-a nisam omal nikad problema.

A od kad donja INA ne drži plavoga?

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447

Uvijek je nekih 30 lipa plavac na KTC-u skuplji, ostalim gorivima je jednaka cijena. Na koju donju benzinsku misliš? Sam iNA u Tomislavovoj i KTC imaju plavca u KŽ, u Zagrebačkoj nema.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

I kod Lukačića Ivanec plava malo skuplja nego kod INE .

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242

Evo ja baš sutra moram po gorivo. Ivan KC zakaj moraš baku voziti? Kod mene ćale nosioc gospodarstva. Uzmem sa sobom karticu gospodarstva, karticu za plavi i od tate osobnu i svoju osobnu, sam pogledaju jel ista adresa i nikad nikakovih problema. Većinom točim na Ini, jer u kž plavi ima još jedino KTC, a kod njih dosta skuplje neg na Ini.

Moram, nedaju bez da ona osobno pokaze svoju osobnu i da se potpise tamo, a ako hocu biti clan gospodarstva moram si automatski placati mirovinsko i zdravstveno..

@ivankc kolko je razlika u cijeni između lukoil-a i ine i ima li razlike u kvaliteti plavog

E to neznam, budem bas sutra pogledal cijene, a za kvalitetu neznam jel nisam nikad tocil plavu na Lukoil-u..

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447

Evo ja prije posla pokupio plavca, sve isto ko i prije, od tate osobnu, svoju osobnu i ostale kartice i nikakovih problema nije bilo.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654

Dečki, al ne bu vam više išlo bavljenje poljoprivredom, bez da si član OPG-a. Prije neki dan bio članak o novom zakonu o sprečavanju rada na crno u Sloveniji, inspekcije obilaze kuće u kojima je prijavljena djelatnost, polja.. itd

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411

A kak netko može zabraniti ukućanu da radi?
S kojim pravom?

I onda se čude da umire selo i proizvodnja.

Mislim da bude batina i mrtvih...a još više gladnih.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449

Niko se ne čudi što umire selo i poljoprivreda jer to i jest cilj svih tih silnih zakona i odredbi.
Evropi ne trebaju proizvođači nego potrošači a pogotovo sad kad se Ruski uvoznici okreću Kini i Turskoj.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654

Mislim da je previše nezaposlenih, i oni nas žele "prisiliti" da zaposlimo ljude, makar prek vaučera bez obzira ako su članovi naših obitelji a nisu članovi OPG-a Imate raznih slučajeva, gdje muž ima 1 opg na sebe i u sustavu PDV-a je a žena ne burzi npr.. to isto nije u redu a oboje jednako rade kod kuće

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411

Nek pometu ispred svojih vrata najprije...carine i hrpe inspektora netreba da metu ljudima tavane ko pred 50-tak let. Umjesto da im povečavju broj, trebalo bi ih otpustiti. Nek se baziraju na one koje stvarno treba loviti (kradu naprimjer ljetinu i slično), a ne na sirotinju koja radi da bi preživjela.

Zanima me kak da netko tko jedva preživljava od poljoprivrede, ima sve te njihove gluposti, plaća sve namete, ak mu je mjesečni prihod jedva koju tisuću kuna?
Takvih primjera ima bezbroj. Ionak na sve plaćaju 25% PDVa, jer potroše sve kaj mjesečno zarade, bez akumulacije.
No, očito nikoga nije briga.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654

Slažem se da ima puno opg-a koji ne mogu platiti tih 500 kn mjesečno po članu, i vidim po listi dužnika ljudi koje poznajem, jedva žive, stari po 50 godina, a dužni 50-tak tisuća kuna za doprinose, znam da to nikad neće moći platiti, a na žalost kak izgleda država će im sjesti na imovinu..Kad smo već kod doprinosa, koji mi je mjesečno oko 600 kn, to plačam na 5 uplatnica, na svakoj po 5 kn naknade, i opet oni zarađuju.. a mogla bi biti samo jedna.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250

Dečki, al ne bu vam više išlo bavljenje poljoprivredom, bez da si član OPG-a. Prije neki dan bio članak o novom zakonu o sprečavanju rada na crno u Sloveniji, inspekcije obilaze kuće u kojima je prijavljena djelatnost, polja.. itd
Pa to rade i kod nas,meni je bila inspekcija rada prije cca 2 mjeseca...
Ako nisi prijavljen na zdravstveno i mirovinsko,najprije te upozore ili ti daju rok od 24h (za mirovinsko) i 8 dana (za zdravstveno)...
Ne prijaviš li se nakon tog roka ili njihovog upozorenja,slijedi ti zabrana rada,jer radiš na crno + kazna...
Isto tako su kontrolirali i vaučere za radnike...te,da li je plaćen porez na dohodak...

Najnoviji postovi

Na vrh