1. Da je u ovoj držvi nešto trulo, istina je, i gov*o bi ukrali..
2. S traktorima od 50t eura, ako imaš pr. 200h, ili 50 krava, ti si prisiljen imat takav stroj, to već i nije luksuz nego potreba, ako i ostali nužni strojevi. Ali da ima i ispada, ima..
3. Poticaji, kapitalna, država je dala, ok dala je, ljudi na to RAČUNALI, i na mala vrata ukinuli, nit se znalo kako i što, nit kada. A neki su s tim računali, kao i s nekom normalno cijenom mljeka, pšenice, kukuruza, i išlo bi. Normalno da treba očekivat neočekivano, ali ovo što se događa je previše, i to nije zbog TRŽIŠTA, KRIZE ili sl. pizdarija nego što netko i u ovoj situaciji prekomjerno ubire VRHNJE.
4. Nestalo žito, cijena mljeka, poticaji, a tamo neki tajnik, zamjenik ministra na ženu napravio zadrugu, dobio bespovratna sredstva, žena prima plaću od 1000e od ministarstva na 7g, jer kao imaju i nekakav seoski turizam i sl. sranja. Naravno da nit zadruga postoji, nit ima kakva starija kućica obnovljena. Slična stvar je i snjegovim kumovima, poznanicima i sl..
5. Čoban je *****, iako sam nemože gotovo ništa.
6. Dok god ovu državu nevode stručnjaci (finacije vode ljudi koji to znaju radit, određena ministarstva vode ljudi koji poznaju tu branšu i znaju što i kako, te kao takvi podnose prijedloge i prave dugoročne planove koji imaju smisla) nego banda, 30-40 neukih ljudi koji glasaju hoće li zakon proć ili ne a u biti ih boli ona stvar jer imaju svoju plaću i rade tako da im bude bolje al na štetu 3staleža.
7. Da su malo drukčije razmišljali kad su dijelili poticaje, da su poticali proizvodnju a ne površinu i sl. sranja, podijelili bi manje poticaja i bilo bi državi lakše, a i dali bi ih onima koji stvarno rade i proizvode, a to su upravo ni koji su i večeras tamo vani. Ev ti primjer bogec, 3 kulture godišnje na jednoj parceli, a poticaj za jednu, gorivo za jednu..
Neda mi se više, al ima toga još koliko hoćeš, odnosno vladinih propusta koje nisu vidjeli na vrijeme, jer ih ni nema tko vidjet, niti postoji takav.
A ovo pol godine, i sl. očito si malo zabrijo. dođi kod mojih pa vidi kad se ustaje, i kad se ide spavat, hoće li te vrijeme sjebat il neće, evo sad zima, čovjek bi reko pa nema se šta radit, hm, u pizdu materinu....