čitam, al ko bi to sve iskomentirao, dok ja pošaljem post več dvije strane postova se dignu na forum,huh
vidim spominje se bogec u par navrata
ja imam najbržu izmjenu kultura na jednoj površini, minimalno dvije do tri u jednoj vegetacijskoj sezoni, a poticaj dobijem za jednu kulturu po jebenoj površini.
i vidim sve više je ljudi , a ja sam to već prije spominjao i na drugom forumu da se treba uvest po kili, po kvaliteti poticaj, nešto kao u mljekarstvu, pa če se znat tko je proizveo, što je proizveo, koliko je proizveo, a onda je na seljaku red da neke stvari mjenja ili smanjuje ili povečava ili mjenja ulagnja
i onda neče bogec dobit samo za pola površina poticaj jer ljudi nedaju poticaj, a ja moram radit (kod mene državne zemlje nema), več bude bogec dobio poticaj za ono što je proizveo
ulaganja u moj način rada su jako velika, i intenzivna su cjele godine, a kad to proizvedem tek onda to ulažem u stočarstvo i tu pokušavam nešto zaradit, gdje poticaj za mlijeko koji nije za sve jednak , jer se gleda kvaliteta, količina i sve drugo , pokazuje moju proizvodnju.
malo komplicirano za shvatit al nije ni jako bitno, jer nije ovo tema o meni.
hoču reći, nek se sad ovo isplati kak treba, al ovaj sustav poticanja po hektaru daje novac lošim proizvođačima, jer oni nisu ni uložili, a kupe lovu
kad se bude plačalo po kili , litri, neznam ni ja kojem vragu onda jd4755, željko, petar, cabage, bobo, mario, i svi dobri u različitim granama budu plačeni onoliko kolko vrijede, kolko su proizveli, koje kvalitete, a ja znam da je proizvod vrhunski, i to treba platit, pa če samim načinom plačanja bit ti koji su dobri (ne veliki) bit u poziciji podizat kvalitetu rada, i na kraju kvalitetu življenja
a oni loši otpadati
nemojte ništa krivo shvatit, to su samo razmišljanja