• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

zeko2511

Član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
144
kak veli hrvach...svaka čast...kapa do poda ljudino...mater im lopovsku skidam ti kapu još jedanput :prayer::prayer:

B

BAGERISTA

Guest
Potpisujem u cijelosti,,,,,:prayer::prayer:,,,,,,jer sam odgojen ko
2eg5xyb.gif
,,,i odgojen na domačem,,,i cilo vrime dela s didom i babom,,,starim,,pita učija od starijih,,,i gleda kako se dela,,,a danas doša u poziciju da me dijeca pitaju zašto se nesmije klat,,,,tele doma,,,zašto ne svinja,,,zašto se nesmije peč kruh od domačega brašna,,,zašto prasca nečemo smit držat,,,,,,,,,,,,ma 1000,zašto,,,a neznaš šta da im kažeš........:cry::twisted:
Kad slušaju priče,,,kako se neka delalo,,,kako se sve gojilo,,i cijenilo trud i muka seljaka,,,i da ne nabrajam,,,dođe mi da potučemn ti pkovnicu,,jer ovo je sramota,,i to velika za sve nas,,,i našu dijecu,,,,šta če meni jedan njemac,austrijanac,,,i bilo ko drugi krojit pravdu,,,nek zidaju,,kako hoče doma kod sebe,,,s...li svoje pa sad oče i kod nas.................

Bio kod prijatelja u italiji,,,i prije par godin ga pita pa dobro šta ti štala prazna,,,,kaže da je mora zidat novu,,,,,,,a u ovoj oprema,,,da je tad nije ni bilo kod nas.............

Meni dijeca idu u školu s domačim paninima,,,dali s kobasicom,,dali s ombolom ili pršutom,,,dali če moč sutra neznam,,,žalosno ali istinito.......

Nisam neki proizvođač,,,ali ako bude kod nas,,idem sigurno..pa da bude broj više,,,nek se vidi sramota,,ove naše........
n46xr7.gif

B

BAGERISTA

Guest
I neka je................:prayer::prayer:,valjda če nekom doj u glavu..

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Moram priznat da mi je žao što sutra ujutro moram kući.Inače bi se pridružio mojim kolegama seljacima i dalje.
Jer ovo nije i ne bi trebao biti samo prosvjed seljaka mljekara,nego prosvjed svakog seljaka,svakog onog koji živi na selu. Ovo što se radi,je sustavno uništavanje sela,ljudi na selu i našeg načina života. Sjetite se samo kako ste se igrali na svojim ćuprijama dok ste bili mali,skakali preko jaraka i krali kuruze pa pekli na štapovima. A onda se sjetite da naša djeca neće to imat priliku,neće moći popit toplog mlijeka,pojest prave domaće slanine i biti bucmasti i debeli,i zdravi što je najbitnije. Neće imat onu baku,što pravi najfinije kolače,od obični orasa i domaćeg brašna. Jer neće bit domaćih oraha i brašna. Morat će ih kupit. Kupit jebeni orah koji je rastao nekad pred svakom kućom,u svakom pitomom selu,kao ukras,kao hlad i kao ponos svake obitelji,jer svojom starosti je govorio koliko ta obitelj broji generacija. Svi seljaci su odrasli na domaćem siru i kajmaku,zabranili su ga,kažu da je opasan po zdravlje.Ne smijemo klat svinje,kažu da smo nehumani. Pa ja vas pitam,ima li što humanije i zdravije od našeg sela,pitomog slavonskog,zagorskog,prigorskog sela? Ima li išta ljepše od naših domaćih pjesama,od naših kola i tamburica?
Pa nekad nismo znali ni za leukoze ni za svinjske kuge,hranili svinje u šumama,pasli krave na livadama,ljudi su se družili,a prve ljubavi su nastajale u hladu vrba. I to su nam zabranili.Svinje ne smijemo držat vani,zatvaraju nas. Poklali nam krave,potjerali farme na osame,izvan sela,jer smrde.
Pa jel moj pradid bio lud i psihički bolestan čovjek?Jel i vaš bio luđak? Ja za svog nisam čuo takve priče. Tjerali su nas da gradimo betonske bunkere jer su to najbolje štale.Danas nam englezi dolaze držat predavanja o OUTDOOR KEEPING životinje,da dobro sam napisao,jer 'nemaju adekvatan' prijevod,pa tako kažu. Pa tko je tu lud?

Svake godine nova mjera,novi pravilnik.Svakim novim pravilnikom ubije se komadić mog sokaka,uvene jedan dio mog i vašeg sela. Ljudi,izađite i nek vide što mislimo o njima,pa šišaš jedan dukat,ima puno malih mljekara koje su svoja vrata zatvorile jer su neprofitabilne,ajmo ih pokrenut,nekad su to bili nosioci razvoja naših sela.Danas su to banke i privatne tvrtke koje ne razumiju naš hrvatski jezik.

Gdje je kraj?

Svaka čast,potpisujem

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Srečom pa imate love za gorivo do Zg.... Samo neshvačam što sad idete pred ministarstvo, Dukat nije državni a ni Hrvatski da bi vlast odlučivala o cijeni... Nekak mi se čini da ni sami neznaju kuda bi i što bi.

Bolje je šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju...

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Hrvatska je dala dukatu monopol sad nek jedu govna skup s njim . A nije samo s mlijekom tak . Pri nama bi trebal sve određivati jedan čovijek :vragek::butthead::butthead::finga::axe:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ja osobno ne volim prosvjed zbog toga što tamo uvijek vlada neka politika ali ovo je moralo doći jer uskoro ne budemo se mogli ni izjasniti da smo poljoprivrednici ,valjda budu smislili za nas neki novi naziv ali ja ostajem pri svom,ovo je klasičan primjer trulog kapitalizma i država tu nema puno manevarske sposobnosti pošto je vlast neposobna i ne želi se usprotiviti pojedinim lobijima,prvu grešku je napravila kad je dozvolila uz zna se čiji blagoslov da onaj mali crv,ni ime mu ne želim reći kupi Dukat i Sirelu i iste proda strancu a dali je država naplatila porez od te prodaje,bitno da njegova bivša ima kapitala za 3 života i on sada kao neki poduzetnik izgradio ono u Popovači i kao on je dobar čovijek,a veliku krivnju imaju i mali koperanti koji su prodali svoje dionice likovima sa aktovkama punih maraka vjerujući da izvana dolazi med mmed je bio odozgora ali sve ispod su govna ,koja budu smrdjela jako dugo i ne samo u sektoru mljekarstva nego u cijeloj našoj poljoprivredi dok god netko ne bude kaput i amen:vragek::vragek:

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Svakati čast ABRKILI čitajući tvoj postav naježio sam se a i suze su mi na oći došle. Tvoj tekst trebalo bi pročitati u dnevniku navečer da ga čuje šira javnost.Mislim da bi si mnogi malo razmislili.:prayer::prayer::prayer:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moram priznat da mi je žao što sutra ujutro moram kući.Inače bi se pridružio mojim kolegama seljacima i dalje.
Jer ovo nije i ne bi trebao biti samo prosvjed seljaka mljekara,nego prosvjed svakog seljaka,svakog onog koji živi na selu. Ovo što se radi,je sustavno uništavanje sela,ljudi na selu i našeg načina života. Sjetite se samo kako ste se igrali na svojim ćuprijama dok ste bili mali,skakali preko jaraka i krali kuruze pa pekli na štapovima. A onda se sjetite da naša djeca neće to imat priliku,neće moći popit toplog mlijeka,pojest prave domaće slanine i biti bucmasti i debeli,i zdravi što je najbitnije. Neće imat onu baku,što pravi najfinije kolače,od obični orasa i domaćeg brašna. Jer neće bit domaćih oraha i brašna. Morat će ih kupit. Kupit jebeni orah koji je rastao nekad pred svakom kućom,u svakom pitomom selu,kao ukras,kao hlad i kao ponos svake obitelji,jer svojom starosti je govorio koliko ta obitelj broji generacija. Svi seljaci su odrasli na domaćem siru i kajmaku,zabranili su ga,kažu da je opasan po zdravlje.Ne smijemo klat svinje,kažu da smo nehumani. Pa ja vas pitam,ima li što humanije i zdravije od našeg sela,pitomog slavonskog,zagorskog,prigorskog sela? Ima li išta ljepše od naših domaćih pjesama,od naših kola i tamburica?
Pa nekad nismo znali ni za leukoze ni za svinjske kuge,hranili svinje u šumama,pasli krave na livadama,ljudi su se družili,a prve ljubavi su nastajale u hladu vrba. I to su nam zabranili.Svinje ne smijemo držat vani,zatvaraju nas. Poklali nam krave,potjerali farme na osame,izvan sela,jer smrde.
Pa jel moj pradid bio lud i psihički bolestan čovjek?Jel i vaš bio luđak? Ja za svog nisam čuo takve priče. Tjerali su nas da gradimo betonske bunkere jer su to najbolje štale.Danas nam englezi dolaze držat predavanja o OUTDOOR KEEPING životinje,da dobro sam napisao,jer 'nemaju adekvatan' prijevod,pa tako kažu. Pa tko je tu lud?

Svake godine nova mjera,novi pravilnik.Svakim novim pravilnikom ubije se komadić mog sokaka,uvene jedan dio mog i vašeg sela. Ljudi,izađite i nek vide što mislimo o njima,pa šišaš jedan dukat,ima puno malih mljekara koje su svoja vrata zatvorile jer su neprofitabilne,ajmo ih pokrenut,nekad su to bili nosioci razvoja naših sela.Danas su to banke i privatne tvrtke koje ne razumiju naš hrvatski jezik.

Gdje je kraj?

Toooo kolega, to, to i to!!!
Svaka čast!!!

Eh da imam nekoga u vrhu televizije i radia, ovaj tekst bi se vrtio svako malo uživo!!! To je nažalost naša stvarnost!

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
fenomenalno sročeno abrkili!
prokleta ljudska pohlepa! sve će nas uništit!

bilo bi idealno kad bi seljaci-mljekari-proizvođači kupili dionice od neke mljekare,
proizvodili, pakirali i plasirali na tržište mlijeko... hrvatsko, domaće!!

i da košta 6kn a ovo uvozno pa da je i iz Alpa 3kn, ja bi kupoval domače!

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
ovo je jako ljepo sročen tekst svaka čast ovo bi trebalo probat staviti na 24 sata

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ima li kakvih vijesti sa punktova?

Napisao sam ono što mislim,ono što stoji u mojoj glavi i tako se vrti već duže vrijeme. Nekako sumnjam da bi HRT ili bilo koja druga kuća ovo objavila? Možda negdje u nekom časopisu mladih poljoprivrednika,no nemamo takvo šta,jer mladima nitko ne dopušta takve ideje,bili bi rušitelji ustavnog poretka. Bojim se da bi me zatvorili kad bi ovo pročitao šprajc na HTV-u.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Mljekari nemojte otići dok se ne ispune svi uvjeti sad ste tu i nedajte se vući za nos!!!!!

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
dali netko ima kakve informacije jel završio današnji sastanak u ministarstvu i kakav je rezultat toga

Najnoviji postovi

Na vrh