E,sad je ovde manje bitno čiji su traktori,kakvi su i odakle,skoro potpuno nebitno.Ja bi pažnju skrenul na puno bitniju stvaku,a to je jedinstvo.Može li mi neko reći,zakaj u Hrvatskoj ima milijun udruga proizvođača mlijeka?Zakaj nema nekog jedinstva pa dok jedni stanu,stajemo svi.Da se razumijemo i da me opet ne napadaju,podržavam prosvjede,ali sam mislil da bude jače i bolje organizirano.Mi ne pijemo domaće mlijeko.Kolko sam upoznat,jedino pojedina Vindijina pakiranja imaju,nazovimo,pravo mlijeko,a i ono je obrano.Sve ostalo ide van,a k nama dolaze kojekakvi prahovi te se dela kemija.Dalje,imamo par firmi koje drže monopol i mislite da jedna Vindija i Dukat nisu u dogovoru?Ili KIM i netko četvrti.Neko je naveo da bi trebalo probuditi male mljekare(otkupljivače mlijeka) da se probudi proizvodnja.Jedini pametan potez.Koliko mlijeka je proliveno i koliko gubitaka se stvorilo,da je za nepovjerovat.Da se da tim malim otkupljivačima šansa i prilika da otkupljuju mlijeko,razvio bi se domaći proizvod,kvalitetan i nek je cijenom skuplji,zaštiti ga od uvoznika,brandirati ga kao domaći proizvod i dati na tržište.Ne sumnjam u uspjeh.Sad ćete reći,pa otvori ti,i još 100 drugih.Ne,seljaci bi trebali u ovom času sjesti za stol s malim otkupljivačima i dogovorit proizvodnju.Pa nek se i godinu dana dela samo da se pokrivaju osnovni troškovi,ali da se stvore temelji za izgradnju nazovimo zadruge ili tome slično koja će parirati Dukatu ili nekom drugom.Neka se pokrene par takvih otkupljivača,pa u načelu i u suvlasništvu seljaka,tako da nemože niko reći da se dobit daje samo jednom čovjeku.Još jednom velim,podržavam prosvjede,ali ljudi moji,dokle ovako?Inatom se teško nekaj postiže.Mislim da treba zaviriti malo u budućnost i pronaći rješenje u zadružništvu.Znam da će biti onih koji se nebudu složili s menom,al eto.To je moje viđenje situacije.