Evo i ja sam pročitao kompletnu temu, pa da kažem svoje mišljenje! Kao prvo u potpunosti podržavam prosvjede ali iskreno sumnjam da će se išta promijeniti i nakon ovih neznam kojih po redu prosvjeda. Valjda se sjećate šta je bilo kad se prijetilo jedinom malo jačom mjerom - zatvaranjem graničnih prijelaza... prijetilo se specijalnom policijom i dugim cijevima, eto šta oni misle o vlastitim građanima odnosno poljoprivrednicima.
Što se tiče poljoprivrede to je sve više biznis kao i svaki drugi, znači da važe ekonomska načela, ako se isplati radiš, ako ne gotovo. Mislim da je velika većina ljudi krenula u taj biznis iz velike ljubavi prema tome, a sad više nema povratka, kad uložiš tolke novce u opremu, farme, traktore sad nema nazad, a činjenica je da se taj biznis u ovoj državi baš i ne isplati!
Ja isto kao i većina radim tu zemlju samo zato što to volim, a računica me ne zanima ni najmanje jer znam da se od toga niko nije obogatio, osim onih što su krali! Prema tome radim iz vlastitog užitka i potpuno mi je svejedno dali je gubitak il dobitak, naravno da bi bilo lijepo dobiti nagradu za svoj trud, ali kao i kod većine stvari u ovoj zemlji nagrade za poštenje i trud nema, samo kazna....
Što se prosvjeda tiče mislim da se njima nemože puno promijeniti, zna se kada se odlučuje o sudbini zemlje - na izborima! Ali tada oni dovedu svoje marketinške stručnjake i podjele kojekakve šarene "da ne kažem šta" i eto jednom manipulacijom sve nas uvjere da nam je bolje nego što ustvari jest. Kolki su samo novci potrošeni u ove bezvezne kampanje za predsjedničke izbore. Očito da novaca ima, samo je pitanje za koga....
Eto svima koji prosvjeduju želim izraziti potporu i nedajte se, i pazite se onih koje ste sami birali, da vam ne pošalju specijalce sa dugim cijevima kad bude trebalo neku cestu za promet otvorit! Pozdrav iz Virovitice!