3x15 za mene nije gnojivo to je obično smeće a kao drugo samo lud baca istu za prihranu ,baci bolje više kana nego sad 3x15.
I ako dobiješ 7 tona zarada je oko 1000kn, ja nisam računao koliko po ha trošim, ali vjerujem da je negdje oko 2500kn, a prinos mi bude oko 6.5t/ha kako koje godine.
Kad bi ona plačala to bi bilo OK, ali plaća otkupljivač, a za Apache ćeš od ove godine dobit najmanje, jer je to pšenica s najmanje proteina i HL, ja sam do sada sijao Fiestu koja nikad nije imala HL ispod 80, prošle godine, sjeme s tavana 87HL, a Apache jedva na granici dopuštenog, budući da nisam mogao kupit Fiestu, posijao sam Apache s tavana, i sad čekam ...pushing...prilikom isplate nakon žetve..jedina pohvala..uopće ga nije zahvatila hrđa, te nije bilo potrebe za tretiranjem.treba gledat da proizvodnja bude cim rentabilnija pogotovo u danasnje vrijeme, pa da razlika izmedu ulozenog i dobivenog bude cim veca u korist dobivenog, ugl. da ne mudrujem previse jel ko posijal apache ove godine? ja sam ju htel posiijat ali je nigde nije kod mene bilo za kupit...
od svega kaj sam videl na kombajnu ta najbolje placa uz najmanje troskove proizvodnje, barem kak su mi ljudi pricali u zetvi....
Onda ti je bolje sijati nešto drugo, npr. raž ili čak pir, jer s tom kalkulacijom ne vidim kako ti se uopće isplati sijati. Razumijem da to radiš zbog plodoreda, ali već kad se troše strojevi i novci, bilo bi dobro da se i nešto zaradi.