• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013-2014

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Gradacac2

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
183
zbog toga ja volim prihraniti dok je smrznuto, kada otpusti ni nevidi se da je prošao traktor po njoj, a još i bolje dok ima malo snijega, da se topi sa KAN-om.....

Potpisujem,:finga:
ja sam juce isao prije podne oko 10 sati da prihranim tritikale i umalo zaglavio.
jutros oko sedam sve fino pomrzlo i ide sa pjesmom.:weedman:
Jedino mi jos ostaje psenica al to ce ic bez priblema jer se vec prosusilo.

heik

Član
Tu od
27 Velj 2012
Poruka
87
ja još nisam prihranio,čekam kišu a kiše nema na vidiku čim nešto najave odma ide sa 100 kg kana po jutru.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ste obavili prihranu ili čekate kišu ?

Obavljeno nešta kao prihrana,bačeno samo 15-15-15,sad je neka lagana kišica cijeli dan rominjala toliko da je prah pokupila samo,ali ajde bolje i to nego ništa..

dinamo

Član
Tu od
9 Ožu 2010
Poruka
56
neće je niti biti cijeli mjesec....
ala ćemo vršiti....
sad treba biti pametan pa na vrijeme posijati ostale ratarske kulture...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
moja je prihranjena pred tjedan dana. jucer je lijepa lagana kisica padala od 10 ujutro pa skoro cijeli dan. danas je nije bilo, ali je oblacno cijeli dan.
nadam se da nije dosla prekasno za umjetno..

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
A šta da radimo mi koji kiše nismo vidjeli već 20 dana i gdje već zasušilo:scratch
čekati kišu ili..?????????

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Koliko bi islo KAN-a za pšenicu po hektaru ... i da li bi trebalo osim KAN-a jos koja prihrana ???

Medjutim nista bez kiše....prognoziraju u ponedjeljak i utorak pa vidjecemo...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
DSC_0059Kopiraj.jpg

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
Imam neka 3 jutra srpanjke (prve reprodukcije u sjetvi tretirano vitavax-om) fino je ponikla .u sjetvi je dobila samo 50kg 7-20-30 i 50 kg urea...super je poniklo ,a sa jako slabo vlage posijano. sad me zanima pošto i sad nema kiše, a ni novaca bašpreviše ..išao bih u prihranu sa otopinom uree, pa me zanima koliko tog ide a da ne bude previše... i da li je moguće kombinirati tu otopinu sa herbicidima i kojim, te da li je netko koristio folijarna gnojiva (slavol,fertina) u prošlogodišnjoj a i ovoj prihrani te da li se njih može kombinirati sa herbicidima... najviše to pitam zbog suše.đabe mi bacat kan .kod nas kod Slav.Broda će opet bit kriza za vodu

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Imam neka 3 jutra srpanjke (prve reprodukcije u sjetvi tretirano vitavax-om) fino je ponikla .u sjetvi je dobila samo 50kg 7-20-30 i 50 kg urea...super je poniklo ,a sa jako slabo vlage posijano. sad me zanima pošto i sad nema kiše, a ni novaca bašpreviše ..išao bih u prihranu sa otopinom uree, pa me zanima koliko tog ide a da ne bude previše... i da li je moguće kombinirati tu otopinu sa herbicidima i kojim, te da li je netko koristio folijarna gnojiva (slavol,fertina) u prošlogodišnjoj a i ovoj prihrani te da li se njih može kombinirati sa herbicidima... najviše to pitam zbog suše.đabe mi bacat kan .kod nas kod Slav.Broda će opet bit kriza za vodu
ZGeNbo (a jest' ti nick ;)), pogledaj malo starije postove u temi... evo jednog http://www.poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=789648&postcount=230

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
ja bacio 150kila KAN-a po jutru prije 15 dana.

isli danas vidjeti kisa nije padala gnojivo stoji .

70 jutara po 150 kg pa ti druze gledaj u nebo!!

turki

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
118
Još zrna nisam bacio za prihranu a možda je i bolje ne bacat na ovu sušu.
Sve si više razmišljam da napravim prihranu sljedeči tjedan preko lista.

I

ihorzic

Guest
to ti je najpametnije jer bi moglo lako na ovoj suši otići pola u zrak

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh