Sa koliko i sa cime cete u gnojidbu?
Zašto bacas 15icu,ona nije dobra najesen jel je njen oblik hranjiva lakotopiv i pogodan ispiranju,najesen ide 7-20-30,8-26-26,5-15-30,10-30-20 itd
Mi čemo negdje oko 250-300kg/ha mješanog imalo urea
dobra je 15 samo pod tanjuraču za žito,taman ju posisa pšenica preko zime,ova jača gnojiva bolje pod ralo,a nakraju tko kak bude mogao isfinancirat ovu jesen tak bude i bacao umjetno:madmana:
Ti si još mlad i neiskusan po pitanju pšenice.Nije bitno samo bacat gnojivo treba na kraju imat i nekakvu korist iz svega toga.Bacao sam ja i 7-20-30. i na kraju iz te priče je bilo puno ulaganja i posla a ništa koristi.
možeš ti bacati stajnjak svaku godinu ali bez mineralnog nema prinosa da bi bilo rentabilno proizvoditi,jedino ak imaš veči komad samo radi poticaja a tome nije ovdje mjesto,taj nesretni profit je sve samo treba znati koliko zemlja može dati a koliko bude priroda dozvolila,1996ja osobno prvi put počeo sam baviti se poljoprivredom,nakon smrti oca,poklopila se dobra godina za pšenicu ali i ja sam napravio sve školski 80kg urea pod plug,150 kg 15 pod tanjuraču,prva prihrana 150 kg 15 druga 150 kan prskano dva puta protiv bolesti,bilo je dovoljno oborina bez leda sve idealno površina je bila1500čhv prinos39060kg tada i nikad više i zato nek gradska djeca ne trkeljaju kak je prizvodnja pšenice samo baci zrno i pusti kombajn i to je čist posao,pa pogledajte samo ovu godinu,ne ponovila se idučih 1000god:drinkers:
Daj ne pričaj gluposti sit sam toga da sve raste bez gnoja itd.Bolje je da baci umjesto 150kg 15ice, 100kg 7ice.
15ica je lako topiv oblik gnojiva i ona je pogodna za startnu gnojidbu u prolječe,a dok ovi drugi su teže topivi oblici.itd
izvinjenje svima jedna brojka viška ,uvjek sam navlačio dvojku iz matematike tri tone i960kg na 1500hvati jer je kombajner sam mjerio zemlju jer ja nisam znao koliko je velika iz navedenog razloga,to je bilo tada i više ni u snu ,pšenica je bila sana:roll: