• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Punjac akumulatora ne radi?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kao i sve ostalo, ja da delam u Lidlu..... neznam kak im ne dosadiš, a i mene bi sram bilo tolike stvari kupiti i vratiti u isti dučan.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zakaj?
Držim se poznatog pravila: kupim, i ak mi u mjesec dana to kaj sam kupil ne zatreba, vratim...
Ja njima robu, oni meni novce...čist račun...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
¸Neznam za te iz Lidla,ali ovaj moj dobro odradi posao;u startu puni sa 15,1 v
Nakon punjenja dobrog akumulatora još 2 dana drži napon kao i nakon punjenja na 13,1 v
Tako da sam jako zadovoljan

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Zakaj?
Držim se poznatog pravila: kupim, i ak mi u mjesec dana to kaj sam kupil ne zatreba, vratim...
Ja njima robu, oni meni novce...čist račun...
Znači ti kupiš alat, malo se poigraš s njim, poslikaš si ga za uspomenu i vratiš?

Ćist račun bi bil da oni najam naplate...
Nikad mi nije bilo jasno to njihovo poslovanje s nezadovoljnim mušterijama

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema tu nezadovoljnih, ni s jedne strane. Ja sam zadovoljan, i zato kupujem tam.
Kad si kupujem određeni alat, uvijek kupim dva ili tri, doma preberem i isprobam jel radi te vratim višak. Nikog nisam oštetil, a osigural sam sebe za slučaj da je alat neispravan ili defektan (nije mi se dogodilo, ali...).

Tvoje pravo kao kupca je da vratiš stvar bez pitanja i dobiješ novce za nju. Samo to drugi trgovci ne rade, a dužni su po zakonu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Tvoje pravo kao kupca je da vratiš stvar bez pitanja i dobiješ novce za nju. Samo to drugi trgovci ne rade, a dužni su po zakonu.
Kad bi to tak bilo onda bi ja sutra kamion iznajmil i išel u Pijevac po veš masinu, a usput bi negde kupil hladnjak, pa peč, televozor......
Kroz mjesec dana vračam i uzimam drugo na probu.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Nisu, takav zakon mislim da ne postoji. Na daljinu odnosno preko interneta da, ali ovako osobno u trgovini ne.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Meni se čini da Lidl nema s nikim ugovoreno servisiranje alata i zato primaju natrag i vraćaju novce. Imal sam slučaj kad sam vraćal pokvareni alat da mi je blagajnica rekla kak mi nemre vrnuti novce (razlog sam pozabil). Nakon kaj sam tražil da alat zaprimi i pošalje ga na popravak, dobil sam peneze nazaj.

Inače je @domy_os, u pravu, a tko zna zakaj se Lidlu bolj isplati tak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Lidlove alate "servisira" firma MICROTEC sistemi iz Zagreba.
Osobno, imam dobra iskustva s njima. Reklamaciju ne moraš nositi u dućan, već ih nazoveš, pošalju ti dostavu, pokupe neispravni alat (mora biti zapakiran u kartonskoj kutiji) i vrate ti na adresu.
Crne (Performance) alate ne "servisiraju" već ih vraćaš u dućan, oni ih šalju u Njemačku i od tam dobiješ novi alat na adresu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Glede punjača iz današnje ponude (i mjerenja napona):
20211213_123104.jpg

Novi i stari model. Različiti su proizvođači (ovaj stari je 6-u godinu pri meni i još radi!!!):
20211213_120433.jpg
Razlika je u najvećoj struji punjenja (5 vs 3,8A).
A i danas košta 100kn, pa kome treba, nek ga kupi jer nikad nije tak malo koštal (mo je je koštal oko 140kn).

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
To razlika napona je po meni u redu. Punjač mjeri svoj napon na izlazu, ti mjeriš napon vjerojatno na samom aku, a ta razlika proizlazi iz pada napona u kabelu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema Pad napona pri 0,8A,a mjerim na klemama punjača, a ne akumulatora.
No, dovoljno je to točno.
Usporedi budem s Fluke uređajem.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Logično da je na manjoj struji i manji pad napona. Kleme ili akumulator, isti vrag dok se puni.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Glede punjača iz današnje ponude (i mjerenja napona):
Ja ne razumijem kaj bi ja trebal vidjeti na ovim slikama, razliku napona?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Radi toga i pitam.
Ja imam na punjaču Volt metar i kad mjerim s instrumentom uvijek imam neke razlike od 0, nekaj Volti. Kad mjerim drugim Volt metrom opet razlike.
Zato i pitam kaj iz tih slika vidimo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@iwanho, je pital koliko je točno mjerenje napona na zaslonu samog punjača.
Zapravo je dovoljno točno, jer to je pokazni, a ne mjerni instrument. Nikaj drugo.
Uspoređeno s mjerenjem napona na strujnim kliještima, odstupanje je još i manje, jer ona su unutar datuma baždarenja:
20211213_171451.jpg
...a ovaj crni instrument je star >10g. i nije nikad baždaren.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
I da je Volt razlike u pokazivanju displeja ništ se ne događa, a ti displeji su ionak na kile..... kak i sve danas.
Za odoka su dobri ;)

Najnoviji postovi

Na vrh