• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

put kurble za Ursusa

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dobil sam prvi poljubac od kurble i to u rikverc....jednostavno sam prespor, vrtim vrtim i kad spusti netko drugi dekompresor udari me kurbla u vrtnji natrag....probal 30 put...:rolfer:

Ima neka tehnika za koju neznam jer ja sam probal cistom silom???:(

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dobil sam prvi poljubac od kurble i to u rikverc....jednostavno sam prespor, vrtim vrtim i kad spusti netko drugi dekompresor udari me kurbla u vrtnji natrag....probal 30 put...:rolfer:

Ima neka tehnika za koju neznam jer ja sam probal cistom silom???:(
Zavrtiš ga ...i trenutak prije nego ispustiš dušu i prestaneš kurblati otpusti dekompresor .
Prije toga ga vrti 7-8 put da napumap ulje u ležajeve (podigne pritisak)i naftu u cilindre , pun gas se podrazumjva .
Kaj ti to treba mrga ...hiti to vjerek

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
rmrga ja kokice i pivce pripremil.Čeka se video!
Rekel sam ti mam da bu to teže izvesti.
Nije to tomek pa ga moreš zaljuljati. . . .

primkopredaja kurble je prešla bez incedenta!
Da mi je žal...:roll: pa i nije preveč neznam kaj bi delal znjom osim remena metal!
JA ga več nem probal zakurbljati!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Vrtiš v dobrom smeru?
Za to su se pobrinuli pametniji od njega :finga: Kontra nejde.
Mrga jel tebi toga trebalo?
Ako platiš putne troškove i pitijesti, ja i ekipa forumskih servisera dolazimo da ti pokažemo kak se to dela.

Video uradak si obečal i prema tome, ako ga nebu smatraj da je kurbla izdana na lizing.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Video je obečan sve se more prečitati par stranica ranije!
I nemoj da bu topli dok ga kurblaš8)

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Vrtiš v dobrom smeru?

Nemrem u kontra smjeru hrvoje jer ima zaglodano ili kak bi to rekal kaj ti kurblu meče van kontra, ili ako bi ga upalil nekim čudom na kurbljin onda bi ti hitil kurbljin van jer bi bil dosjed brži od tvoje ruke...

Puknuti bum probal još... ovo sam bil sam pa sam vrtel i otpuštal dekompresor sam prek špage (načelno svi su pobegli proč pa sam se moral sam snajti jer je otac skoro dobio živčani slom kad je videl kaj je to :toimonster:) pa ni bil učinak pravi jer nisam praf stal na obje noge... :madmana:

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ma to je bila ironija,al očito da nisu skužili neki pa sam odustal od objašnjavanja.Joj daj snimi to,to vredi videti.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ma to je bila ironija,al očito da nisu skužili neki pa sam odustal od objašnjavanja.Joj daj snimi to,to vredi videti.

Bum snimil samo ako ga uspijem upaliti... još nisam probal grijati motor s grijačima (2 kom na usisnoj grani) i onda zavrteti

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
mrga imam ti ja kurblu od jave 350 pa da brobaš s njom mislim da je lakše nogom:mrgreen:

ja danas sa medekom prešao 56km-izvažo drva i potrošio manje od 14l plavojke:supz:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
mrga imam ti ja kurblu od jave 350 pa da brobaš s njom mislim da je lakše nogom:mrgreen:

ja danas sa medekom prešao 56km-izvažo drva i potrošio manje od 14l plavojke:supz:

Jučer sam kurblal opet i samo što ga nisam vdrapnul... ali... nemam brzinu... :cry:

E kaj je to za tip motora takav dvocilindraš a dela totalno drukčije od dva cilindra Tomo vinković 32 ks, ili Steyr 28 ks ili Same delfino 35 ks itd?

To je nekakva sporohodna vrsta motora?

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Za to su se pobrinuli pametniji od njega :finga: Kontra nejde.
Mrga jel tebi toga trebalo?
Ako platiš putne troškove i pitijesti, ja i ekipa forumskih servisera dolazimo da ti pokažemo kak se to dela.

Video uradak si obečal i prema tome, ako ga nebu smatraj da je kurbla izdana na lizing.

idem i ja:D

mislim neznam kurblat al mogu jest i piti:weedman:

mrga ak imaš 50kg nemoj ni pokušavat

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
izvini ali mislim da češ prije ruke polomit nego ursusa upalit na kurblu

Mislim da si u pravu...u nutra ko mali crnci koji se opiru...:rolfer:

Šalu na stranu, teško ga je uopće pokrenuti... pitam se čemu su onda dali mogućnost kurblanja i isporučivali kurblu s ursusima???

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
e...a govorite da pali na zub , u pitanju su jako veliki zubi , kljove možda .

razmišljam da produžim dršku na kurbli pa da ga dva muža zavrtimo.... onak svaki po jedan klip od 17,5 konja...:rolfer: i mi dva KONJA i eto....:D

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Mislim da si u pravu...u nutra ko mali crnci koji se opiru...:rolfer:

Šalu na stranu, teško ga je uopće pokrenuti... pitam se čemu su onda dali mogućnost kurblanja i isporučivali kurblu s ursusima???

znaš kak ti bude lakše
izbaci iz brzine, ak ti kompresor netreba skini remen
isključi pumpu, kardan i onaj koji ti stiska dekompresor neka stisne i kvačilo

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
znaš kak ti bude lakše
izbaci iz brzine, ak ti kompresor netreba skini remen
isključi pumpu, kardan i onaj koji ti stiska dekompresor neka stisne i kvačilo

VIš jesam magarac a toga se nisam sjetil... a kod mene bila uključena i hidro pumpa i kardan (pozabil) bil je izbačen iz brzine, al nije nikog bilo na kvačilu iako kvačilo odvaja i pumpu i kardan koliko sam skužio, naravno stisnuto dokraja zbog dvije kuplunge...

Najnoviji postovi

Na vrh