to za auto sam cuo vec mi je netko bio rekao, putni nalozi, ovo ono, bas neki dan pitam knjigovodju za to, kaze mi, za novi auto bez problema moze odbit cijeli iznos pdv-a.
nisam dalje ispitivao, jer ne zelim znat stvari koje ne moram, ali stvar je da nikakvih problema nisam dosada imao, a bila mi je inspekcija vec par puta, obzirom da sam dugo u pdv-u, imao sam i tromjesecni obracun, pa mjesecni, a sada od 01.01.2008. analiticko knjigovodstvo i prelazim u obveznike poreza na dobit (do sada sam bio obveznik poreza na dohodak) i izdajem od sada R-1 racune a ne R-2 kao do sada, nista mi se znacajno ne mjenja.
normalno da ne racune za neke smjesne stvari koje nemaju apsolutno nikakve veze s poslom, ali glavnina da.
sustav pdv-a je dobar, odlican dok god ulazes trosis, i radis na nuli, nesmijes prestat ulagat.
prve godine samo dizes povrate pdv-a, onda tri god si sretan ako ne dizes nista nego nemoras platit, a onda dalje si sretan ako nemoras puno platit pdv-a i pocinjes se borit s porezom na dobit kad sve izamortiziras, ili rasprodaja svih strojeva iz dvora i sve novo, ili dat svake god drzavi njezin dio, u biti das joj na svaki nacin (u kesu ili kroz investicije).