lisnik
Dobro znana faca
- Tu od
- 15 Velj 2010
- Poruka
- 2,107
el zna mozda netko od vas gdje se moze kupiti euro prikljucak za radio? imam jedan radio pa bi ga stavil u traktor..
Obicno u svim rtv-servisima mozes kupiti euro kabal.
el zna mozda netko od vas gdje se moze kupiti euro prikljucak za radio? imam jedan radio pa bi ga stavil u traktor..
Napokon sam kupio iso konektor za radio, i to sam ga jedva nasao.
e, sad me zanima dal mogu spojit crvenu i zutu zicu zajedno i onda to spojit sa zicom od brisaca stakla? normalno, brisac radi samo kad dam kontakt pa me zanima dal bude memorija ostajala kad nebude kontakta .. to mi je dosta bitno jer mi radio ima kod pa bi se mogao svaki put zakodirat kad nebi bilo ovog "constant +12"
Pa piše ti sve, crvenu spoji na kontakt, žutu direktno od baterije preko odgovarajućeg osigurača, naranđastu na svjetlo. Možeš i spojiti crvenu i žutu zajedno ali ne preko brisača, mora biti stalno pod naponom.
Mislio sam da je radio iz konkurenkcije...onda spoji naranđastu i plavu zajedno. Ono crno sto je neznam, ali bi trebalo biti ispod te gume neki vijak ili navojna čahura za osiguranje radija od skidanja.
Svako radio koje je spojeno,,kako treba,,,znači da je spojen na novijim autima,,,,,,,,svijetli samo dio,,,,tek nakon paljenja svijetla se pali i na njemu,,,,tako je spojeno,,,i tako se da spojit i na drugim,,,,samo treba vuč žicu...
Ovaj gumb crni se na radijima štima,,,imaš sa dužim navojem,,,s kračim ko kod tebe slučaj,,,i taj se gumb nasloni da radio ne vuče plastiku da je ne lomi,,,več se osloni u kučištu unutra ,,,di je naštimano,,,,,,,,,,,,,,to se najviše koristi di radija stoje u konzolama ,,,,di je ispod njih praznina,.......
Ako spajaš klasično,,,,,,,onda crvena i žuta idu zajedno,,,,,jer inače neče delat memorija,,,,,,odnosno kod svakog gašenja auta ili radija memorirane stanice i sve,,,če se poništit...,,,,plava je za elektro antenu,,,,,,ako je antena koja podržava,,,,odnosno s nje idu dvije žice... crna masa,,,i ostalo je jasno..
I na radiju dođe konektor di se stavi u njega kraj antene,,,i onda spoji na ovaj radio,,,,,,,,,,jer ovako imaš dva ženska,,,,odnosno,,,antenu nemoreš spojit..
Tome da ti nebi CD-i preskakalijos me zanima sto je ovo crno gumeno iza i cemu to sluzi:
Osvijetljenje je narančasta,,,,kako šta i piše na onoj skici,,,,,,,,,,nači ako spajaš radio u traktoru,,,u ovom tvom slučaju idu tri na plus,,,,,,,,,,,,,,,crvena+narančasta+žuta.(u nekima več postoji premošteno,da spajaš samo dvije jer u pola žice bude spoj dva u jedan). a na masu crna,,,..
Plava je samo za antenu,,dali za podizanje spuštanje,,dali za sam rad na kojima je potrebna,da bude spojena,,,,,recimo one koje su imale pojačalo u sebi..
Tome da ti nebi CD-i preskakali
Kolega Ivan, ja da sam an tvom mjestu na narančastu žicu bi dovezel jednu žicu od kutije osigurača s mjesta pozicije, tak da dok upališ svjetla da ti se upali i kompletno osvjetljenje na radio, barem to nije teško na 539 napraviti, žutu i crvenu spojiš zajedno.
A možeš si jednostavno dovesti pod krov kabine jedan dvožilni kabel, jedna žila stalni napon od kutije osigurača za crvenu i žutu žicu, druga žica od osigurača pozicije koju budeš spojil na narančastu i kraj priče.
Plava služi kak je rekel kolega Štore za pobudu na pojačalo i nemoj si gore spajati narančastu, nebude dobro!
I još mi samo reči gde si kupil euro-priključak???
Treba i meni