• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja bih još nekako motorke fiksirao, ili barem spužvu stavit između da ne tuku jedna po drugoj u vožnji po grabama...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
jbg sve i da preradis na vitlu,i da stavis kutije tu,nesto bi je nekad dokacilo i razbilo,balvan grana lanac sajela nesto bi

Z

zetor4718

Guest
Ja sve svoje stavim u kabinu 2 motorke,gorivo,cjepač jelo itd.U imt je stvarno prostrana kabina

U jbt. pa ja imam češku kabinu pa jedva to stavim u nju,a gdje ti to staviš u Imt-a??

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
U jbt. pa ja imam češku kabinu pa jedva to stavim u nju,a gdje ti to staviš u Imt-a??

stavim jednu pilu iza sjedala,drugu na pod kraj kvačila,gorivo i ulje na pod ispred donje motorke,cjepač i sjekiru kraj sjedala odnosno kraj ručica hidraulika torbu sa hranom objesim sa zadnje strane ima kuku posto nemam zadnje šajbe kad sve stavim budem posliko da vidiš

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ovdije postavljam isto pitanje iako ima posebna tema za to ali se raspisali o pumpama pa ja valjda mogu o cijepanju drva, zanima me koliko se za sat u prosijeku može iscijepati drva na cilindrićni cijepać

Z

zetor4718

Guest
stavim jednu pilu iza sjedala,drugu na pod kraj kvačila,gorivo i ulje na pod ispred donje motorke,cjepač i sjekiru kraj sjedala odnosno kraj ručica hidraulika torbu sa hranom objesim sa zadnje strane ima kuku posto nemam zadnje šajbe kad sve stavim budem posliko da vidiš

Ma vjerujem ti ja,mislim nije da nestane ali to bude onda stvarno natrpano...

ovdije postavljam isto pitanje iako ima posebna tema za to ali se raspisali o pumpama pa ja valjda mogu o cijepanju drva, zanima me koliko se za sat u prosijeku može iscijepati drva na cilindrićni cijepać

hidraulični cjepač je spor,ali jak.nabrže se cjepa na svrdlo i u prosjeku na dan normalnim tempom iscjepa se 35-40m drva,tako je kod mene.znači na hidraulični 25-30m ako je višemetrica i lijepo puca,znači ja radim cca. 10 sati na dan i to onda po satu ispadne 3m drva,a vjerujem da i više.pošto tu ima više faktora teško se može točno sve utvrditi,ali to je neki prosjek.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316

hidraulični cjepač je spor,ali jak.nabrže se cjepa na svrdlo i u prosjeku na dan normalnim tempom iscjepa se 35-40m drva,tako je kod mene.znači na hidraulični 25-30m ako je višemetrica i lijepo puca,znači ja radim cca. 10 sati na dan i to onda po satu ispadne 3m drva,a vjerujem da i više.pošto tu ima više faktora teško se može točno sve utvrditi,ali to je neki prosjek.

hvala ti za informaciju o hidrauličnim cijepačima, ja osobno imam svrdlo i ja za 3 i po sata maznem u prosijeku 17m, ali sam išo kolegi pokazati pošto je i on kupio takav cijepač ali je samo svrdlo koma tak da sam mu pokazo a i za sebe bacao oko što je kupio i reko sam mu da če više iscijepati sa sikirom a on:shock: pa zašto e onda sam ga informiro o nekim stvarima u vezi dotičnog alata(oblik svrdla i... kad još jedan:supris: svrdlo je od jednog komada pa ne može mijenjati špicu kao 90% ostalih evo prošla skoro godina i tek sad je skužio o čemu sam mu se prilikom demonstracije telio i pokušavo mu objasniti :lol: pa ga dao tokaru na preradu a on ga opalio isto koliko je dao za sam cijepač.
baš zato mi je drago što postoji ovakav forum sa meni dragim temama jer uvijek je netko iskusniji ili sa iskustvom u nekim drugim stvarima:prayer:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

ja radim sa svrdlom i prezadovoljan sam učinak ja strašan

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja svrdlo vrtim sa medekom c335 i super sam zadovoljan s učinkom na sat i s potrošnjom samog traktora, sa jednim rezervoarom 38l mislim da bih morao napraviti najmanje 60m u najgorim uvijetima, e sad imam zadatak i to istestirati!

Z

zetor4718

Guest
ja svrdlo vrtim sa medekom c335 i super sam zadovoljan s učinkom na sat i s potrošnjom samog traktora, sa jednim rezervoarom 38l mislim da bih morao napraviti najmanje 60m u najgorim uvijetima, e sad imam zadatak i to istestirati!

ja sa svojim zetorom 6945 iscjepam oko 90m drva sa 20l goriva,baš sam mjerio zadnji put.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
karabaja može koja slikica tog svrdla kojem se medo igra?

evo slikano friško sad, fali mu nogice koja uredno varim ali ih isto tako uredno i trgam pa sam odusto od varenja

Prilozi

• SP_A0515.jpg
    SP_A0515.jpg
    14.1 KB · Pregleda: 595
  • SP_A0516.jpg
    SP_A0516.jpg
    11.9 KB · Pregleda: 637
  • SP_A0517.jpg
    SP_A0517.jpg
    12.3 KB · Pregleda: 543

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja sa svojim zetorom 6945 iscjepam oko 90m drva sa 20l goriva,baš sam mjerio zadnji put.

jel me malo prčiš ili ozbiljno, doduše neznam kakvi su potrošaći iako nisam baš čuo da se netko žali na njih zbog toga:prayer: , ali mislim osobno da je to ipak dosta velik traktor ali neznam kakav prijenos ima na kardan:?:pa da tako malo troši ali sve je moguče, ako je istina:prayer::prayer::prayer::prayer::prayer::prayer::supz::rolleyess: ti si mi idol, za koliko vremena si to sprašio

Najnoviji postovi

Na vrh