neznam kako kod vas ali kod mene nije bitno koje je drvo dali bagrem hrast bukva grab cijena je ista čak i javor i lipa ili trešnja sve je ista cijena
istina cjena je ista ako sam rušiš ono što on zovu čišćenje ili proreda,, evo ja sam prošle odine tako radio a i ove bagrem-agacija, nešto grab i hrasta sve po 33 kune + PDV za m3
to je rušila neka ekipa a meni je to "preko ograde" a to je bilo zadnje drvo a bagerom su ga pridržavali da ne padne na aute ,majstor je dolje potpilil a ovaj ga je samo nagnul prema brijegu,inače tu će niknuti zgrada sa 63 stana
Di je to točno?
po novom zakonu u hr.šumama-nije dozvoljeno obaranje stabla nikome osim njihovim sjekaćima, a proreda i čišćenje su kod nas dva totalno razlićita pojma u šumarstvu-čišćenje-kupljenje granjevine
-samoizrada-izrađivanje ostataka stabla koje je šumarija iskoristila tj. uzeli su klade i višemetricu
-prorijeda-to postoji ovisno o stupnju i starosti šume-ali isto prvo dođe šumarija poroka sve na zemlju pa ako se odluče uzeti koju kladu ok a ako ne još bolje, ali cijena koju spominješ mi više vuče na granjevinu ili sušce
ma ja kokam sam ono što ide ispod žita ili di mi več lugar dopusti
po novom zakonu u hr.šumama-nije dozvoljeno obaranje stabla nikome osim njihovim sjekaćima, a proreda i čišćenje su kod nas dva totalno razlićita pojma u šumarstvu-čišćenje-kupljenje granjevine
-samoizrada-izrađivanje ostataka stabla koje je šumarija iskoristila tj. uzeli su klade i višemetricu
-prorijeda-to postoji ovisno o stupnju i starosti šume-ali isto prvo dođe šumarija poroka sve na zemlju pa ako se odluče uzeti koju kladu ok a ako ne još bolje, ali cijena koju spominješ mi više vuče na granjevinu ili sušce
Kod mene u podravini metar drva je oko 100kn s pdv-om.Neznam kak su kod tebe tak jeftina drva:roll:jbg
brat mi radi u HŠ
i ni njemu nije jasno šta ja to radim u šumi,, lugar mi da parcelu gdje su doznaćena drva i ja sam rušim, radim i kada napravim zovem nejga on pregleda skubicira ja platim, nema šumskog reda (slaganje grana kao kod izrade vrhova) sve radim sam a cjena je bagatela,, e sad? šta je to ne znam ni sam