• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
po meni je to najprofitnije drvo pošto ju u šumarijama vode kao korov ili nešto u tom smislu, ja sam pred koju godinu imo sreću pa sam se ponudio da im počistim uz samu cestu neku malu površinu a oni oduševljeni, pa sam napravio nekih 70-ak metara korova i fino prodao

M

Marka31

Guest
neznam kako kod vas ali kod mene nije bitno koje je drvo dali bagrem hrast bukva grab cijena je ista čak i javor i lipa ili trešnja sve je ista cijena

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
neznam kako kod vas ali kod mene nije bitno koje je drvo dali bagrem hrast bukva grab cijena je ista čak i javor i lipa ili trešnja sve je ista cijena

to ti lugar prodaje maglu imaš cjenik pojedine vrste drveta i to po klasama i taji je porušeno ili trebaš rušiti budem ti sutra kad dođeš kod mene pojasnio

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
istina cjena je ista ako sam rušiš ono što on zovu čišćenje ili proreda,, evo ja sam prošle odine tako radio a i ove bagrem-agacija, nešto grab i hrasta sve po 33 kune + PDV za m3

M

Marka31

Guest
ma ništa nerušim osim tu i tamo koji sušac a inače sve je srušeno i tovar od 5m je 500kn. i to u svuda u brodskoj šumariji m=100kn a s lagera još skuplje jasno m=150kn i nije bitno kakvo drvo

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
istina cjena je ista ako sam rušiš ono što on zovu čišćenje ili proreda,, evo ja sam prošle odine tako radio a i ove bagrem-agacija, nešto grab i hrasta sve po 33 kune + PDV za m3

po novom zakonu u hr.šumama-nije dozvoljeno obaranje stabla nikome osim njihovim sjekaćima, a proreda i čišćenje su kod nas dva totalno razlićita pojma u šumarstvu-čišćenje-kupljenje granjevine
-samoizrada-izrađivanje ostataka stabla koje je šumarija iskoristila tj. uzeli su klade i višemetricu
-prorijeda-to postoji ovisno o stupnju i starosti šume-ali isto prvo dođe šumarija poroka sve na zemlju pa ako se odluče uzeti koju kladu ok a ako ne još bolje, ali cijena koju spominješ mi više vuče na granjevinu ili sušce

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
jadino drvo na umjetnoj ledini i vi ga bagerom rušite:rolfer::rolfer::rolfer:
sel gore onaj bager još pridržavo sajlu koja je bila svezana za vrh onak za svaki slučaj:?:

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
to je rušila neka ekipa a meni je to "preko ograde" a to je bilo zadnje drvo a bagerom su ga pridržavali da ne padne na aute ,majstor je dolje potpilil a ovaj ga je samo nagnul prema brijegu,inače tu će niknuti zgrada sa 63 stana

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
to je rušila neka ekipa a meni je to "preko ograde" a to je bilo zadnje drvo a bagerom su ga pridržavali da ne padne na aute ,majstor je dolje potpilil a ovaj ga je samo nagnul prema brijegu,inače tu će niknuti zgrada sa 63 stana

ma jasno mi ali moram mlo parodirati:mrgreen:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
po novom zakonu u hr.šumama-nije dozvoljeno obaranje stabla nikome osim njihovim sjekaćima, a proreda i čišćenje su kod nas dva totalno razlićita pojma u šumarstvu-čišćenje-kupljenje granjevine
-samoizrada-izrađivanje ostataka stabla koje je šumarija iskoristila tj. uzeli su klade i višemetricu
-prorijeda-to postoji ovisno o stupnju i starosti šume-ali isto prvo dođe šumarija poroka sve na zemlju pa ako se odluče uzeti koju kladu ok a ako ne još bolje, ali cijena koju spominješ mi više vuče na granjevinu ili sušce

kod mene je drugačije manje više sve rušim sam

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma ja kokam sam ono što ide ispod žita ili di mi več lugar dopusti

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ma ja kokam sam ono što ide ispod žita ili di mi več lugar dopusti

ma ok ali nemoj se opuštati kad dođe do problema on će reći da nema pojma o čemu se radi i sve će na tebe skriviti a ti ćeš naravno šutiti jar ako proturiječiš nema više drva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma imam ja svoje šume u tom dijelu pa to pokriva jednim dijelom, normalno da če reći da pojma nema ali to kod mene ide ekspresno, susijedi vide kad dovezem, onda ih drugi dan kalam na dvorištu a treči dan ih nema to je za količinu cca 20-ak metara a od tamo gdje ih ja imam nitko se ne usudi pješice tako da nema bune a lugar je ok pa i susjedi dobiju koliko im treba, nitko nikome ne smeta i svi zadovoljni

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004

jbg

brat mi radi u HŠ
i ni njemu nije jasno šta ja to radim u šumi,, lugar mi da parcelu gdje su doznaćena drva i ja sam rušim, radim i kada napravim zovem nejga on pregleda skubicira ja platim, nema šumskog reda (slaganje grana kao kod izrade vrhova) sve radim sam a cjena je bagatela,, e sad? šta je to ne znam ni sam

B

Buby

Guest
jbg

brat mi radi u HŠ
i ni njemu nije jasno šta ja to radim u šumi,, lugar mi da parcelu gdje su doznaćena drva i ja sam rušim, radim i kada napravim zovem nejga on pregleda skubicira ja platim, nema šumskog reda (slaganje grana kao kod izrade vrhova) sve radim sam a cjena je bagatela,, e sad? šta je to ne znam ni sam
Kod mene u podravini metar drva je oko 100kn s pdv-om.Neznam kak su kod tebe tak jeftina drva:roll:

Najnoviji postovi

Na vrh