• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja sam s traktorom pre zadovoljan dao sam ga u oglas ali mi ga žao prodati ali morat ću nagodinu treba mi nešta s prednjom vučom za šumu

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ja sam s traktorom pre zadovoljan dao sam ga u oglas ali mi ga žao prodati ali morat ću nagodinu treba mi nešta s prednjom vučom za šumu

Ma istina, evo baš daans, jedva sam punu dvoosovinku izvukel iz šume van na put, kopa i kopa i kopa i vuče ga u stranu, samo mu fali ta prednja vuča da to ide normalno, jednoosovinka ide bez problema.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
da je malo višlji bilo bi još bolje bar meni ali sve u svemu ok dotjero sam ga kao curicu sve sam izmjenjo što nije valjalo i sad je sve ispravno

M

Marka31

Guest
da je malo višlji bilo bi još bolje bar meni ali sve u svemu ok dotjero sam ga kao curicu sve sam izmjenjo što nije valjalo i sad je sve ispravno
vidio sam taj traktor i mogu samo potvrditi :D sve je sredio čak ima i u kabini svjetlo da kartu može čitati jer samo mu navigacija fali :rolfer:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pa pošto sam u biti stolar po struci mislim da to izgleda prekrasno, ali kažem da nemam iskustva s trupcima i stolarijom od agacije, možda neka toporica od sikire ali to je sve

kod mene nema teoretske šanse da neki stolar radi nešto od agacije jer suha je tvrda za obradu ko željezo, odmah zatupi noževe na stroju itd...

Meni je podne kad moram traktorskim cirkularom rezat gaciju, kod gacija koje su se posušile na rastilu pa ako su još stajale i sušile se doma kod rezanja se uredno vide iskre...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
meni kad kolega dođe rezat drva s banzekom i vidi lijepo suhu agaciju,digne mu se kosa na glavi...žaga samo iskri i pjeva...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Osim toga, moja iskustva sa gacijom su da se jako krivi i puca kod sušenja, ma kolko pazio. A da je čelik i da je trajna, je:finga:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
eto koliko različitosti , ja na brentu kada tjeram bagrem vlasnik me moli da mu dovezem što suvlji jer mu je lakše rezati , skoro se nikako ne krivi :(

i ne krivi se kao sirov

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Zanimljivo, mi kad smo uzeli sa pilane rezane stupiće pa smo ih prije zime dobro "podšprajcali" svezali žicom zajedno sa kestenovima, kasnije kad smo ih otpustili samo su se raširili, a kad smo radili nadstrešnicu pojavili su se velike uzdužne pukotine:scratch
Za šta vi koristite gaciju? Kod nas najviše za stupove i takve stvari, nisam nikad čuo da bi netko kod nas radio npr stolariju....

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
jel gacija bagrem?

imas odgovor na temi:!:

evo me došao iz cijepanja islim da sam od po 9 do po 4 maznuo cca 30-ak m
najbolje budem znao kad ih izvazem
p.s.- na povratku kuči zapnem za neku glupu granćicu i strgam ventil na zadnjoj gumi ma za :madmana::madmana::madmana:
bolje da sam cio dan sijedio i pisao postove:toimonster:
traktor mi osto u šumi, sutra u jutro dizalica, motorka, panjići, nova zračnica i tast u auto pa na remont pas ma.er:madmana:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Dečki, pošto je kod vas metar (ili klafter) bukovih i hrastovih cjepanica?
S ili bez dostave na dvorište? Odnosno, jel 150kn/m hrasta mala/dobra/velika cijena?
Hvala!

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
kod mene u dvorištu 200kn ali trenutno nemam na lageru, klafter-sprava za mjerenje zemljišta najviše korištena od strane ljudi koji posjeduju kombajne za žito
hrast150 kn/m super to se podrazumjeva bez dostave, ako kupuješ a ako prodaješ onda je manje dobra

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
kod mene u dvorištu 200kn ali trenutno nemam na lageru, klafter-sprava za mjerenje zemljišta najviše korištena od strane ljudi koji posjeduju kombajne za žito

Klafter ti je 4 metra drva ;)

Klafter ili hvat ti je približno 3,6m2 zemlje (mjera za površinu).

Znači, 225kn/m za bukvu i 150kn/m za hrast bi bila dobra cijena? Naravno, fco istovareno u klafter na dvorištu.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Klafter ti je 4 metra drva ;)

Klafter ili hvat ti je približno 3,6m2 zemlje (mjera za površinu).

Znači, 225kn/m za bukvu i 150kn/m za hrast bi bila dobra cijena? Naravno, fco istovareno u klafter na dvorištu.

klafter je sprava za mjerenje a ne mjera:toimonster:
225kn/m bukve a moguče po meni 10 kn manje ali ispada ok:supz:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Dečki, pošto je kod vas metar (ili klafter) bukovih i hrastovih cjepanica?
S ili bez dostave na dvorište? Odnosno, jel 150kn/m hrasta mala/dobra/velika cijena?
Hvala!
Kod tebe je danas ekipa istovarivala, pa te zanima kolko buš zaradil na starome?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Klafter ti je pri nama mjera za drva ili površinu zemlje ;)
Mjera za drva (veliki šubler) se pri nama zove, mislim, klupa.
Kaj ćeš, svaki kraj ima svoje običaje :)

Kupujemo drva.
bukva 220kn/m, hrast 150kn/m, istovareno na dvorište.
Jel cijena OK?

Posljednje uređivanje:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
a kod nas je to kao da usporediš šestar(u biti to i je klafter samo veliki) i promjer koji može biti bili koji

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Kod tebe je danas ekipa istovarivala, pa te zanima kolko buš zaradil na starome?

Kak misliš zaradil? Pa, JA to plaćam, a on samo pokaže kaj hoće ;)
Pa kad sve stigneš videti? Niti ja nisam videl kaj sam platil, a ti već sve znaš

Najnoviji postovi

Na vrh