• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Rušim svoju šumu, kompletnu, agacija, stara oko 20-tak godina, evo i par slika, bude ih i još!
slika1269.jpg

slika1270.jpg

slika1272.jpg

i da...luksuz mi je kaj mogu s autom do šume...hehe
slika1274.jpg

i malo da pile reklamiram...STIHL...
slika1277.jpg

slika1282.jpg

slika1276.jpg

slika1279.jpg

moja malenkost...21 godina, 182 visine i cca 65 kg...nekad malo, nekad malo više lud :)
slika1281.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
kak te služi traktor ja sam sa svojim prezadovoljan

S obzirom koliko radi i kolika ga često puta silim i mučim, PREZADOVOLJAN SAM, motor je pri kraju, trebala bi generalka, kadi malo više pod opterečenjem, ali još uvijek prima gas i ide, i odlično pali i po zimi....
Sve u svemu prezadovoljan, jedino mi je žao kaj nije DV, samo to :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ovako su i moje agacije znale biti trule u sredini...:scratch
2506xxs.jpg

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
S obzirom koliko radi i kolika ga često puta silim i mučim, PREZADOVOLJAN SAM, motor je pri kraju, trebala bi generalka, kadi malo više pod opterečenjem, ali još uvijek prima gas i ide, i odlično pali i po zimi....
Sve u svemu prezadovoljan, jedino mi je žao kaj nije DV, samo to :)

reko mi je jedan prodavač djelova traktorskih-prodaje ih nekih 30-tak god.da su ti motori na 565 daleko najbolji imt-ovi motori ikad napravljeni

V

Vjerni983

Guest
Ma agacija se nebi smjela pustit deblja više od 20-30 cm jer onda trune! Imam je i ja dost i to pravih mrcina i svaka koju sam rušil je trula ili ima rupu u sebi:madmana:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
kad agacija ima "kratak životni vijek" , ja sam nedavno kokao svoju i bilo je komada po cca 2m3 i reko budem ju okruglu tovario ne prikolicu pošto je sigurno propala iz nutra no kad sam j ruši vidim ja da nešto ne štima-lanac ne baca nikakav trulež...e jesam joj se sjetio sve porodice kad sam je tovario, zdrava ko čelik-navodno zato što je na vrhu brda a tlo je pjeskovito

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja ne jern baš nicam upoznat da tko kupuje te trupce, a poznavajući njezinu građu i oblik "trupca" kad je zrela mislim da bih cijena bila pa zlaatna, prije smrti bum si napravil križ od nje tak da moji potomci nebudu imali troškove oko toga za njihovog života samo ga budu morali obrezivati svako prolječe-dok drugi svojima budu za 50g. nosili sviječe i kamenje s marsa na grob moji men peju s ministilovkom:!:

vidim akcija kreče pa ču i ja sutra možda nabaciti koju fotku s cijepanja

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Dal prodajete kaj tih debelih gacija za trupce?

kum je prosavo prošle godine nekim tipovima iz Bosne rezali su je vamo i vozili tamo izrezanu dobivo je 450kn po kubiku s tim da nije on direktno pogodio nego tip što ima pilanu

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Kolega u njemačkoj je postavljal podove na balkonima od gacije.
Veli da su skupi jako!

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
pa pošto sam u biti stolar po struci mislim da to izgleda prekrasno, ali kažem da nemam iskustva s trupcima i stolarijom od agacije, možda neka toporica od sikire ali to je sve

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ma da, krajnje je vrijeme za porušiti, sve te debele takve su trule, odmah sam ih rezal na kratko za cjepati

jebes momka koji nema forda.

hehehe :) :) :)... ma FORD je zakon :D

reko mi je jedan prodavač djelova traktorskih-prodaje ih nekih 30-tak god.da su ti motori na 565 daleko najbolji imt-ovi motori ikad napravljeni

hmmm...iskreno neznam kaj da velim an ovo, ja nisam baš tog mišljenja, izgleda da je moj pod upitnikom izašo iz tvornice kad smo ga novog kupili....mora da je neka greškica negdi, al ide i ide...

E sad što se tiče agacije, sve deblje je trulo svojih metar-dva odozdola, višlje zdrava ko dren, a sve ostalo tanje, zdravo drvo. Ja je rušim samo za vlastite potrebe, ništ se ne prodaje, nikakvi trupci, debelo an kratko, tanje na metar i doma u drvarnicu :)

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma dobar je 565...evo i dokaza da on to može...danas smo izvezli nešto drva...moram ga pohvalit....nezna to kaj je teško...hehe

Vukao sam dobrih 10 metara drva na ove dvije prokolice i išao je, močno je to, bilo mu je do jaja, u brijeg prva i pun gas, kadi al ide...još da je motor osvježen, ma to bi trgalo i panjeve onda :)

slika1283.jpg

slika1284.jpg

slika1285.jpg

i stigli doma...
slika1286.jpg

slika1287.jpg

slika1288.jpg

slika1289.jpg

ostatak ćemo sutra.

Najnoviji postovi

Na vrh