• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Kosjerac

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
167
Evo jednog cepača sa dve brzine, kada je žilavo drvo i mnogo uvrnuto koristi se donje kačenje stim što se stavi lanac između njih, znači veći gas da ne uguši traktor i sporija brzina cepanja i ide od mile volje.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Evo jednog cepača sa dve brzine, kada je žilavo drvo i mnogo uvrnuto koristi se donje kačenje stim što se stavi lanac između njih, znači veći gas da ne uguši traktor i sporija brzina cepanja i ide od mile volje.

svaka ti čast jel to home-made ili kupovni, ova šema sa brzinama jednostavna ko vodu pit samo što treba bit čvrsti lanac ali daj još koju sliku da bolje vidim te prijenose pa da možda kopiram:prayer:
ustvari sve se super vidi pa ne moraš uploadati

Kosjerac

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
167
Lanac je 1" isti kao na čekrku i nebi trebalo da pukne, a ovo je pravio jedan majstor tu kod mene, slikaću malo detaljnije. Poz

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
i ja sljedeću pilu opet kupujem Husqvarnu,imam malu Husqvarnu 350 i hvala bogu nikad ništa već 3 godine,poslje sam kupio Stihl ms440 i zajebava me od početka i sve do sada,radi normalo ljepo reže i sve super,ugasim je da malo odmorim i neče upalit i neče.Stihl nikad više!!!nije on kao nekad danas ga rade preko kurca,samo da što više prodaju,a cijene su nenormalno visoke.u principu plačamo ime,a meni treba pouzadan motorka a brend ili marka.Husqvarna je za mene broj 1 što se tiče profesionalnih motorki.a što je najbolje od toga za Stilovku imam kupaca koliko hoćeš,pa sam razmišljao da je prodam i kupim neku husqvarnu xp.koliko mogu dobiti za Stihl ms440?druga je po redu:

[/QUOTE]

zašto neki tolko s... po štilovkama?!!! ja imam 025 koje z....... isto od samog početka, imam 070 staru 40 godina, nikada s njom problema a izderana je tolko da se ne prepozna i imam ms660 koja ruši sve rekorde i najbolja pila koja postoji....a isto imam susjede koje muče huskvarne (malo rade, malo ne, nikak da se naštela)....tak da je sve to relativno....

EDIT savoris
molim bez psovki

Posljednje uređivanje od moderatora:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

zašto neki tolko seru po štilovkama?!!! ja imam 025 koje zajebava isto od samog početka, imam 070 staru 40 godina, nikada s njom problema a izderana je tolko da se ne prepozna i imam ms660 koja ruši sve rekorde i najbolja pila koja postoji....a isto imam susjede koje muče huskvarne (malo rade, malo ne, nikak da se naštela)....tak da je sve to relativno....[/QUOTE]

ja imam 3 husgvarne kum ih ima 5kom nikad problema sad je u sječi tjera 7 rezervara svaki dan i nema nikakvih problema neću reći da STIHL na valja sve je stvar kako je tko naučio

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
ja ne da nevolim huskija nisam ni nikad delal s njom.
al jednostavno navika na štil.
deda ih uvjek imal,a čovjek radil u njemačkoj šumariji i rekel sam štil na dvorište,tak kad gledam kaj sam ja napravil sa svojom u 15g a da ju nisam taknul,mada da kupim novu vjerujem da nebi tolko izdržala.
po meni stvar navike, i kak naletiš.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja ne da nevolim huskija nisam ni nikad delal s njom.
al jednostavno navika na štil.
deda ih uvjek imal,a čovjek radil u njemačkoj šumariji i rekel sam štil na dvorište,tak kad gledam kaj sam ja napravil sa svojom u 15g a da ju nisam taknul,mada da kupim novu vjerujem da nebi tolko izdržala.
po meni stvar navike, i kak naletiš.

Ma pusti priče moj deda i njemačka šumarija činjenica je da niti jedna pila kkkva marka da bude neće izdržati kao ono prije jednostavno je kvalitet materijala 5 puta lošiji kad se radi masovno

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Danas sam kolegi pilio malo drva (dobro se pripremio za zimu pa je ostao u 2 mj. bez drva :madmana:) Motorka Tomos-Husqarna stara oko 25 godina, još radi ko cager (istina da se ne koristi puno)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

imam ja istu,zivot mi uze,kad radi radi,kida zemlju,amortizera nema,teska ko djavo,al kad stane sto peripetiaj oko nje,al je izrezala boga pitaj koliko

EDIT savoris
nemoj citirati sve nepotrebene slike , dovoljno je samo i jedna

Posljednje uređivanje od moderatora:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Nakon rada s onom prvom imaš osjećaj da boluješ od parkinsonove bolesti

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Nakon rada s onom prvom imaš osjećaj da boluješ od parkinsonove bolesti

rekao sam u jednom postu da njih treba zakonom zabranit ili ih uvesti umijesto golog otoka:!:

:arrow:evo mi ideje, pošto 80% drva vućem pa ga onda režem-tu lanac ode samo tako pa sreća da imam na lageru još 10-ak komada, vidim u stilovom katalogu lanac za pile za spašavanje-reže valjda sve ali košta 10m hrasta ili agacije pa me zanima jel se tko upuštao u kakvu avanturu s tim lancem

Posljednje uređivanje:

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
U nas ljudi natovare 5 m i imaju brigu kako će spustiti prikolicu. Danas karj mene čovjek nailzaio i vozi drva s IMT 533 lanci na njemu, snijeg se uledio, i vozi maksimalno 2m. Napravio 3 ture danas. Sutra još dvije i eto ti 10 metara što vi vozite od jednom.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
U nas ljudi natovare 5 m i imaju brigu kako će spustiti prikolicu. Danas karj mene čovjek nailzaio i vozi drva s IMT 533 lanci na njemu, snijeg se uledio, i vozi maksimalno 2m. Napravio 3 ture danas. Sutra još dvije i eto ti 10 metara što vi vozite od jednom.

nebi tako nikad radio i kod mene je 90% brdo

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja na svojoj imam gume 295/60 r22.5 nema im smrti nose 10 m bez problema.Kakav traktor imaš?

ma sirotog ursusa c335 ali čuda radi-naspram ferka u šumi je car, imam drva na vrh brda ali s gumama na njemu i izvrsnim kočnicama laganini 3-3.5m u vrh glave, ma kod mene snijeg i nema šanse da me itko sad natjera u šumu, jeb.m ja takav posao
malo sam se zagrijavao i napravio oko 20m bukve, 20m agacije i jedno 30-ak hrasta a sad malo snijeg i hladnoča, otišla drva kao zlato pa sad nemam potrebe izazivati sreću po ovoj smrzavici:toimonster:
imam jednom iscijepati cca 25m ali i to čeka bolje vrijeme

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ma sirotog ursusa c335 ali čuda radi-naspram ferka u šumi je car, imam drva na vrh brda ali s gumama na njemu i izvrsnim kočnicama laganini 3-3.5m u vrh glave, ma kod mene snijeg i nema šanse da me itko sad natjera u šumu, jeb.m ja takav posao
malo sam se zagrijavao i napravio oko 20m bukve, 20m agacije i jedno 30-ak hrasta a sad malo snijeg i hladnoča, otišla drva kao zlato pa sad nemam potrebe izazivati sreću po ovoj smrzavici:toimonster:
imam jednom iscijepati cca 25m ali i to čeka bolje vrijeme

što vam je to agacija vjerovatno se to kad nas drugačije zove

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
to sam i pretpostavljo jer pričaju da raste brzo a jedino bagra može biti

Najnoviji postovi

Na vrh