• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
jel vi zagorci računate što kroz novce ili sve ide na gemište

A kaj si z penezi moreš pomoći. Ni za :butthead: obrisat ne vrediju.
Kaj da ih skupljam da bi ih onda dal nekom drugom. :madmana: Pa nek si ih on sam skuplja.
A mi u Zagorju: u se, na se i poda se. :mrgreen::mrgreen:
Nadam se da razmeš kajkavski.
Tu nije bila poanta u gemištima. Oni su neizbežni. Poanta je bila u onom "meter za meter" :mrgreen:, a @puki22 sigurno razme šalu.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
10m za 10min pa to ne može ni chuck nooris
mislim da mi je trebalo oko 1.5h
mali ursus,ms660,ms361,ćeza i trn cijepać,uskoro i vitlo (uskoro=2-3mj),radim sam
vidim da ti imaš c-360 ako se ne varam?
pa gore si naveo da si iscjepao 10 m a nije kao bilo puno posla ipak je nedjelja pa si za 10 minuta zavrsio pa sam zato to pomislio da imam ursusa c360...

inace neki deda je kod nas u moslavini platio bukvu 270 kuna!kalanu!

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
mjera kad me lugar otprema iz šume s drvima legalno 3.5m3=5m

bravo, pa sam napisao da ti za metar cjepanica treba 0.7kubika čistog drveta------------pa sad....3.5/0,7=ravnih 5metara....a može i više, a i manje(sitnice)...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
kako ti se pokazo budući da ima snage na pretek ali bez prve vuće, a ja sam s njim kolegi pomago u šumi pa sam dobio dojam da je dosta ne okretan-treba mu mjesta, koliko godišnje radiš drva
evo došo iz šume sa ćezom cca 3.5m-kad iscijepam valjda budem razvuko na 4m
malo polu akcije od jutros

Prilozi

• Slika0049.jpg
    Slika0049.jpg
    78.7 KB · Pregleda: 254
  • Slika0050.jpg
    Slika0050.jpg
    63 KB · Pregleda: 262
  • Slika0051.jpg
    Slika0051.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 243
  • Slika0052.jpg
    Slika0052.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 281
Posljednje uređivanje:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
joj pa ti na rukice udaraš kao i ja lani...znam kakav je to osječaj:axe:
a to višemetrica
evo kako ja to radim u ler gasu

isprika moderatoru zbog ovog
ms660

Prilozi

• ćeza puna.jpg
    ćeza puna.jpg
    83 KB · Pregleda: 276
  • cijepač na sprem.jpg
    cijepač na sprem.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 251
  • cijepač u hodnom stanju.jpg
    cijepač u hodnom stanju.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 232
  • drva-Å¡irok Å¡or.jpg
    drva-Å¡irok Å¡or.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 258
  • da analiza bude potpuna-ostatak goriva od rezanja.jpg
    da analiza bude potpuna-ostatak goriva od rezanja.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 190
Posljednje uređivanje od moderatora:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Fino, fino...medo za žalcem:lol:. nego, kak se podnose međusobno?! i kolko nafte spališ...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
A zakaj ne okreneš slike kak trebaju biti?

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma kasnije sam pogledo tvoj album pa skužio da imaš trn i to sa saper špicom, tvoj je tvornički a moj home-made, ma ja sa sikirom ili ručnim cijepačem ne cijepam više ni za u peč
jedino mi služi za podbit čiviju i sl

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
a mi smo kupili cjepac jer nismo imali vremena za radit si sami.a danas smo nas trojica to polako izrezali i iscjepali.nebi ni mi cjepali rucno da nam valja koji traktor.svi na popravku.spremaju se za sezonu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ne budi nepristojan da te ne tužim moderatoru za spam...:finga:
Savo....ovi tvoji šumari su bahati:vragek:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Fino, fino...medo za žalcem. nego, kak se podnose međusobno?! i kolko nafte spališ...
super su si frendovi, ispočetka su se svađali preko kardana dok nisam naučio lekcije razne, sad su ponavljam super frendovi, o potrošni ti nemogu stvarno ništa reč ali kad budem pribavio cca50m materijala za cijepanje onda budem znao, uglavnom vjerovatno znaš i sam da medo nije potrošać, ustvari me zanima jel ima koji traktor te kategorije da troši manje
mogu jedino reč da mi na ral oranja duboke brazde sa 16" imt-ovim plugom na ravnom pojede 15-17l ovisi o meni

Ne budi nepristojan da te ne tužim moderatoru za spam...
Savo....ovi tvoji šumari su bahati

OK bedem ih ubuduče okretao tebi za volju a ipak si ti i super uvaženi pa poštujem i to:weedman:
evo okrenuta pravo dobro:lol:

Prilozi

• u konačnici 4m-600kn.jpg
    u konačnici 4m-600kn.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 301
Posljednje uređivanje:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
kako ti se pokazo budući da ima snage na pretek ali bez prve vuće, a ja sam s njim kolegi pomago u šumi pa sam dobio dojam da je dosta ne okretan-treba mu mjesta, koliko godišnje radiš drva
evo došo iz šume sa ćezom cca 3.5m-kad iscijepam valjda budem razvuko na 4m
malo polu akcije od jutros

dobar je snage ima dosta za 50 konja samo dobre gume i gas jedino moras imat utege bez njih nikud.potrosac nije velik.Da li bi mi mogao iz blizega poslikat ovaj cjepac ja bi si takvo nesta napravio! od cega imas kardan i da lije to direkt prijenos?

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
budem sutra stavio slike cijepača, kardan je od blica mislim ali imam jače cijevi za drugi, prijenos je direktan, ma kad sam tek počeo s njim cijepati ja sam spigo kardan a stari je strgo križ ali kardan je i dalje isti bez nekih pojačanja ali smo mi naučili cijepati na njega, kardan je relativno kratak, a kad je u radnom položaju nije rastegnut više od 5 cm tak da je dost jak i ne treba nikakva pojačana cijev i druge fantazije koje velika večina ima

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ma imam ja i traktorski cjepac.al traktori su u kavru.sad se popravljaju.pa smo morali ovak.evo mog.

Uploaded with ImageShack.us

gdje ima tih cjepača za kupiti ja bi svoj stari prodo i kupio taj zeleni nemogu ih nigdje naći baš takav hoću kupti jer sam radio na taj i svrdlo vuče kao blesavo

Najnoviji postovi

Na vrh