• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
iz šume sam vozio doma okruglicu pa iscijepam, složim kraj ceste ali sve ode, imam 2 svoja igrača koji voze i nije bitno jel sezona ili ne, uigrani smo ako treba čega više najave ali u principu kako slažem tako odlaze a daju novce i znaju da su kod mene sigurna, danas me zove ima kod mene ostalo mu 4 metra agacije i za sutra mu treba još 6-tj 5 za turu ali reko ipak je danas nedjelja
on 70% vozi hrast i agaciju i kaže da ide ko ludo, od utorka startam dalje u izradu pa izvoz i stalno u krug

dali nije blato ja bio u jučer kod nas nemožeš izvoziti ako nemaš duplaka i naprijed samar natovaren.Dali si u privatnoj ili državnoj šumi,pošto prodaješ ispred kuće drva?

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma u svojoj radim prorijedu, ma teren majka, imam jedan poveći i podulji brijeg koji je škakljiv ali fino se prosušilo u zadnjih par dana, neki dan sam samo morao napraviti most preko kanala i sad ga atestiram, ma natovarim prikolicu ravno sa šticama i 3 ture mi ispale 11m-evo sad ih složio i ostatak dana godišnji
:mrgreen:

evo danas vozili drva..imam samo ove dvije slike,nisam stigo ništ slikat ni snimat,jel vrjeme je bilo loše.stalno snijeg i kiša a blata kolko oš..evo sam dvije slike zadnje ture koju sam vozio 30 km..jedno dva sata.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

malo švrljam po povijesti teme PA STVARNO DI JE TU BLATO:scratch

Posljednje uređivanje od moderatora:

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
malo švrljam po povijesti teme PA STVARNO DI JE TU BLATO:scratch

tu nema blata.al kad se izađe s ovog puta onda sljedi blato jer tam rade s lkteima al to nisam sliko jel nisam smio stat.jel ak stanem gotovo jel prikolica maltene do osovina..a negdiprija sam vozio pa su me morali šlepat kroz taj put..fala bogu sad sam dobio novu leniju di je bolji put i bolje za radit za sada.ovu turu sam vozio više od 2 sata.jel vozio sam iz viroviticke u osjecku županiju..imo sam oko 30 kilometaram za vozit mal više..

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
pa koliko ti je to isplativo jer ako sam skužio vozio si s traktorom

isprika moderatoru

Posljednje uređivanje:

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
pa koliko ti je to isplativo jer ako sam skužio vozio si s traktorom

isprika moderatoru

da vozio sam s traktorom.nije isplativo,al tu turu sam tetki vozio.ona je financirala sve.falilo joj drva pa sam moro.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
žalosno ali da.
ma imo sam na dvorištu 10m okruglog graba pa mi bilo dosadno i onda sam to pretvorio u cijepanice, nemam ja svaki vikend nedjelju više mi se potrefi preko tijedna ali zna se desiti iako jako rijetko:roll:
mislim da mi sutra bude nedjelja

10 m iscjepas za 10 minuta? scime radis u sumi mali ursus i ceza od 3 metra???koliko imas ljudi?

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
10m za 10min pa to ne može ni chuck nooris
mislim da mi je trebalo oko 1.5h
mali ursus,ms660,ms361,ćeza i trn cijepać,uskoro i vitlo (uskoro=2-3mj),radim sam
vidim da ti imaš c-360 ako se ne varam?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Evo kak sam iskoristil danšnji "neradni" dan :)
Slika0255.jpg

Slika0254.jpg

Treba samo još mjeru nacrtat :finga::finga::finga:

Ja inače pokušavan u nedelju neradit u šumi, ali ako je hitno,sprema se loše vrijeme ili nekaj takvega.... onda nema ni svetka ni petka!

Puki svaka čast.:finga:
Taj šumarski šubler se, ak se ne varam, zove klupa.
Baš bi mi dobro došel iliti došla jedna takva. :D

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Hmm pa moglo se bi razmislit o nekoj maloj seriji.
Mjere po želji :vragek:

Inače su skupe ko vrag u interforstu meternu nema ispod 100€ :drinkers:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
10m za 10min pa to ne može ni chuck nooris
mislim da mi je trebalo oko 1.5h
mali ursus,ms660,ms361,ćeza i trn cijepać,uskoro i vitlo (uskoro=2-3mj),radim sam
vidim da ti imaš c-360 ako se ne varam?

Nije valjda da radiš cjelu godinu sam

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
eeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjj sutra za početak idem po naftu i u šumu PAZI OVO-IDEM SA DROTKEFOM ČETKATI ŠTOS HRASTOVINE-jel tko radio gluplji posao u šumi, moram skinuti par gljivica jer drva stoje od ljeta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Hmm pa moglo se bi razmislit o nekoj maloj seriji.
Mjere po želji :vragek:

Inače su skupe ko vrag u interforstu meternu nema ispod 100€ :drinkers:

A ja mislil da bi meterna bila za meter gemišta. :D :drinkers: :D

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
A čuj kriza je pa se snalaziš, primaš kaj dobiš,kombinacije,kompenzacije a more i neka mala pa da odradi na cjepaču :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Bitno je da smo svi po ISO standardu i da je metar=metar:finga:. Ja dok sam bil srenjoškolac, sve smo preračunavali u gajbe pive:rolleyess:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
bitno da je metar-metar to je točno ali sam isto u nekoj temi našao kako čovijek negdje na obali kupi 10m3 višemetrice i od toga uvijek proda ljudima 10m drva, te se jednom iznenadio kad je od 10m3 napravio 12m, mislim da je tema nešto kao problemi oko mjerenja ali nisam siguran, neznam kako vi ali ja od 10m3 radim 14m
ja se škole slabo siječam ali sad vjeruj mi sve cijene preračunavam u drva

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
bitno da je metar-metar to je točno ali sam isto u nekoj temi našao kako čovijek negdje na obali kupi 10m3 višemetrice i od toga uvijek proda ljudima 10m drva, te se jednom iznenadio kad je od 10m3 napravio 12m, mislim da je tema nešto kao problemi oko mjerenja ali nisam siguran, neznam kako vi ali ja od 10m3 radim 14m
ja se škole slabo siječam ali sad vjeruj mi sve cijene preračunavam u drva

da, za metar cjepanica treba 0.7 m3 drva, od 10m3 mora dojti 14 metra cjepanica možda i više, ovisi kakve su i kak ih lijepo složiš.
ja sam 8metra cjepanica lani srezal i veče komade scjepal i kad sam to opet složil bilo je 6 m3 (uvijek je nekih 30% manje)

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
hehe evo prodo ja 10m graba po 200-bez papira ali sam mu pomogao tovariti iz dosade, tap-2000kn u knjigu:partyman:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
hehe evo prodo ja 10m graba po 200-bez papira ali sam mu pomogao tovariti iz dosade, tap-2000kn u knjigu:partyman:

vidim da kod vas cijena drva 200kn metar a vidiš kod nas u gorskom kotaru idu od 270-300kn cijepanice a kratko rezana i iscijepana 330kn pa ti reci sad kod nas šume koliko oćeš a cijene luduju a kod vas po 200kn.

jel znaš pošto je možda kubik jelovine i smreke za rezanje baš me interesira cijena jer vidim da od nas voze dosta kamijoni BJ tablica.

Najnoviji postovi

Na vrh