...
OK bedem ih ubuduče okretao tebi za volju a ipak si ti i super uvaženi pa poštujem i to:weedman:
...
Dobro, prijatelju :weedman:
...
OK bedem ih ubuduče okretao tebi za volju a ipak si ti i super uvaženi pa poštujem i to:weedman:
...
gdje ima tih cjepača za kupiti ja bi svoj stari prodo i kupio taj zeleni nemogu ih nigdje naći baš takav hoću kupti jer sam radio na taj i svrdlo vuče kao blesavo
gdje ima tih cjepača za kupiti ja bi svoj stari prodo i kupio taj zeleni nemogu ih nigdje naći baš takav hoću kupti jer sam radio na taj i svrdlo vuče kao blesavo
koliko bi trazio za staro?
Da li bi mi mogao iz blizega poslikat ovaj cjepac ja bi si takvo nesta napravio! od cega imas kardan i da lije to direkt prijenos?
Ne budi nepristojan da te ne tužim moderatoru za spam...:finga:
Savo....ovi tvoji šumari su bahati:vragek:
moj ti je savjet da se sa šumskim ljudima ne zamjeriš nego okreći glavu za slikama ili ako želiš mogu tu je i šumari okrenuti :mrgreen:
Savo sigurno nekaj zmišlja,vari,brusi
Nekidan mi je tokar ponudil svrdlo ali hoče za njega 2700kuniča:evil:
Dal zna netko di se može kupit svrdlo sa izmjenivom šicom po mogučnosti sa osovino?
moj ti je savjet da se sa šumskim ljudima ne zamjeriš nego okreći glavu za slikama ili ako želiš mogu tu je i šumari okrenuti :mrgreen:
ajde pokušajte stavljati slike onako kako treba jer ih ja nemožem okrenuti nego samo obrisati :roll:
ma nisam bio u šumi ovih dana , nego mi neki manijak sa labudicom i bagerom na njoj otkinuo kabal telefonski :?
ali sam ipak skoknuo do šume i nasjekao par metara suvovine , bolje rečeno čistio šumu :supz:
još uvijek neki nisu shvatili što je šomska prikolica a što transportna, po mojem iskustvu šumska prikolica na smije biti duža 4m kompletna a tu imaš 3m tovarnog prostora i to je zakon, obavezni odbojnici ispred kotača, metalne štice i najmanje 16" kamionske felge i gume, mogo reči da sam s njom izvezao više kilometara drva, nikada ništa strgano, okrenut se mogu svuda, kad ju natovarim 3-3.5m nema kuda mali medo ne ide, u brdo, niz brdo, blato...
ma ok ti si sad uzeo makinu i vjerujem da če ti na njegovu snagu i vučnu sposobnost i 5 m s vremenom biti malo ali ja sa svojim medekom pjevuljim sa 3m kud i kako hoču, prikolica se radi prema traktoru, terenu i ostalim faktorimaja nemam 2 prikolice transportnu i šumsku nisam blentav izvoziti pa pretovarati na transportnu bez 5 m ne izlazim iz šume kad je blato rušim i pravim drva pa kad vidim da mogu 5 m izvesti onda vozim nebi pretovaro nema tih para
povećanje nosivosti prikolice sa 3 na 5 metara ne zahtijeva mnogo jaču konstrukciju , tako da uvijek treba ostaviti rezerve da se može tovariti i više ako su uslovi povoljni
ja pretežno izvozim 4 metra , ali ako su loši uslovi onda izvezem 3 metra drva (tanjih) do boljeg puta i tu istovarim
posle toga tovarim 3 i sa te kamare uzmem dotovarim 1 , tako da mi ona prva tura dotovari 3 prikolice i mnogo bolje iskoristim vrijeme i prikolicu