• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
sve ok ali mi nije jasno na 5 metara drva potrošiti 40 litara goriva za traktor,i da baš točiš dizel ha ha ha

Z

zetor4718

Guest
sve ok ali mi nije jasno na 5 metara drva potrošiti 40 litara goriva za traktor,i da baš točiš dizel ha ha ha

a šta bi točio kad nemam knjižicu za plavu,a ložu nebi točio nikad a kad i je točio potrošio bi 80l,a potrošim 40l jer samo put u jenom pravcu iznosi 15km...

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja imam u jednom pravcu 22 km. asfalta i 3 km makadama pa brate nemogu potrošiti 40litara bilo čega

Z

zetor4718

Guest
ja imam u jednom pravcu 22 km. asfalta i 3 km makadama pa brate nemogu potrošiti 40litara bilo čega

gle možeš doći kod mene kad god zaželiš pa češ vidjeti ja nemam razloga za lagati niti od toga koristi,a vi kod SB-a nemate ni 1% brda kao što su tu kod mene.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja ne kažem da ti ne vjerujem ali mi je previše- nećemo više o tome.Ma ima i kod nas brda imaš šumarije koje gospodare u posavini-ravnica i ove što gospodare u brdu ja radim u toj

Z

zetor4718

Guest
ja ne kažem da ti ne vjerujem ali mi je previše- nećemo više o tome.Ma ima i kod nas brda imaš šumarije koje gospodare u posavini-ravnica i ove što gospodare u brdu ja radim u toj

previše ili ne izračun je rekao svoje,za sebe mi se isplati napraviti drva i dok je tako budem se bavio šumom a kad nebude tako mehanizacija u oglasnik,20m napravim za sebe i neki 10m za prodati i to je to.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ma jasno svako ima svoju matematiku ja planiram godišnje 500-tinjak metara pa dok ide ide.Mlad sam,znam to raditi,imam s čim i s kim i najbitnije imam volju kad pada kiša ne mogu u šumu hodam lud po kući

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
auuuu burazeru , ako ti trošiš 40l nate na 5m drva pod hitno mijenjaj profesiju ostaćeš i gladan i žedan :madmana:

da malo pojasnim ovo , ako imaš prosječnu potrošnju od 4l/H 40l bi trebalo da bude 10h rada , a ako ti 5m drva radiš 10 sati propao si kako god okreneš

rus otprilike troši 5l/H pri nekim opterećenjima 30-50% , tvoj traktor bi trebao trošiti manje
recimo vladimirac danas da ga ne gasiš nikako neće potrošiti više od 20 litara a izvući će 20-25 metara drva lagano
tvoja računica mi nikako ne pije vode

i još nešto , zašto misliš da je potrošnja lože veća od potrošnje nafte ? volio bi da mi to pojasniš pošto ja za 5-6 godina sam potrošio ohoho ložare :scratch

isto je to , samo je razlika u boji što pouzdano znam , ako neko hoće da kaže kako loža škodi pumpi i diznama vrlo rado ću da mu dozvolim da skine moje obje pumpe i provjeri u kakvom su stanju
na rusu čim sam uzeo traktor stavljeni su novi elementi i dizne
a na vladimircu su zamijenjeni samo ulošci dizni pošto ja kada uzmem traktor odmah kontorlišem pumpu i uloške
znači ako škodi za ovih 5-6 godina kako su traktori kod mene do sada su već trebali zaribati koliko su odradili posla :mrgreen:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ti uvijek imaš zanimljivu matematiku oko drva i troškova

e moj hrvoje mene matematika dobro išla u školi, na bivšem poslu sam 2g živio od digitrona...
vjerovatno ti nejasno kako od 200 ostane čisto 195-budem ti 27 odao neke tajne, jedno to je kad radim svoju šumu a drugo:weedman:

mislio sam zetora pozvati u šumare ali vidim da piše "nebuloze" najblaže rečeno 40l nafte za 5m drva pa pošto je iz daruvara da radi drva kod mene u bj i da traktorom putuje mislim da bih manje potrošio:rolfer:
ja sa medekom i punim rezervoarom napravim cca 30-40m-privlačim, vozim, cijepam
zetore ako ti je takva matematika moraš k meni u školu i to pod hitno jer ostat češ i bez gača i bez štapa:partyman:

ma plava ili loža zakon a euro-diesel samo u nuždi

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Medo je prošli tjedan cjepal 4večeri po 2-3sata i jučer nekih 5 sati.
Od 10l nafte ostalo je malo više od polovice.....
Znači nema razloga za ložu dok je medo uprt:mrgreen:
Popijem JA više nego on u to vrijeme :drinkers: :drinkers: :drinkers:

@karabaja
Vidim da si iz okolice bjelovara.Buš išel u gudovac?

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
naravno za gudovac 27-og ak si za pa se upoznamo:partyman:
ajd molim te daj komentar za onih 40l za 5m:rolfer:
pouzdano znam da dozer 14-ica na sat troši u ful gasu 25l pa s 40l bi si doma dogural 50m3:rolfer:

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
moj 558 ore skoro cijeli dan sa 50 l nafte , zetor valjda nema dize pa mu gorivo prostim padom teče u cilindre .

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
svima smiješno ali ako vozi cijepanicu po cijepanicu hm:scratchsve je moguće

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja u svoj točim ložu i najsretniji je kad vidi karnister a u njemu crvena tekućina

I

Ivo3

Guest
nije ti baš pametno toćiti lož ulje jer je to otpad od nafte. :scratch

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
nije otpad nego se u naftu dodaje "boja" pa je zato crvena loža a plava je "plava"
sci traktori do 90-og godišta praktički to piju pod normalno
veči je grijeh kad ja u medeka 74g nalijem euro-dizel

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
nije ti baš pametno toćiti lož ulje jer je to otpad od nafte. :scratch

pogledad moj post malo prije , do sada bi moji traktori trebali da su i zaribali i pumpe propišale i 300 čuda
potrošnja potpuno ista , više puta sam uporedjivao
a oni još rade uredno , tako daaaaaaaaaaaaa :butthead:

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
nije isto 2 ili 4 cilindra 35 ili 70 konja,, stvar je u tome što je traktor od 35 KS max opterećen a ovaj od 70 većinom neiskorišten, a vjerovatno i ne rade isti posao,,
- a postoji i druga strana priće,, postoje tzv. ukeleti treaktori IMT 560 za dan potroši svoj rezervoar dok Rakovica 65 svoj rezervar od 60 litara to ne može ni u najtežem poslu,, jbg.

Najnoviji postovi

Na vrh