• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
nek ne ide u šumu:rolfer:
pa moj medek malo troši ali troši, mislim da potrošnja najviše ovisi o načinu rada pojedinca na traktoru-nisam otkrio toplu vodu ali znam ponekad iči rušiti neka ozbiljnija drva raznim ljudima s raznim traktorima i stvarno ču početi nositi kameru i stavljati na youtube za sprdanciju:rolfer:

dado 1

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
185
pa sad neznam jel znaju ili ne i nisam ti ja baš upućen nešto u radove u šumi,ali neki dan pričam s čovjekom koji se bavi s tim baš jako puno,ima zglobne traktore ,vitla i šta ti ja znam šta sve ne.Prošlu godinu je počeo radit sa konjima i veli mi da bez konja nema posla u šumi.Dal je to tako ili ne neznam,ali prenosim njegove tvrdnje

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
ima i kod mene u selu jedan što se bavi sa šumarstvom ima isto i zglobne,vitla i sve.al koristi i konje.pazi ih ko oko u glavi,di traktor nejde konj ide.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma konjVSvitlo zanimljivo, ako ima takvu tešku mehanizaciju onda valjda ne voli konje ili mu je žao dati 2000 kn za 100m prešane sajle a sa 100m sajle nema do čega ne možeš

dado 1

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
185
dva takva konja su skuplja i od novog vitlas i tih sto metara sajle,pa mislim da nije stvar u tome

Z

zetor4718

Guest
ma konjVSvitlo zanimljivo, ako ima takvu tešku mehanizaciju onda valjda ne voli konje ili mu je žao dati 2000 kn za 100m prešane sajle a sa 100m sajle nema do čega ne možeš

konji su skuplji i dodatna su obveza,vitlo otkopač i zaboraviš na njega a o konjima se moraš stalno brinuti.konji u principu kod nas odnosno tu kod mene ne vuku klade već iznose metricu.možda je to svima nama čudno da konji rade u 21.st. ali ima toga i po inozenmstvu

posuđena slika iz "Šumarstvo u slikama.."

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
i kod mene ima jedan što rai s konjima isto iznosi drva ali tu več prelaziš cifru od min. 4 čovijeka, cijepa se na ruke...

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Malo offtopic na temu nafta vs loža

lože potrošim možda nekih 10 posto više, moram malo češče očistiti čašicu jer ima smeća i filtere češće promjeniti. baš je prljava. Ali evo kod mene je slučaj da stari i ja imamo dva ista traktora ( "sirotinju" 533 ) i on u svojega toči dizel a ja ložu i u radu gotovo da i nema razlike osim dima. ali u zimi i ja svojega "častim" sa dizelom jer teško pali sa ložom

na oba traktora je rađena generalka prije cca 1500 radnih sati i zasada nema nikih razlika...dal če biti vidjet čemo

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
sve je to dobro dok nas ne počme inspektorat kontrolirati na cesti glede goriva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma kod mene to rade ali plava samo u teaktor, baš si me sjetio več dugo nisam točio ložu za razliku od lani

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ajd molim te pripazi na gramatičke greške jer su tvoji postovi sve teži za čitanje sa razumjevanjem

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
uzeto u obzir:prayer:
ma da mi vidiš lijevi prstenjak shvatio bih da nije moja krivica (u 4dana sam 2 puta na njega spustio lijepe cijepanice pa sad ni prsten ne mogu skinuti, nokat se klima a nemam vremena za doktora) , uz to danas sam napao hrastovi vršak, u kojem ima 3m3 najmanje, sa ms170 a stari sa 660-kom rezo bukvu i grab prvo mi se smijo ali sa 2 rezervara sam ga pripremio za lanac sa 36 zubi da ga saterem u piljevinu

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
jučer porušio dvije male agacije....dugačke oko 15-tak metara
rrp4bo.jpg

f56mfm.jpg

2qcnq4h.jpg

josix