• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
jučer porušio dvije male agacije....dugačke oko 15-tak metara

2qcnq4h.jpg

Jel to piljeno - rušeno pilom ili dabrom ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ako smijem primjetiti da se na ovoj zadnjoj slici vidi po narezu, povaljenom stabalcu i na potrganom mislim bukovom vršku, da je pala krivo i to dosta krivo

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ljudi, budete čovjeku uzeli volju i bude prešel na skupi plin:weedman:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
pa neka tako i tako sve uvozimo od plina kojeg praktiićki nitko ni ne vidi, preko struje pa dp stilovki, dobro da pri kupnji našeg hittnera ne treba plaćati carinu-a možda i treba, nsam se informirao

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
nev samo da je krivo palo nego se vide tragovi lanca gdje je bio uštinut ali svakom se dogodi nisam ništa loše mislio samo naprijed

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ako smijem primjetiti da se na ovoj zadnjoj slici vidi po narezu, povaljenom stabalcu i na potrganom mislim bukovom vršku, da je pala krivo i to dosta krivo
povaljeno stabalce je porezano prije rušanja,a onaj grabrovi vršak sam mislio da će ostati cijel(bio je savinut od snijega) ali je i on pao..
pala je ona na kraju taman kamo je i trebalo..:p
a jebi ga,ja sam prema vama čisti hobby šumar tak da mi se neki put omane da malo krivo ode....
nev samo da je krivo palo nego se vide tragovi lanca gdje je bio uštinut ali svakom se dogodi nisam ništa loše mislio samo naprijed

ma nema veze,samo gdje si ti vidio tragove lanca....:scratch.....tu nije bilo lanca ni u tragovima...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ako si ga kajlao pa kud je tek onda trebao padati???????????
vidim da si i povaljeno stabalce isto kajlao pošto ima tragova:finga:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ajde vas dvojica nemojte zajebavat čovjeka, nego ga savjetujte kojim pametnim savjetom, ako ga imate kao tako iskusni šumari... :finga::finga:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ma pusti ih,nek se vesele....
baš me zanima kako bi ga oni rušali da ti visi prema dalekovodu i da nema traktora sa vitlom u blizini....
i ti iskusni šumari nisu prikazali nikakve slike njihova rušanja...pa da vidimo kako iskusne baje ruše drva,da mi amateri nešto naučimo...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
hura hura daj sliku sliku sliku
što se tiće savijeta o rušenju-ma sve je dobro dog je glava izmeđe ramena
ma kad se napikiramo na nekoga onda dva dana bolje da ne prati temu(znam i meni je bilo tak), za potpuno analizu treba slika panja i po mogučnosti vrha...

Posljednje uređivanje:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
vidim po onim poluautomatskim cijepaćima da mrziš ljudski rod:axe:
znam da kad su se pojavili oni kalupi za brušenje da su bili :prayer: ali gledo sam ja tetka koji je stara iskusnjara za šumu, dok on namontira tu spravicu na vodilicu je sam gotov s jednom stranom:butthead:
kako i koliko često brusiš lanac-koliko ti traje raćunajuči u metrima:scratch

Najnoviji postovi

Na vrh