• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
nije isto 2 ili 4 cilindra 35 ili 70 konja,, stvar je u tome što je traktor od 35 KS max opterećen a ovaj od 70 većinom neiskorišten, a vjerovatno i ne rade isti posao,,
- a postoji i druga strana priće,, postoje tzv. ukeleti treaktori IMT 560 za dan potroši svoj rezervoar dok Rakovica 65 svoj rezervar od 60 litara to ne može ni u najtežem poslu,, jbg.

moj 565 nemože potrošiti rezervar na dan da ga ne gasim rezervar je 90 litara i s potrošnjom u odnosu na učinak sam zadovoljan

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
nisam upučen u mehaniku...ali kakva je to razlika samo 5 ks a potrošnja nebo i zemlja, drukčija pumpa, dize, pritisak????
o 560 sam stvarno čuo dosta loših glasova

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
moj 565 nemože potrošiti rezervar na dan da ga ne gasim rezervar je 90 litara i s potrošnjom u odnosu na učinak sam zadovoljan

a 560 potroši bez problema,, znam iz osobnog iskustva,,

M

Mrcina

Guest
Ja sam vidio sto loža radi od dizni tako da never more....
Prestale su dve raditi kad sam stavio naftu traktor radi ko sat ne dimi ništa i bolje vuče...
A neznam zasto bi 560 bio loš traktor loš je onima koji neće da održavaju npr. kočnice...
Ko im je kriv...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
moja dva tetka,i susjed su imali različita godišta i svi su bili presretni kad su ih se riješili upravo zbog potrošnje, jedan tetak ima 578 i kaže da troši malo manje od 560 ali omjer snage je neupitan, drugi ima nekog belarusa od 80 i nešto konja oba stalno u šumi i sad zadovoljni
ma svi spominju kočnice ali to su dijelovi koji se troše a bez njih kao i bez nafte

Z

zetor4718

Guest
neznam ja ko tu piše nebuloze,ako ja trebam otići izvitlati drva,zatim iscjepati pa ih odvesti i to radim sve u planini tako da konstantno ide uzbrdo a nazad kad idem nemogu se puštati 5. već 3. ili 2. e sad si vi računajte potrošnju jer ja sam je izračunao a tko nevjeruje može doći kod mene i sve će vidjeti.

nije otpad nego se u naftu dodaje "boja" pa je zato crvena loža a plava je "plava"
sci traktori do 90-og godišta praktički to piju pod normalno
veči je grijeh kad ja u medeka 74g nalijem euro-dizel

daj nemoj pričat gluposti,loživo ulje je ostatak prerade nafte znači sve što nevalja ostane u loži!

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
nije lupanje gluposti , a ako ti kažem da imam informaciju iz rafinerije kako se ''pravi'' loža šta bi onda na to rekao

ako možete malo obraćanje jedni prema drugima da popravite , obraćajte se sa malo uvažavanja jer smo mi svi u istim problemima :prayer: ja što pišem možda su nebuloze i gluposti ali ipak takve kategorizacije pokušajmo ostaviti za sebe
''ratujte'' činjenicama a ne mišljenjima ;)

Z

zetor4718

Guest
nije lupanje gluposti , a ako ti kažem da imam informaciju iz rafinerije kako se ''pravi'' loža šta bi onda na to rekao

ako možete malo obraćanje jedni prema drugima da popravite , obraćajte se sa malo uvažavanja jer smo mi svi u istim problemima :prayer: ja što pišem možda su nebuloze i gluposti ali ipak takve kategorizacije pokušajmo ostaviti za sebe

također sam i ja isto čuo u vezi lože ali sumnjam.također ja uvažavam sve forumaše i samo se oslanjam na argumente odnosno činjenice jer druga mišljenja me nezanimaju previše,volim ih čuti ali mi neznače mnogo.nikome ne solim pamet pa nevolim ni da netko soli meni pamet,jer samo ja znam kako je stanje kod mene,nemogu ja znati koliko hrvoje,savo ili netko drugi potroši goriva i slično.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
normalno da nemožeš znati
ja sam trošio po 10-20 litara nafte u mjestu da se ne pomjerim ni cantimetra kada zapadnem :madmana:

u šumu ne krećem ni na kraće relacije ako bema bar 30 litara u rezervoaru ,ako je imalo dalje onda 50 , mada obično sipam po pun rezervoar osim kada idem na malo opasnije terene onda ne sipam pun da u slučaju prevrtanja nemam dodatni trošak nafte , a koji sam ja idiot kada tako razmišljam :axe:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
zetor moja isprika za duševne boli te neugodnosti ako sam ti ih stvorio:prayer:
svatko najbolje zna svoje muke pa zakapam :axe:
evo javno te pozivam u grupu šumari jer tu je nas mala nekolicina koja živi ili čini život lakšim uz prihode od drva

EDIT savoris
i bolje vam je da zakopate sjekire da ja ne bih morao paliti motorku ovdje i sjeći postove

lična obraćanja sa ikakvom dozom dvosmislenosti brišem bez upozorenja , važi za cijeli podforum ''šumarstvo''

Posljednje uređivanje od moderatora:
Z

zetor4718

Guest
zetor moja isprika za duševne boli te neugodnosti ako sam ti ih stvorio:prayer:
svatko najbolje zna svoje muke pa zakapam :axe:
evo javno te pozivam u grupu šumari jer tu je nas mala nekolicina koja živi ili čini život lakšim uz prihode od drva

EDIT savoris
i bolje vam je da zakopate sjekire da ja ne bih morao paliti motorku ovdje i sjeći postove

lična obraćanja sa ikakvom dozom dvosmislenosti brišem bez upozorenja , važi za cijeli podforum ''šumarstvo''

nema potrebe za isprikom jer ti nisam ništa uzeo za zlo,ali sam reagirao jer sam uvidio da neke stvari odlaze u krivom smijeru,ipak svi griješimo.poštujem svakog forumaša pa tako ću i nastaviti bez obzira na sve!

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
dečki trebamo jedni drugima pomagati iskustvima a ne kao mala djeca ja imam bolji traktor i motorku od tebe,manje troše itd.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912

Ja samo logicno razmisljam i mislim ovako:
svi znate za pojam suhe nafte, kad nema odgovarajucu masnocu pa dolazi do trosenja radnih elementa, i to se desava kod nafte koja je predviđena za strojeve, onda netreba rsapravljati o lozi, koliko je veca mogucnost da se to desi sa lozom, trosio sam lozu bez posljedica, ali ipak ona nije predviđena za to i sigurno da fusere sa njom jer ona ne ide u radne lemente, ne prolazi kroz dize i ostalo nego moze biti oneciscena i suva bez da moze imati negativan utjecaj u primjeni za koju je namijenjana.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
power
razumijem ja pojam suve nafte , ali taj pojam moj traktor ne poznaje :rolfer:
nakon 5 godina pumpa nije dirana , samo je jednom u njoj ulje zamijenjeno i NIJE bilo viška tečnosti u njoj što znači da elementi NE PROPUŠTAJU ;)

a ja sam se izračunao prije nego što sam počeo sipati ložu , remont pume mene košta cca 60tak evra sa elementima nepropusnim ventilima i rukama
dizne po komadu su 10e , ili 4 uloška 10e , znači imao sam računicu prije nego što sam počeo sipati ložu
a ako ti kažem da u rotodrljači trošim dnevno do 100 litara od sunca do sunca i ne puštam gas po cijeli dan znači remont pume i dizni uštedim za nekoliko dana na razlici loža-nafta

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
tesko je se drzati teme 100%, sve se to odnosi na rad traktorom, ok treba procijeniti rizik, nekom nije tako jeftin remont

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
dečki ošli smo sa drva na lož ulje Savo reagiraj

nema potrebe , i potrošnja nafte je dio rada u šumi , normalno da svi mi gledamo kako da jeftinije prodjemo

ak neko zna sistem kako što manje nafte potrošiti u šumi rado bi ga svi saslušali

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
da sipam naftu ne pada mi na pamet sipam ložu dok ide odnosno dok je bude u prodaji

Najnoviji postovi

Na vrh