• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Z

zetor4718

Guest
ja kada radim drva dovučem ih do najboljeg mjesta za rad,malo više imam posla sa vitlom ali si nadalje smanjim muke,druga je stvar onaj tko nema vitlo.hvala Bogu imam veliki traktor pa mogu svuda sa njim i evo do sada nisam nikad iz šume izlazio bez 5m drva.ako je negdje loš put malo se prošetam pa potražim drugi poneka i nešto dulji a znam 100% da prolazim.iskreno nisam neki maher sa traktorom ali me nitko dosad nije izvlačio itd...naj idealnija po meni je prikolica 3.5m dužine za pet metara,ja imam od 4m dužine pa je dosta teško sa njom ići po šumi odnosno tih 50cm radi sto problema.5m je stvarno previše,ali svatko radi kako misli da treba i ja to podržavam a poslje će uvidjeti dali je ispravno.iskreno meni je već dosta traktora,prikolica,drva,cjepača itd. jer mi se čini svaki dan kao da radim za ništa,neznam kako vi drugi ali meni se to pomalo sve gadi...

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
kako misliš radiš za ništa ako imaš mušterije za drva nema problema kad platim sve meni ostaje čisto 100-120kn po metru pa računaj prošle sezone 500-tinjak metara

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
malu cezu imam, meni treba transport prikolica,a i lako ja natrpam 4 m pa vani nadotrpam di je put ravan i dobar...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
mislim da savoris i ja imamo sličan teren-brdo-uzbrdo-nizbrdo
1 meni je razlika u nadmorskoj visini cesta trenutno radilište 30m/nv-330m/nv
2 ova današnja linija mislim da se uklapa u teren na kakvom pretežito radi hrvoje
3 a zetore znam kakve su šume oko daruvara isto ima brda

1 sa svojom čezom sam spuštao 4m okruglice sa šumarijskim štajerom i tjeralo ga je a taj traktor ima cca 4t, svi kotači koče + možeš spustiti dasku dodatno

Posljednje uređivanje:
Z

zetor4718

Guest
kako misliš radiš za ništa ako imaš mušterije za drva nema problema kad platim sve meni ostaje čisto 100-120kn po metru pa računaj prošle sezone 500-tinjak metara

e vidiš meni toliko u startu ostane kad platim HŠ drva,a gdje je ostalo...nekažem da budem u minusu ali to što mi ostane bude mizerno,a mušterija imam hvala bogu.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
dečki danas ja sv. Josip zaštitnik drvodjelja pa danas odustao od šume ali zato trošim elektrode i brusne i rezne šajbe:rolfer:
nije samo savo bravar:butthead:

Z

zetor4718

Guest
dečki danas ja sv. Josip zaštitnik drvodjelja pa danas odustao od šume ali zato trošim elektrode i brusne i rezne šajbe:rolfer:
nije samo savo bravar:butthead:

lijepo od tebe što poštivaš svetce ja to radim samo kada mogu,a treba nekada i odmoriti posao neće pobjeći!

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
a pokojni ujak bio josip, tata se pred 15g porezo s motorkom na današnji dan pa doma rabotam samo sa željezom, ko hoče radit uvijek nađe posla

Z

zetor4718

Guest
a pokojni ujak bio josip, tata se pred 15g porezo s motorkom na današnji dan pa doma rabotam samo sa željezom, ko hoče radit uvijek nađe posla

moj pokojni djed se također zvao isto,njegov otac,i njegov sin odnosno moj ujak.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
e vidiš meni toliko u startu ostane kad platim HŠ drva,a gdje je ostalo...nekažem da budem u minusu ali to što mi ostane bude mizerno,a mušterija imam hvala bogu.

pa poštp prodaješ i pošto plaćaš HŠ,ja plaćam metar u prosjeku 85-92 kn a prodajem po 240kn bilo ljeto ili zima

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
može li mi netko napisati malo iskustva sa kalačima sa svrdlom?!
kako se ponašaju s tvrđim i kvrgavim drvetom?

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
evo da se nadovežem, lokacija Donji Daruvar šume prema batinjanima traktr Rakovica 65 prikolica 5 m (šasija od zastave) brdo i ne ide 4 metra nikako,,, na prednjem kraju traktora skoro metar drva i nema da se diže, brdu, dođe do jedne točke i grebe grebe, 3spora gas špera i samo grebe,, pretrpam, t.j. naptrpam samo 3 m na prednju dio prikolice (do osovine) i udri u brdo ide kao TENK sa 3 m na prikolici i metar ispred jbg.. nejde, nema blata ali kopa i kopa i nikuda

Z

zetor4718

Guest
pa poštp prodaješ i pošto plaćaš HŠ,ja plaćam metar u prosjeku 85-92 kn a prodajem po 240kn bilo ljeto ili zima

plačam oko 105kn a prodajem isto po 240kn,a ove godine prodajem po 250kn.

može li mi netko napisati malo iskustva sa kalačima sa svrdlom?!
kako se ponašaju s tvrđim i kvrgavim drvetom?

ja imam svrdlo i preprezadovoljan sam,ako je drvo jako kvrgavo narežem ga motorkom i to je to!

evo da se nadovežem, lokacija Donji Daruvar šume prema batinjanima traktr Rakovica 65 prikolica 5 m (šasija od zastave) brdo i ne ide 4 metra nikako,,, na prednjem kraju traktora skoro metar drva i nema da se diže, brdu, dođe do jedne točke i grebe grebe, 3spora gas špera i samo grebe,, pretrpam, t.j. naptrpam samo 3 m na prednju dio prikolice (do osovine) i udri u brdo ide kao TENK sa 3 m na prikolici i metar ispred jbg.. nejde, nema blata ali kopa i kopa i nikuda

pa zašto treća spora,trebaš ići prvom brzom i ona mora ići.imali smo nekada rakovicu 65 i nemogu se požaliti da je bila loša

Posljednje uređivanje od moderatora:

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
HAHAHAA probao u direkt 1 ali ne ide veliko brdo, t.j jarak i mekan put,,, samo kopa i kopa,, metar manje i ide ko luda

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
i ja sam zagovornik toga da se tovari manje i ide bez sastoja i problema , jedno zapadanje nekada može da ti oduzme bruku vremena , da ne pominjemo lomove,kvarove,prevrtanje prikolice itd

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
aloha ekipa vidim da se raspisali o svemu da se nadovežem na zakasnijelo mene m3 spada 145kn tak da metar ispada 100kn, prodajem po 220 sa papirima a bez 200 ali mi ostane 195 čisto-ma zaletim se u svoju šumu pa narokam tu i tamo po 10-20 m za preživiti

vidim ima i o svrdlima ja baš svojeg malo dotjero švas aparatom-ma ovisno o obliku samog svrdla ali ako je ok onda mene pada 3i po sata čistog rada cca20m, kvrge cijepaš isto kao i sikirom neku zaobiđeš a neku preko sredine, to se ne može naućiti preko postova nego kad mazneš 100-200m onda skužiš:supz:

kako nekad metar zna stvarati probleme:rolfer:

savo kao i uvijek mudar , hladan i proračunat:mrgreen:

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
i ja sam zagovornik toga da se tovari manje i ide bez sastoja i problema , jedno zapadanje nekada može da ti oduzme bruku vremena , da ne pominjemo lomove,kvarove,prevrtanje prikolice itd

slažem se potpuno

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
aloha ekipa vidim da se raspisali o svemu da se nadovežem na zakasnijelo mene m3 spada 145kn tak da metar ispada 100kn, prodajem po 220 sa papirima a bez 200 ali mi ostane 195 čisto-ma zaletim se u svoju šumu pa narokam tu i tamo po 10-20 m za preživiti

vidim ima i o svrdlima ja baš svojeg malo dotjero švas aparatom-ma ovisno o obliku samog svrdla ali ako je ok onda mene pada 3i po sata čistog rada cca20m, kvrge cijepaš isto kao i sikirom neku zaobiđeš a neku preko sredine, to se ne može naućiti preko postova nego kad mazneš 100-200m onda skužiš:supz:

kako nekad metar zna stvarati probleme:rolfer:

savo kao i uvijek mudar , hladan i proračunat:mrgreen:

ti uvijek imaš zanimljivu matematiku oko drva i troškova

zetore ako plaćaš 105 i prodaješ 240 mora ti ostati 500 kn na 5m a to za mene nije baš sića

Z

zetor4718

Guest
ti uvijek imaš zanimljivu matematiku oko drva i troškova

zetore ako plaćaš 105 i prodaješ 240 mora ti ostati 500 kn na 5m a to za mene nije baš sića

evo izračunat ću ti: 1200kn-kada prodam,1200-525(HŠ)-360(40l dizel)-30(benzin)=285kn
285kn meni ostane moje,a nije samo moje jer još jedan radi uz mene.

Najnoviji postovi

Na vrh