• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
danas mi je nedijelja, ma u dva dana sam pocijepo dvije linije, svoju i tastovu sve skupa cca 65-70m ugrubo, jutros sam planiro ići sitno hrpati ali se nisam mogao dignuti iz kreveta pa sam odusto

T

tommislav

Guest
pa zašto onda dijeliš samoubilačke savjete i zašto komentarišeš nečiji tudji savjet

a svadjati se se nećeš moći vjeruj mi na riječ ;) , bar ne u temi šumarstvo

'oćeš da ti ja dam nekih 30-40 savjeta koliko sam otprilike prevrnutih traktora vratio na točkove i uspravio iz kanala ;)

a moram da te pitam , koliko dugo i kojim intenzitetom radiš u šumi pa imaš tako čvrsto definisane stavove ?

Ne djelim savijete jer nisam nikom reko da ide u sumu bez kabine!
Ovdje sam ja dosao po savijete a ne da ih djelim!:axe:
Suma mi je hobi,onako sa strane, tjedno oko 16 sati, ovisi kako kad.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
od Bartine pa do Slatinika dje bude posla naj vise. naj vise bi mi odgovaralo zakupit liniju oko Oriovca.

znači misliš raditi u 2 šumarije najprije se moraš skompati s nekim u šumariji da bi uopće doboi liniju i ako dobiješ da dobiješ najbolje a tek onda razmišljaj o kupnji traktora jer najgore je kad stroj stoji

B

Buby

Guest
Sory hrvoje01,al to su čiste gluposti da možeš napravit s jednim tankom motorke 4 metara drva.1.5-2 metra i to je to.Možeš napravit jedino ak nadoliješ.:rolfer:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Sory hrvoje01,al to su čiste gluposti da možeš napravit s jednim tankom motorke 4 metara drva.1.5-2 metra i to je to.Možeš napravit jedino ak nadoliješ.:rolfer:

kladimo se ja i ti u moju motorku da ću napraviti min 4 m drva sa jednim rezervarom s tim da ne pravim ogranke već drva-cjepanice i da je motorka uštelana pa valjda znam koliko napravim stalno sam u šumi

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ja neznam koliko m.zrežem sa 372 i 1 rezervarom.Al znam da je toga puno!
I kad stane čudim se koliko je to ispalo. . . .
372XP:supz::supz::supz:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
znam da sa svojom 660-kom u srednje debelom drvu sa rušenjem i bez izrade vrha ide isto oko3.5-4m a mislim da je rezervar oko 1l, srednje debelo-promijer od 35 do cca 50

B

Buby

Guest
kladimo se ja i ti u moju motorku da ću napraviti min 4 m drva sa jednim rezervarom s tim da ne pravim ogranke već drva-cjepanice i da je motorka uštelana pa valjda znam koliko napravim stalno sam u šumi
Možemo se kladit u šta god hočeš,al ja ču reč svakom u lice da je to laž.NISAM NI JA OD JUČE.

B

Buby

Guest
znam da sa svojom 660-kom u srednje debelom drvu sa rušenjem i bez izrade vrha ide isto oko3.5-4m a mislim da je rezervar oko 1l, srednje debelo-promijer od 35 do cca 50
E majstore i odsranjivanje granja se računa,kad srušiš izrežeš i složiš.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ak pogodim dobar posel.
Nema tu granjevine.Sječem,zrežem stablo a ostalo ostavim "gazdi" nek se igra stim!

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja sa 3725 xp sa rezervoarom napravim min 4 metra srednje debelih ali s tim da je motorka preštelana nakon 10 tak rezervoara potrošenih onda možeš uspoređivati do tada ništa
bubi pročitaj još jednom gore navedeno!!!

koju motorku imaš, koliko ima ks, koja ti je dužina mača, pričamo o tvrdom drvu-hrast, agacija, grab i bukva

Možemo se kladit u šta god hočeš,al ja ču reč svakom u lice da je to laž.NISAM NI JA OD JUČE.
nisi od jučer to svi vidimo več si od 05.03.ove godine:toimonster:
mi smo ljudi koji rade drva za prodaju a samo da znaš da skoro svi mi imamo najmanje dvije pile --glavnu i malu za vrhove...
ja osobno imam 4, veliku, srednju i dvije male...

Najnoviji postovi

Na vrh