Imam dve husqvarne 350 i 357xp,to se slažem da čovjek nikad iskustva previše.Iz kojeg si mjesta?pa koje pile imaš???
ne ismijavam te nego ti govorim princip rada na veče količine gdje je isplativo i za džep i za zdravlje imati 2 pilerayer:
još jednom koje pile imaš?:madmana:
prva greška ti je-u šumi nikad nemaš dovoljno iskustva, moj stari je radio 20g u hš kao sijekač i tek si onda skoro nogu odrezo-14 mj bolovanja-toliko o iskustvu
kad si najsigurniji u sebe onda se desi pa se čovijek malo zapita
350 ima 38 cm,357xp ima 45cm 3.1 i 4.4ks.Imam rodbinu iz tvoje okolice pa me zanima iz kojeg si mjesta.okolica bjelovara, koliko koja ima ks i koji su mačevi gore
Nije to za nju opterečenje s 45cm vodilicom jer je korak 325,pila s tim lancom leti kroz drvo.Istina razmišljam već neko vrijeme da stavim 40 cm i 3/8 korak.Jer pila ima tu mogučnost,samo moram promjenit prsten,lanac i vodilicu.Bolja je kod rušenja s 3/8 lancem.ma rodbina ide preko pm-a
ova 357 sa 45. mačem možda mrvicu nepotrbnih 5 cm ali ovisi o šumi, ona vrti lanac i reže samo ako nema potrebe za tim maččem-skini i stavi 40, jer nakon par godina če sigurno osijetiti tu na oko nikakvu razliku, došli smo do toga da imaš solidnu pilu srednje kategorije snage. napredak naspram onih poruka od prije, ti sa svojom huskicom napraviš 1.5-2m drva srednje debljine i mačem 45? s time da s njom ideš skroz do zadnjih grana tu ti treba neka zvijerka od cca1.5-2ks sa vodilicom max30 cm i možda koji više ili manje i onda imaš donekle kombinaciju za šumu, koliko bih ja goriva, vremene, snage, same 660-ke potrošio u vijetar da idem s njom do zadnje grane:scratch
moja kombinacija je od ne davno 660-ka i 170-ka i iskoristivost im je optimalna, a da ne pričam kad pustim 660-ku pa idem sa 170-kom u granje i vrh-onda sam kao čak noris:rolfer:
Da kod rezanja ti je prednost s korakom od 325 jer ima više zubi,a lanac je uži ima 36 zuba na 45cm vodilici dok kod 3/8 ima 2 zuba manje.Ove manje pile od štila imaju taj 3/8 1.1MM DEBLJINA KARIKE.Al općenito svi štilovi lanci imaju šire lance od husqvarne.nemam baš iskustva sa piko podjelama pa te pitam jer ne znam koliko je to zubi na 45cm maču:scratch, pitanje je banalno i smiješno ali nije sramota pitati nego je sramota ne znati, znam da je standard 3/8 33 zuba
što kažeš leti kad je rez tanji, lanac je lakši-ili nije:scratch, ma 3/8 imaju zmajevi i samo to poštujem, kaj ja vidim da je rez širok onda sam ja siguran da sam prerezo a na 170-ki je mislim ili piko ili mikro podjeja pa sa tim mogu kobasicu rezati za u sendvić ali za vrhove je strah i trepet:vragek:
Ima od modela ms 170 do 192 to su svi lanci s korakom od 3/8pico 1.1mm.Onda od modela ms 180 do 250 isto 3/8PICO al 1.3mm itd..Pa kaj nema 170 picco micro mini debljine članka 1,1mm? a korak je mi se čini, isti 3/8"
Kod huskya su svi lanci uži u odnosu na štil,recimo kod 3/8 standard kod štila je 1.6mm a huskya 1.5 debljina karike.A znamo dobro ak je lanac uži prolazi kroz drvo brže!pele je u pravu sa korakom, po meni bi bilo 3/6
ma znam da ima više zubi samo me zanimalo koliko,rez je tanji, zubi su mislim mrvicu manji ili nisu...
nekako mi sad zuji kroz glavu da je zapravo to jedan od aduta huskice i njene izdržljivosti po večini nepoderive motorke, lakši mač, uži rez, taj radni dio lakši u kompletu...:scratch
Ja sam to samo videl u ovakvom obliku.
Kak se skida mislimda se dobro skuži ne slici!
http://www.interforst.at/shop/produkte.php?id=109131
kakav je ovo sistem kačanja koji se vidi na 55 sekundi snimka
nešto je izgleda zakovano u čelo trupca :scratch kako to izvaditi posle
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=ExwoPomfHMo&feature=related[/YT]
Kod huskya su svi lanci uži u odnosu na štil,recimo kod 3/8 standard kod štila je 1.6mm a huskya 1.5 debljina karike.A znamo dobro ak je lanac uži prolazi kroz drvo brže!