• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Ma odlično je,bitno je da je na podu,sad lepog vremena i pomalo bute to očistili kak spada.

tak je, samo lepog vremena treba...
ići ćemo svaki dan poslije posla po malo čistit i pripremat, pa ću kamion naručit da to otpelja,

sa traktorom drndat 30km u jednom smijeru i 5, 6m drvi vozit, baš i nije najsretnija solucija ...

još će mi se i zadnja guma na traktoru razletit, i kaj ću onda :D

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
moram priznati da ste svi nešto zamrli u šumarstvu, znam da vas večina radi ali baš ni jedan post...tuga

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
moram priznati da ste svi nešto zamrli u šumarstvu, znam da vas večina radi ali baš ni jedan post...tuga

ja jednostavno nemam vremena stalno nešta čačkam oko traktora

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
pa šta bi ti ?
sada je ''mrtva sezona'' drvosječa :(

K

Kajo

Guest
pa šta bi ti ?
sada je ''mrtva sezona'' drvosječa :(

Evo i ja se javljam da znate da pratim šta pišete.
Nisam se javljao jer nijesam imao primjedbi. Čut ćete me kada budem imao što reći.
Do tada neka set mi živi i zdravi :partyman:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma kakva mrtva sezona, sad hvatam lauf samo da riješim tehničke poteškoće s prikolicom-da opet ima dva kotača, prva službena linija predata i plačena 2265kn-cca23-25m bukove cijepanice+cca 7-8m hrastove cijepanice+cca10-ak m granjevine

M

Marka31

Guest
ja danas bio u šumi u ponudi imaju samo topolu cca. 50-60m i to pola je netko odvezo trupce a ostale krošnje (granje) a rest na panju. valja čekat bolje ponude

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
kaj onda u mom odjelu se rušaju i cijepaju sama drva:scratch.
koja mrtva sezona radi se ko oče i ne zahebava puno lugara.
imam do sad oko 20m jasena i klena i oko 25 johe, i cca 15m3 izvučeno za šumariju,
planiram sutra završit dolazi pojačanje,šogor i kum.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja sam planiro sutra izvesti svoje ali upali mi krstitki pa sad to moram odgoditi radi janjetine i drugog mesa

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
ja planiram od utorka počet izvozit,blizu mi pa sa dva traktora u dva dana bi trebalo bit doma,ak ne čekaju poslje uskrsa,jel u četvrtak pičim na more malo odmarat.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja imam u jednom smijeru 8 km tako da moram uzet veliku ćezu od tetka:scratch

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja danas bio u šumi u ponudi imaju samo topolu cca. 50-60m i to pola je netko odvezo trupce a ostale krošnje (granje) a rest na panju. valja čekat bolje ponude

mislim da ćeš se načekati ja sam povuko sve svoje veze i nešta ću za sada čačkati u šumariji a da nije tako pušiona vbjerovatno ću kupiti privatnu šumu ali čekam da mi spusti cjenu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
bogami i mene već izazivate da se prošetam malo do šumarije , tek onako da ne zaboravim gdje je

M

Marka31

Guest
mislim da ćeš se načekati ja sam povuko sve svoje veze i nešta ću za sada čačkati u šumariji a da nije tako pušiona vbjerovatno ću kupiti privatnu šumu ali čekam da mi spusti cjenu

danas sam čuo od kolega u šumi da će biti oko 2000kubika u cerovcu a i šumar mi je tamo što radi govorio čekaj biti će, al nisam vjerovo dok mi ovi danas nisu potvrdili pa ću u ponedjeljak malo se provozati do tamo da rezerviram i sebi dio

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
danas sam čuo od kolega u šumi da će biti oko 2000kubika u cerovcu a i šumar mi je tamo što radi govorio čekaj biti će, al nisam vjerovo dok mi ovi danas nisu potvrdili pa ću u ponedjeljak malo se provozati do tamo da rezerviram i sebi dio

ma niije problem ima drva ali šumarija izrađuje i tehniku i ogrijev tako da u šumi ostanu samo ogranci

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ako je tako onda ste pušiona sa šumarijom...
ja sad u liniji imao još vrhova u kojima bi slobodno bilo još tehnike:partyman: milina za raditi, mislim da sam imao oko 15 vrhova a u jednom od predhodnih postova sam naveo kolićinu odokativnom metodom-malo daleko ali sam super zadovoljan:drinkers:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ma sranje bit će toga ali traba malo sačekati ja sam prvi koji će dobiti kad bude ali uvijek ja imam asa u rukavu tako da se ne sekiram

Najnoviji postovi

Na vrh