• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma ja sam se malo proširio u smislu da sad hvatam 2. šumarije pa stalno ima, u pon ču valjda preuzeti drugu ako ispeljam drva odavde jer je prometno pa mi se neda hrpati drva u šumi a lager prazan

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma ja se najavim među prvima ali među zadnjima izrađujem jer oni nagli namire količinu koja je predviđena pa ja malo laufam-to mi je po savijetu lugara:partyman:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ha ha to mi je znano kod nas su ove godine problem licitacije u šumariji neki ih tip jebe na svaku se žali i sve kasni

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
pa vi ste u problemu sa šumom,kod mene niko ni neče u šumu a oni koji su zahebavali sad su dobili bogu iza nogu,osobno nebi išel ni da mi ih poklone.
dok nas par bira di bu radilo,al isto kad lugar veli dečki tam treba sredit šumu niko se ne buni,ja sam sad uzel odjel samo jasen,klen,joha.
bratič i kum isto tak,al kad mi bu trebalo graba,hrasta dobil ga bum na 1-2km od kuče,a biseri voze po 20-30km u jednom smjeru.
sreča pa kod nas em nema ljudi koji su voljni bar za sebe napravit drva,a šumarija dolazi sam po F1 i to trupce a brkovi ostaju.
a kak imam dost lufta uzel bum još 2-3 odjela.imam ih di istrpat došla bu zima.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
misliš na linije a ne odjele jer odjeli nose po par tisuća kubika mase

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
možda je baja pa može izraditi odijel!? a možda je pobrkao sa odsijecima ili linijama
daniela-koliku ekipu imaš?

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
A odjel sa 4 linije nema neš u njemu taj je najmanji sam početak luga,nekih 500m dužine i 60-70 širine, radi se proreda/čiščenje cca 100m.
ekipa kako kad danas četvorica,u utorak tak planiram 10 trebal bi izvozit,kolko se stigne i možda u srijedu.
a ima dana kad sam sam i tad obično rušam i krojim kaj ide za šumariju a kaj za drva,nema kod mene ljudi koji znaju radit sigurno i kod takvog posla neču svakog u šumu,druga stvar cjepanje i slaganje.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
a ima dana kad sam sam i tad obično rušam i krojim kaj ide za šumariju a kaj za drva,nema kod mene ljudi koji znaju radit sigurno i kod takvog posla neču svakog u šumu,druga stvar cjepanje i slaganje.

to si totaln u pravu-bolje sam nego 5 kojih ne zna, pošto rušiš za šumariju onda imaš i firmu?
odijel ti je broj a slovo ti je odsijek, znaći A odsijek, a odijel zna imati odsijeka preko slova J tako da ti ustvari radiš 10% tog odijela

Posljednje uređivanje:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
kaj če mi neko na koga moram pazit,ko moj bratič njemu je bitno da ga poruša,sad kam pada jel netko bilizu to njega ne ebe,motorku mu zacvika skoro u svakom trupcu,podrezivanje je njemu bezveze.
dok kum je doktor al taj kam pomisli pada,
sistem ti je rušaš ak je dobar,prvi trupac ,nekad i drugi vučeš van,ostalo u drva,ja ču imat izvučenog oko 25m3 i to če mi umanjit od cijene koju bi inače platil za drva,mislim da obračuna 50knm3.nije problem izvuč 50 m trupac,suho put a opet manje ti za platit drva.
sad kad bi radil 500 il više kubika onda bi vjerojatno bi trebal imat firmu a i mehanizaciju.

a neznam on je tak rekel il ja nisam dobro čul,to nam je dal staru šumu,da se sredi,ovak još nisam uzimal obično ga nazovem i velim kolko mi treba on me odpelja i veli kam da idem i koji potez da si napravim ti količinu,platim i ajmo dalje.
ovo sad je tak nisam se bunil baš radi ovog gore,malo mi veliko al dobro,recimo dal mi grabrovinu točno kolko mi trebalo za prodat di neda rušat pa nemrem ni ja bit đubre kad veli to mi očisti/proredi.

Posljednje uređivanje:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
e daniels takav sistem ja želim razviti do kraja godine ako dragi Bog da

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
neznam na kaj točno misliš al nije ni prema svima lugar isti kod njega ti je doslovno po zasluzi,mož ga prijavit koliko očeš nema svrhe jel bilo je i takvih,
čovjek to radi 30g i stvarno je korektan,a direktor šumarije veli njegva je zadnja u šumi.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
evo ja bilo jučer malo u šumi, da ne ljepim sve slike, naljepim samo voz:

dsc03511b.jpg

dsc03513y.jpg

dsc03512q.jpg

dsc03514jh.jpg

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ima 5m3:supz:

ja danas izvažo iz linije metricu i u 4 ture izvazao 19m, napravio 56km i medek potrošio manje od 14l plavojke a sutra ranom zorom isponova pa valjda budem gotov, pun mi ku.ac volana za danas:toimonster:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ima 5m3:supz:

prikolica je 193cmx320cm, a ovi stupići su od razine poda do vrha 65cm
ugrubo, 2x3x1m

i kad se uračunaju šupljine, dobro si rekao, oko 5-6 m3 :)

Dosta si natrpao na ferka ....

to je bila test vožnja, ne mislim tolko više trpat, jer sam dobio morsku bolest kolko ga je ljuljalo, i tako sat i 45 min, a a, ne fala...

a i mučim ga bezveze, glavno da sam vidio da motor šljaka :supz:
ipak je to maji 533 hihi :partyman:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
prikolica je 193cmx320cm, a ovi stupići su od razine poda do vrha 65cm
ugrubo, 2x3x1m

i kad se uračunaju šupljine, dobro si rekao, oko 5-6 m3 :)

to je bila test vožnja, ne mislim tolko više trpat, jer sam dobio morsku bolest kolko ga je ljuljalo, i tako sat i 45 min, a a, ne fala...

a i mučim ga bezveze, glavno da sam vidio da motor šljaka :supz:
ipak je to maji 533 hihi :partyman:

misliš 5-6 metara ili kubika

Najnoviji postovi

Na vrh