• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ne pratiš kod kuma ima celuloze kod mene grab,bukva,hrast malo cera i par stabalo bagre ili po tvome agacije

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja poslije praznika punom parom u grabovinu-cca 7 dana-radnih a svaki dan u povratku doma vučem celulozu u trupcima jer nemam daske a treba, čeza mi još nije gotova da riješim ostatak linije a i to bude nakon praznika tako da sam je.ena stranka ali to su novci pa mi odmah lakše, neznam kako kod vas ali ja imam naručeno oko 50m graba-bukve i još 10 čistog graba...

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja imam nešta sitno cera naručenog ne brinem se još je rano tek od 01.08 kreću narudžbe punom parom ali kum ima stalno pa vozim njegovim kupcima kad nemo on onda vozi on mojima i tako stalno

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma bitno da se para okreče, neznam jesi primijetio sliku rama za vuču na kojoj stranici ispred

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
budem uskoro 100% e onda javno izazivam pukija na javno povlačenje ursusa s vitlima da ga:axe:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
bogami vitlo caruje u šumi , vrlo lagan priključak koji dosta pomaže a ne smeta za vožnju trupaca na lancu na duže relacije , još ako ti ne smeta ni za prikolicu onda je prava stvar :prayer:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
u većini slučajeva smeta meni nebi smetalo da ga nisam moro produžiti

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
mislim da če kod mene na medeku baš ono stvarati dosta problema prilikom akcija kao od neki dan di sam imao ramo i težište mi je bilo znatno bliže traktoru nego što bih to bio slučaj s vitlom, ali samo nek ga kupim pa onda narodno veselje, moram nači svoju vreču za spavanje što je ostala od nekih boljih vremena i onda nočim u šumi:supz:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ma naravno da sa medekom nama nekakve kirije trupaca sa vitlom to zaboravi

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma tog sam svijestan ali koliko če mi trebati da sam na ravnom i "sigurnom" terenu toliko če potegnuti

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
jedna fina igračka :)

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=1ZI7wOPRUhc&feature=related[/YT]

EDIT savoris
stavljaj YT tagove umjesto URL tagova da se dobije prozor sa snimkom

Posljednje uređivanje od moderatora:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316

iskreno:toimonster:
ne podcijenjujem nikoga ali stvarno neznam di bih to stavio u uporabu osim u neki poligon i napisao na njega "ovo je šala" inaće proizvodimo smijesu za tov bikova koji bih takvo šta kupili:mrgreen:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ovo je samo za bankrot tko kupi ovako nešta u blatu je vjerovatno nula ali neka natovari trupac bukve ili cera s ovim kranom.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706

iskreno:toimonster:
ne podcijenjujem nikoga ali stvarno neznam di bih to stavio u uporabu osim u neki poligon i napisao na njega "ovo je šala" inaće proizvodimo smijesu za tov bikova koji bih takvo šta kupili:mrgreen:

ovaj stroj je samo za švedsku koja ga je napravila. ovo može dizati samo smreku. da ide dizati bukvu ili hrast, makar višemetricu, stroj je tropa.
bio sam na jednoj prezentaciji nekih švedskih strojeva za šumu, koje su željeli prodati hrvatskim šumama prije nekih pet godina, ala su se izblamirali, mislili su da je isto dizati smreku promjera 70 cm i hrast. kran nije mogao privući trupac od pet metara duljine.
ovo nije za naše šume. kod nas bi ovakve trupce smreke sa snimke prije natovarili ručno nego s ovim čudom...

i mislim da se za 57 tisuća eura može nabaviti ili napraviti prava šumska ekipaža. čak i dvije.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hebi ga, sve ima svoje mjesto i cijenu i namjenu. Čul sam da u parku prirode Medvednica koriste konje zbog očuvanja tla. U svijetu je to normalna pojava....
A vi ako imate takve uvjete, ugledajte se na Amere i Kanađane i njihove chinookeje, aicranove, njih ne hebe niti blato niti strmina, a opet neko ima računice...

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
uskoro mi je rođendan pa ako još niste odlučili šta bi mu kupili za poklon predlažem onda ovoga ALSTORa pa nek ništa ne valja :rolfer:
neka je on igračka , bukovu metaricu bi mogao natovariti kolika god da je :finga:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ima jedan problem to je stroj sa zapada a ti preferiraš one s istoka znači ništa od toga

Najnoviji postovi

Na vrh