Šteta... Ta je za mlinceČista guščja mast…
Jel si ti baš sto posto siguran u ovu svoju tvrdnju?Pilu treba mazati kakva god ona bila. Ne bi na pilani špricala nafta po njoj da ne treba.
Imam nekoliko pila za cirkular (3). Neke sam dobio jer su "skakale" i radile neke čudne piizdarije. Kad sam ih malo "proučio" vidjelo se da su brušene brusilicom.Po mom trebaš pilu dati razvesti i nabrusiti (ono doma turpija, brusilica....) to zaboravi. I nebu trebalo mazati
To je cikular za sve i svašta. Ja sam radio cikulare nekim ljudima koji su stekli ogrev cijelu sezonu, sto je bio pokretan na lezajevima, samo gurne a opruga vreća, nije moglo da vata žagu. Ovde se vidi ovaj nosač ispod ploče ine i vidi se jedan ležaj. Takođe sam im ja ručno oštrio žage. Sa strujne obrade su dobri zubi ali nisu najoštrije zbog žice koja se javlja na vrhu zuba I bude presvijena.Pri nama nema tak jeftinog brušenja. To sam obavljam turpijom. Prije sam brusilicom, ali nije to to.
Nakon 10-tak brušenja ide na strojno da isprave profil zubi, a onda opet ručno.
Točno. Takve sam stvari znal riješiti drot kefom na bušilici....Sa strojne obrade su dobri zubi ali nisu najoštrije zbog žice koja se javlja na vrhu zuba I bude presvijena...