• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Kad se ovako nategne onda je milina rušiti,, nema nazad ni milimetra. A sa ovakvim vitlom možeš se igrati. Ova trešnja je oko 50 cm. Bez klina, bez sekire, bez pile, .

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ma vitlo je zakon al jbg kad nemam iako sam sada jos jedan korak blize tome da ga nabavim. Malo sam precjenio snagu gurtne, malo jace zatrgo traktorom...i tak, dobro je zavrsilo iako sa pol sata posla vise vec je trebalo

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Ima ga i u mojoj šumi, jedan je srušen (od ova dva , lijevo) na slici. I trojka malo gore. Kod nas jako rijetko drvo!
IMG_20220125_142214~2.jpg
Ovako izgleda u prerezu , jedan dobar pedih (skroz rastegnuta šaka, od kraja palca do kraja malog prsta), cca dvadesetak cm.
IMG_20220125_142225~2.jpg

Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Vele ljudi teška pila, kako može bit razlika 2-3 kile u tvorničkim podacima i na vagi...nisam nikad obraćao pažnju koliko važe vodilica pa, pošto jučer stigla nova x-tough u rukama sam osjetio koliko je lakša od oregona, ok, oregon je 70 a ova je 60 cm...ali svejedno
ovo je Oregon na vagi:
Untitled-1.jpg

Ovo je Husq x-tough light
Untitled-2.jpg

A ovo je x-tough+lanac 42 zuba
Untitled-3.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Se rifta doj u šumu sutra? Ja bi išel ak bu lepo vreme da nebu zima 🙂makar samo zrušit nekaj, jeger speći, špeka mako i tak. Malo da se provozim po šumi, da malo raketa dobi radnu temperaturu.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Prijatel, samo pomalo. Nemoj pretjerivati sa delom, špekom i kobasicama da nam se ti ne zrušiš. :ppozdrav:

Lee-od obuke varenja ništa za sada, moral sa otkazati jer me kičma stegnula 😉

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Susjed je bio vrlo radno aktivan prethodnih dana, porušio, izvitlao (makar na kraću relaciju) na hrpu i ispiljeno na kratko. Dvije lijepe hrpice drva. Sama drača. IMG_20220128_132018.jpg IMG_20220128_132053~2.jpg
Ovaj univerzalni stroj u akciji. Momentalno sad (kako je na slici), sa kranom - korpom pokuplja granje i sa prednjom daskom ga gura na hrpe.
Inače ima i malčer, i čini mi se i pikamer.🤓 IMG_20220128_132204.jpg
Napravio je i put.👏

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
E to je kad se ide u šumu sa samo dvije pile! A ne - ne kad bolje pogledam ona donja je bila blokirana od prošle zime (vidi se snijeg n a njoj), pa ove zime došao sa drugom da oslobodi prvu, ali ni to nije upalilo dok nije opalio s a sjekirom.:hahah:
Za slijedeći put bi trebao uzeti najmanje tri pile + sjekuru.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
u ovakvim stuacijama je lako se prevarit ali ovak kak je on krenuo nije ni moglo drugačije, ipak sve u svemu na dobro je završilo

Najnoviji postovi

Na vrh