• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,837
Ima ga i u mojoj šumi, jedan je srušen (od ova dva , lijevo) na slici. I trojka malo gore. Kod nas jako rijetko drvo!
IMG_20220125_142214~2.jpg
Ovako izgleda u prerezu , jedan dobar pedih (skroz rastegnuta šaka, od kraja palca do kraja malog prsta), cca dvadesetak cm.
IMG_20220125_142225~2.jpg

Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Vele ljudi teška pila, kako može bit razlika 2-3 kile u tvorničkim podacima i na vagi...nisam nikad obraćao pažnju koliko važe vodilica pa, pošto jučer stigla nova x-tough u rukama sam osjetio koliko je lakša od oregona, ok, oregon je 70 a ova je 60 cm...ali svejedno
ovo je Oregon na vagi:
Untitled-1.jpg

Ovo je Husq x-tough light
Untitled-2.jpg

A ovo je x-tough+lanac 42 zuba
Untitled-3.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Se rifta doj u šumu sutra? Ja bi išel ak bu lepo vreme da nebu zima 🙂makar samo zrušit nekaj, jeger speći, špeka mako i tak. Malo da se provozim po šumi, da malo raketa dobi radnu temperaturu.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,025
Prijatel, samo pomalo. Nemoj pretjerivati sa delom, špekom i kobasicama da nam se ti ne zrušiš. :ppozdrav:

Lee-od obuke varenja ništa za sada, moral sa otkazati jer me kičma stegnula 😉

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,837
Susjed je bio vrlo radno aktivan prethodnih dana, porušio, izvitlao (makar na kraću relaciju) na hrpu i ispiljeno na kratko. Dvije lijepe hrpice drva. Sama drača. IMG_20220128_132018.jpg IMG_20220128_132053~2.jpg
Ovaj univerzalni stroj u akciji. Momentalno sad (kako je na slici), sa kranom - korpom pokuplja granje i sa prednjom daskom ga gura na hrpe.
Inače ima i malčer, i čini mi se i pikamer.🤓 IMG_20220128_132204.jpg
Napravio je i put.👏

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,837
E to je kad se ide u šumu sa samo dvije pile! A ne - ne kad bolje pogledam ona donja je bila blokirana od prošle zime (vidi se snijeg n a njoj), pa ove zime došao sa drugom da oslobodi prvu, ali ni to nije upalilo dok nije opalio s a sjekirom.:hahah:
Za slijedeći put bi trebao uzeti najmanje tri pile + sjekuru.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
u ovakvim stuacijama je lako se prevarit ali ovak kak je on krenuo nije ni moglo drugačije, ipak sve u svemu na dobro je završilo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,892
@Kupljenec
To je zato kaj je Štilova pila bila prespora. Da je rezal z Huskom, drvo ne bi ni znalo kaj ga je snašlo, pa ne bi imalo vremena pasti i zaglaviti list 🤭 :hahah:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Tko hoće nađe način, tko neće nađe izgovor… 😉
Kaj bi bilo zima, 5*C je ovde. Čak je pretoplo jer se već zemlja otpustila. Uskoro bude blato.

Najnoviji postovi

Na vrh